Gå til innhold

Italiensk pizzabunn


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan unngå at den supertynne pizzabunnen blir tørr og flattbrød-aktig/crispy?

Først forsteker jeg den på stenplate nedert i ovnen ved 250 grader, og så stekes pizzaen med fyll i ca 6-8 min nederst i ovnen, fortsatt på stenen.

Syntes resultatet ble litt for tørt...Ønsker jo en sprø/crispy pizza, men noe ble feil...Stekte jeg den for lenge?

Oppskriften (for 2 tynne bunner):

5 dl hvetemel

2 dl vann

1 tørrgjær

ca 1,5 ss olje

1 ts sukker

1 ts salt

:roll:

Videoannonse
Annonse
Gjest Emera
Skrevet

Ja, det er muligens litt lenge å steke pizzaen i 6-8 minutter når bunnen er forstekt.

Jeg har en liten pizzaovn, med stenbunn. Og jeg foretrekker å ikke forsteke pizzabunnene. Passer på å legge den utkjevlede bunnen over på en melet plate, slik at pizzaen lett kan flyttes over på ovnen når den er fylt. Pizzaen stekes da i ca. 4 minutter, og det holder.

Skrevet

Du kan droppe forstekinga og øke steketiden til ca 10 min midt i ovnen. Sånn lager jeg min på pizzasten og den er herlig. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...