Gå til innhold

Haster! Har hatt for mye vann i de brente mandlene


Fremhevede innlegg

Skrevet

Ristet først mandlene litt i ovn, og satte dem på småkok sammen med sukker og vann, men jeg ser at jeg har klart i ha i dobbelt så mye vann som det stod i oppskriften. Fire dl vann i stedet for to (lager stor oppskrift). Er dette bare å kaste, eller vil mandlene sukre seg etter litt lengre tid enn først antatt siden det er mer vann oppi? Hva med sukkermengden, blir den også feil nå? Æsj, jeg er så klonete med baking! 😪

Anonymkode: 113c5...878

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hell ut en del av vannet så går det så fint så.

Anonymkode: 80f9f...54f

Skrevet

Du må bare koke lengre. Vannet damper jo vekk til slutt. 

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Det skal jo ikke koke, da vil du få svi-smak på dem! Du skal bruke svak varme, max 50 prosent på plata, så røre inntil karamellen/knekken sukrer seg/krystalliserer seg. Deretter skal du fortsette å røre uten å øke varmen inntil sukkeret smelter og glaserer seg rundt mandlene. Dette tar tid, kanskje opp mot 30-45 minutter til sammen, men det gir mandler uten ekkel svismak. Og når du har for mye vann så vil du ikke få riktig konsistens på sukkerlaken. Her ville jeg kastet alt og startet på nytt. Husk også at risting i ovn på forhånd også kan gi svismak til slutt. 

Anonymkode: 496ae...2eb

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Ristet først mandlene litt i ovn, og satte dem på småkok sammen med sukker og vann, men jeg ser at jeg har klart i ha i dobbelt så mye vann som det stod i oppskriften. Fire dl vann i stedet for to (lager stor oppskrift). Er dette bare å kaste, eller vil mandlene sukre seg etter litt lengre tid enn først antatt siden det er mer vann oppi? Hva med sukkermengden, blir den også feil nå? Æsj, jeg er så klonete med baking! 😪

Anonymkode: 113c5...878

Jeg hadde bare tilsatt mer mandler og sukker. Brente mandler for man aldri for mye av 😂 

Men fra spøk til alvor, vannet vil jo fordampe. Så det er ikke et problem. 

Anonymkode: b18ce...54e

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...