Gå til innhold

Tilbehør til pinnekjøtt


Fremhevede innlegg

Skrevet
AnonymBruker skrev (16 timer siden):

Vi har medisterkaker, er usikker om det er så vanlig. Men er oppvokst med det, det var noe mamma innførte fordi hun var vant med ribbe med medisterkaker, og pappa var vant med pinnekjøtt - og så har vi barna videreført det. Det er veldig praktisk også, da barna ofte tar medisterkaker istedet for pinnekjøtt.

Så tilbehør er poteter (som er kokt under pinnekjøttet), kålrotstappe, medisterkaker (noen ganger julepølser etc), sterk sennep, tyttebærsyltetøy og kraft. 

Anonymkode: 185eb...084

Kokt under pinnekjøttet? I 3 timer??

Anonymkode: 580de...713

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Dere som har lefser til, hvordan spiser man det? Aldri hørt om lefser til pinnekjøtt før.

Anonymkode: 185eb...084

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Kokt under pinnekjøttet? I 3 timer??

Anonymkode: 580de...713

Ja, det blir ikke "kokt ihjel", men blir veldig gode. Bruker mandelpoteter.
Så slipper man en egen kjele til potetene også, så det er jo også et pluss. 

Anonymkode: 185eb...084

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Ja, det blir ikke "kokt ihjel", men blir veldig gode. Bruker mandelpoteter.
Så slipper man en egen kjele til potetene også, så det er jo også et pluss. 

Anonymkode: 185eb...084

Står litt her bl.a. https://www.detsoteliv.no/oppskrift/rokt-pinnekjott-dampet-pa-poteter

Vi begynte med dette et år og har gjort det hvert år siden! 

Anonymkode: 185eb...084

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Dere som har lefser til, hvordan spiser man det? Aldri hørt om lefser til pinnekjøtt før.

Anonymkode: 185eb...084

Som jeg spiser en elefant, en bit om gangen.

 

Neida, nå tullet jeg med deg. Jeg pakker inn kjøttet i lefsa. Det samme gjør jeg også med ribbe, sylte, medisterkaker, pølser osv….

Anonymkode: f3ea2...9bd

Skrevet

Mandelpoteter og kålrabistappe (med mest kålrabi, et par poteter, et par gulrøtter, fløte og meierismør), pinbefett. Husker vi hadde kokte gulrøtter og brokkoli da jeg var barn, da ikke alle likte kålrabi. 

Anonymkode: 3723a...53c

Skrevet
AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Føler dette var veldig uvanlig😅

Anonymkode: 185eb...084

Serr?

Vi kjøper sånne frosne grønnsaksblandinger og så har vi det sammen med de fleste (potet) middagene her i hus. Minsten liker brokkoli, jeg liker blomkål og eldste liker blomkål og gulrot så da plukker de ut det de vil ha. Må liksom ha noe grønnsaker til middag (potet og mais gjelder ikke som grønnsaker her i hus). Har ikke dere grønnsaker til middag?

Anonymkode: 9207b...a1e

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Serr?

Vi kjøper sånne frosne grønnsaksblandinger og så har vi det sammen med de fleste (potet) middagene her i hus. Minsten liker brokkoli, jeg liker blomkål og eldste liker blomkål og gulrot så da plukker de ut det de vil ha. Må liksom ha noe grønnsaker til middag (potet og mais gjelder ikke som grønnsaker her i hus). Har ikke dere grønnsaker til middag?

Anonymkode: 9207b...a1e

Jeg mente å ha det til julemiddagen. 

Anonymkode: 185eb...084

Skrevet
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Kokt under pinnekjøttet? I 3 timer??

Anonymkode: 580de...713

Det er en helt vanlig ting å gjøre. Potene blir kjempegode!

Anonymkode: ae758...d4c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Ja, det blir ikke "kokt ihjel", men blir veldig gode. Bruker mandelpoteter.
Så slipper man en egen kjele til potetene også, så det er jo også et pluss. 

Anonymkode: 185eb...084

Jøss, her koker potetene i filler etter 30 + min😶

Anonymkode: 580de...713

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det er en helt vanlig ting å gjøre. Potene blir kjempegode!

Anonymkode: ae758...d4c

Aldri hørt om, går dette med ømtålige mandelpoteter da?

Anonymkode: 580de...713

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Jøss, her koker potetene i filler etter 30 + min😶

Anonymkode: 580de...713

Nei, de tåler å koke under pinnekjøttet. Sikkert pga salt/fett. 
 

Anonymkode: 185eb...084

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Aldri hørt om, går dette med ømtålige mandelpoteter da?

Anonymkode: 580de...713

Ja, det går fint. Kan hende ett par poteter koker i hjel, men de fleste er helt fine - og gode. 
Drysser litt ferske urter over ved servering 👌

Anonymkode: 185eb...084

AnonymBruker
Skrevet

Mandelpotet, kålrabistappe og rødkål, sylteagurk og sølvløk.

Og brun saus. Veldig mange vil heller velge brunsaus enn skyen hvis det blir tilbudt.

Anonymkode: 8507a...dd4

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Poteter under pinnekjøttet blir knallbra! 

Anonymkode: 868ad...440

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Nei, de tåler å koke under pinnekjøttet. Sikkert pga salt/fett. 
 

Anonymkode: 185eb...084

 

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Ja, det går fint. Kan hende ett par poteter koker i hjel, men de fleste er helt fine - og gode. 
Drysser litt ferske urter over ved servering 👌

Anonymkode: 185eb...084

Dette skal prøves! Jeg kommer og hjemsøker dere om dette går åt skogen🤭

Anonymkode: 580de...713

AnonymBruker
Skrevet

Lagde hvit saus en gang av kraften til  pinnekjøttet. Ble veldig godt. Er som regel svigermor som lager og hun kjører tradisjonelle +litt julepølser ved siden av. 

Anonymkode: 5a2cd...439

Skrevet
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Det er en helt vanlig ting å gjøre. Potene blir kjempegode!

Anonymkode: ae758...d4c

Hunde- eller kattepoter?

Spøk til side, det eneste litt utradisjonelle jeg kan anbefale, er rips- eller rognebærgelé. Sannsynligvis akevittgelé også, men det har jeg aldri smakt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...