Gå til innhold

Meny til juledagene


Fremhevede innlegg

Skrevet

Vi skal ha gjester i mange dager, og lurer på hva vi skal servere. Selve julemiddagen er jo en no-brainer, men de andre dagene er jo mer åpne.

Så trenger tips til middag+dessert

Lille julaften:

Julaften:

1.juledag:

2.juledag:

3.juledag:

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

En god start kan være å fortelle hva no-brainer middagen + dessert på julaften skal være?

For meg er det pinnekjøtt, og riskrem til dessert nemlig. Og da blir tradisjonelt sett middag lille julaften risengrynsgrøt. Så bedre å gi tips om du begynner med det som er fastsatt.

Anonymkode: e7a86...d4c

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Lille julaften har vi alltid risgrøt.

Julaften skal vi bort, får kalkun

De andre dagene er usikkre.

Anonymkode: 8034b...01b

AnonymBruker
Skrevet

I romjulaspiser vi gjerne noe av dette, sånn ca:

Lutefisk

Kveite

Wok

Restemiddag fra julaften

Henter pizza 

Blir invitert på hel, ovnsbakt laks

Nyttårsaften har vi kalkun, og 1. nyttårsdag pinnekjøtt.

Anonymkode: 016de...8e8

AnonymBruker
Skrevet

Lille julaften; rakfisk med alt tilbehør. Ingen dessert. 

Julaften; Lunsj; grøt med spekemat og flatbrød. Middag; Pinnekjøtt med kålrabistappe, grov julepølse, og mandelpoteter. Dessert; Vaniljeis med kirsebærkompott. 

Første dag; Sen og stor julebrunsj med mengder mat og variasjon. Middag; Dampet torsk. Kremet smørsaus med estragon og persille. Smørdampet gulrot. Perlepoteter. Dessert; Creme Brulleé. 

Andre dag;  Julebrunsj. Klassisk juleribbe, grove medisterkaker, hellstrøms surkål og rødkål, Mandelpoteter. Dessert; moltekrem. 

Tredje dag; Sushi take-away 😅 Og smågodt. 

Nyttårsaften; Hel kalkun med alt tilbehør. 

Ellers skal vi innom; Fish tacos cajun style, med revet kål, og korianderdressing. Lutefisk med alt tilbehør. Andebryst med jordskokkpure, sprøstekt grønnkål og karamellisert pære. Juletapas. Bao buns med slaw og rester av ribbe. Peking "duck" med rester av kalkun. 

 

Anonymkode: b50bd...43f

  • Liker 2
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet

Lille julaften bruker vi tapas med julepreg. Om vi jobber den dagen, gjør vi det enklere med spekemat, litt oster, godt brød, aioli, eggerøre, potetsalat og gjerne litt annet tilbehør som oliven og syltet rødløk. Bruker ikke dessert på lille julaften, annet enn litt julegodteri og julekaker.
 

Julaften er det både pinnekjøtt og ribbe med tilbehør. Litt usikker på dessert enda, men tror vi lander på karamellpudding i år. 
 

1. juledag er det sen julelunsj/brunsj med masse god mat og drikke. Blant annet ulike varianter med ribbe fra gårsdagen, spekemat, oster, ulike typer laks, sild, rester fra tapasen lillejulaften og annet julepålegg. Siden folk er så mette etter lunsjen, blir det noe enkelt og ikke «julete» til middag. Har ikke helt landet enda, det står mellom kyllingsuppe, enkel gulasj eller chili con carne. Gjerne ikke dessert her heller, om noe kan der bli litt multekrem og krumkaker. 
 

Ellers i jula har vi tenkt kveite, bacalao, hjort (enten biff eller gryte) også blir det helt sikkert retter som taco og lignende. 
 

Desserter vi tenker å ha er creme brulee, riskrem, sjokoladefondant, multekrem og «sitronpai» i glass, men har ikke landet på hvilke vi går for enda. 

 

 


 

 

Anonymkode: 070ed...e2f

Skrevet

Vi har pinnekjøtt julaften (har gjester)

Kalkun 1. Dag (har gjester)

Ertesuppe på pinnekjøtt-rester 2.dag

Fisk 3. Dag

Resten av romjula har vi ikke planlagt. Nyttårsaften pleier vi å ha kalkun, men i år skal vi bort og tror vi ikke får det, derfor tar vi kalkun 1. Dag. 

AnonymBruker
Skrevet

Rødsei lille julaften

Julaften spiser vi pinnekjøtt. Surkål, kålrabistappe og poteter. 

1 dag er det kokt kveite med sandefjordsmør, poteter og gulrøtter. 

2 dag rester fra julaften. 

Så blir det taco eller pizza og ellers vanlige middager frem til Nyttårsaften, da har vi kalkun. 

Vi er ikke i juleselskap i romjulen. Ingen som arrangerer eller inviterer, ikke vi heller :)

Anonymkode: eefac...072

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Her var det mye godt! 

Synes det er en utfordring at det blir litt vel mye mat i jula. Så prøver å dele opp litt og variere med letter fiskeretter innimelom. Hjemme hos mor (der jeg feirer jul) er det også tradisjon for at det skal være kaffe og kaker om kveden, noe som ofte blir virkelig i overkant. 

Vi har pinnekjøtt julaften og svineribbe 1. juledag. Så er det kveite 2. juledag. Til dessert på julaften er det hermetiske plommmer eller fruktsalat - friskt. Så er det mutltekrem 1. juledag, normalt sett. 2. juledag er desserten stort sett restene fra de to dagene før. Pleier å spise 1730 på julaften, gjerne noe før, 17 i hvert fall, 1. juledag og kanksje enda litt tidligere 2. juledag. Da blir det litt "plass" til kaffe og kaker også. 

Andre ting i jula er lutefisk, gjerne en god fiskerett av torsk. Til nyttår varierer det litt, en pastarett av hummer var nydelig sist nyttårsaften. Flott til Champagne. Kalkun gjerne 1. nyttårsdag om noen orker å styre med det. 

Anonymkode: a76ba...184

Skrevet

Hvem er gjestene? Voksne? Barn? Hvor mange? Og liker dere å tilbringe tid på kjøkkenet eller vil dere ha det lettvint? Ønsker dere «julemiddag» hver dag? Eller ønsker dere noe mer vanlig og enkelt som lasagne, pizza e.l også? 
 

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

En god start kan være å fortelle hva no-brainer middagen + dessert på julaften skal være?

For meg er det pinnekjøtt, og riskrem til dessert nemlig. Og da blir tradisjonelt sett middag lille julaften risengrynsgrøt. Så bedre å gi tips om du begynner med det som er fastsatt.

Anonymkode: e7a86...d4c

Julaften er pinnekjøtt og fruktsalat.

Skrevet
Luckiness skrev (Akkurat nå):

Hvem er gjestene? Voksne? Barn? Hvor mange? Og liker dere å tilbringe tid på kjøkkenet eller vil dere ha det lettvint? Ønsker dere «julemiddag» hver dag? Eller ønsker dere noe mer vanlig og enkelt som lasagne, pizza e.l også? 
 

Alle er voksne, dvs tenåringer og eldre. 6 personer totalt. Til akkurat disse dagene ønsker vi fin middag. Senere i romjula tar vi enklere ting som pizza og setekt sei m/løk. Kan godt bruke tid på kjøkkenet, men er ikke så erfaren kokk.

AnonymBruker
Skrevet

Forslag:

Pinnekjøtt, kveite, ribbe, kalkun, skinkestek f.eks med appelsinsaus, Brødrene Karlsen krydderlaks med rømme og fruktsalat til.

Dessert: iskrem, iskake, sitronfromasj, ostekake, sjokoladefondant

 

Anonymkode: f7500...e24

AnonymBruker
Skrevet

Vi er veldig tradisjonelle i jula. Så her er det i løpet av de dagene: Lutefisk, ribbe, pinnekjøtt, kalkun. Riskrem, multekrem. Hardt program😅

Så tar vi taco, pizza, wok og lignende i frem til nyttårsaften. Da har vi pinnekjøtt eller kalkun igjen. 

Anonymkode: 0b5b2...5fb

AnonymBruker
Skrevet

Lille julaften: Risgrøt med spekemat

Julaften: Ribbe, medisterkaker og pølse. Riskrem og sjokolademouse til dessert. 

1.juledag: Rester etter julemiddag

2.juledag: Vi er invitert bort - enda mer rester etter julemiddag+ godt pålegg og nybakt brød. 

3.juledag: vanlig dag - spiser noe lett, gjerne en kyllingsalat. 

Anonymkode: 4095f...ddb

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...