Gjest Gjest Skrevet 3. april 2006 #1 Del Skrevet 3. april 2006 Vil du dele dine beste oppskrifter med spinat? Har hørt om spinach fritatta- noen som har en norsk oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Alive Skrevet 3. april 2006 #2 Del Skrevet 3. april 2006 Spinat-salat med fersk spinat, bacon, hardkokt egg, rødløk, erter, mozarella ost, og skinke. Bland rømme og majones, salt og pepper til en deilig dressing. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 3. april 2006 #3 Del Skrevet 3. april 2006 Spinat og hvitløk på pizza er en av favorittene! Ellers bruker jeg det i lasagne, i omelett, i enchiladas, sammen med fetaost i empanadas eller innbakt i annen deig, sammen med pasta i en slags hvit saus, gjerne med litt parmesan til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 3. april 2006 #4 Del Skrevet 3. april 2006 Her er tre av mine favorittoppskrifter med spinat:COLOR] Spinat og fetaost-boller (12 stk) 200 g fersk spinat, vasket og renset 50 g gjær 6 dl lunkent vann 1 ts sukker 1 ts salt 4 ss olivenolje 12-15 dl hvetemel 100 g fetaost i terninger Damp spinaten i en kjele til den har falt sammen. Hakk spinaten. Rør gjæren ut i vannet og arbeid inn sukker, salt, mel og olje. Rør inn spinaten. La heve 30 minutter. Elt ut deigen og form til 12 boller. Press ned fetaterninger i bollene. Pensle med vann og stek ved 200 grader i 10-15 minutter (12-13 min var bra). Vårpai 100 g smør 150 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 egg 3-4 sjalottløk 1-2 never frisk spinat 1-3 fedd hvitløk 1 ss smør 4 egg 1 ½ dl fløte 1 ½ dl melk 1 ½ dl revet ost 1 ts salt pepper 2 dl friske urter (persille, gressløk, timian) Smuldre sammen smør og mel og rør inn egg. Klem deigen ut i 24 cm form. Prikk bunnen med gaffel og stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Finhakk løk, hvitløk og urter. Skyll spinaten, la renne godt av seg og riv opp i mindre biter. Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett spinat og la trekke i 2-3 minutter. Tilsett urter og hell alt over på bunnen. Pisk egg, fløte, melk, salt og pepper lett sammen og hell over i formen. Dryss over revet ost. Stek på nederste rille ved 180 grader i 30-40 minutter. La hvile 15-20 minutter før servering. Kan evt tilsettes bacon e.l. Kyllingpai 150 g smør 200 g hvetemel 2 ss vann 400 g grillet kylling 150 g bacon 1 løk 3 dl melk 5 egg ½ pk frossen spinat (jeg bruker fersk, synes det smaker best) 1 ts salt ½ ts hvit pepper 1 dl revet ost Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 3. april 2006 #5 Del Skrevet 3. april 2006 Arkana: Hva serverer du sammen med spinat- og fetaostbollene? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marta Skrevet 3. april 2006 #6 Del Skrevet 3. april 2006 Risoto med spinat. Veldig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Englepus Skrevet 3. april 2006 #7 Del Skrevet 3. april 2006 Er det bare jeg som syns spinat smaker gress uansett? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 3. april 2006 #8 Del Skrevet 3. april 2006 Arkana: Hva serverer du sammen med spinat- og fetaostbollene? ← Jeg spiser dem som oftest alene som et lite måltid, evt til en salat, suppe e.l. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 4. april 2006 #9 Del Skrevet 4. april 2006 Frittata med spinat og parmesan 8 egg (4 dl eggmasse) 250 g frisk spinat 3-4 løk 1 hvitløk 5 ss pinjekjerner (kan sløyfes) 1/2 dl revet parmesan salt og pepper Skyll spinaten godt og la vannet renne av. Del over løken og skjær den i skiver (halve ringer). Fres løk og hakket hvitløk i smør i en panne ved middels varme. Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Stek eventuelt i et par omganger dersom det blir liten plass i pannen. Visp eggene lett sammen med salt og pepper. Ha i løk, hvitløk, spinat, pinjekjerner og revet parmesan. Bland alt godt sammen. Hell blandingen i en panne med litt smør. Legg over lokk og stek ved svak varme i ca. 20 minutter til frittataen har stivnet. Tiden varierer med størrelsen på pannen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 4. april 2006 #10 Del Skrevet 4. april 2006 Jeg spiser dem som oftest alene som et lite måltid, evt til en salat, suppe e.l. ← Ok, takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zest Skrevet 4. april 2006 #11 Del Skrevet 4. april 2006 Fajitas med spinatfyll: 1 pakke karbonadedeig 1 pakke tint og avrent spinat, evt forvellet fersk spinat 1/2 boks creme fraiche salt, pepper og muskat en pakke tortillalefser ost til gratinering Stek kjøttdeigen, tilsett spinat, creme fraiche og smak til med krydder. Blandingen legges på tortillalefser, rulles sammen og legges i en ildfast form. Strø over ost, og gratiner i ovnen til osten er gylden. Serveres med en salat av gode tomater, vårløk og dressing av olivenolje, balsamico, salt pepper og sukker. Nam nam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leanne Skrevet 4. april 2006 #12 Del Skrevet 4. april 2006 Spinat stuing. Kok spinat 200g Tilsett kylling kjøtt 200g Røkt kjøtt pølse (1-2 pølser skåret i skiver) Hell av nesten alt vannet. Tilsett 1-2 ss olje, 2 ss peanøttsmør (kan sløyfes), koriander, muskatnøtt, salt og pepper. Serveres med ris. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå