AnonymBruker Skrevet i går, 10:54 #1 Skrevet i går, 10:54 Kjæresten og jeg skal ha hans familie på en liten førjulsmiddag førstkommende helg. Jeg er glad i å lage 3-retters, og lurer på om noen har forslag? Jeg vil gjerne ha noe litt juleinspirert - typ fenalår i salat, eller kalkun/ribbe i noe. Har noen ideer til forrett, middag og dessert med jul som tema? Anonymkode: 8486b...03e
Daisy-love Skrevet i går, 11:11 #2 Skrevet i går, 11:11 Ristet valnøttbrød med brie og noe julepålegg. Gjerne noe god marmelade til. Tilslørte julepiker med multer til dessert, eller panacotta (garantert feil stavet 🤪🫣) med appelsin, julekrydder og/eller pepperkaker. Kan også lages med multer, men friskere med appelsin mot krydderet. Hovedretten er litt hva dere ønsker her. Skal det være veldig tradisjonelt eller mer inspirert? Honning og appelsinglasert kalkunbryst er jo litt annen vri på kalkun. Salat med granateple og pekannøtter er godt til som noe av tilbehøret. Er dere kun fire så kan du ovnsbake poteter og grønnsaker med brystet. 😊 1
AnonymBruker Skrevet i går, 11:18 #3 Skrevet i går, 11:18 Tusen takk for forslag! Vi blir totalt 6stk. Ønsker egentlig ikke noe super tradisjonelt, men med en julevri på en måte. Anonymkode: 8486b...03e
AnonymBruker Skrevet i går, 13:44 #4 Skrevet i går, 13:44 Da vil jeg foreslå pork belly burnt ends til hovedrett. Anonymkode: 281ab...4d2
Pawn Hearts Skrevet i går, 13:48 #5 Skrevet i går, 13:48 I den østlige delen av Middelhavet brukes en del kryddere og andre ingredienser vi forbinder med jul. Denne greske kyllinggryta med fiken og kanel kan lett utvides så det blir nok til seks personer: https://annikens.kitchen/gresk-kyllinggryte/ 1
Kinder Skrevet i går, 13:56 #6 Skrevet i går, 13:56 Forrett https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/potetvaffel-med-spekeskinke/ Her kan du også bruke fenalår istedenfor Hovedrett: Porchetta https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/porchetta--italiensk-ribberull/ Dessert: creme brulee med julekrydder og/eller appelsin, som denne https://www.detsoteliv.no/oppskrift/creme-brulee-med-kanel-og-appelsin
AnonymBruker Skrevet 19 timer siden #7 Skrevet 19 timer siden Forrett: Ristet baguetteskiver med godt smør, litt eggerøre, fenalår og gressløk på toppen. Hjemmelaget potetlomper (små) med seterrømme/potetsalat , god røkelaks, vårløk. Kan også bruke fenalår / en av hver. Tror jeg ville gått for fisk dersom du velger kjøtt til hovedrett. Middag: Ribbe med en vri, f.eks asiatisk. Kalkun med bakte småpoteter, waldorfsalat, rødkål og appelsinsaus. Dessert: Pannacotta eller god vaniljeis med multer, ostekake med pepperkakebunn i porsjonsglass eller ulike julekaker (delfiakake, kokosmakroner, fruktkake, Berliner kranser osv. Anonymkode: 27d1e...197
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå