Gå til innhold

Trygg og god oppskrift på karamellpudding


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har en god, velprøvd og helt trygg oppskrift på karamellpudding - del gjerne! Jeg har prøvd noen ganger og føler at det aldri blir bra. Denne gangen prøvde jeg en oppskrift jeg har fått, der puddingen skulle stå i ovnen over natten. Det ble veldig dårlig. Det ble et tykt "lokk" av størkna pudding på toppen, det virker som om den nesten "falt sammen". For så vidt grei på smak, men konsistensen ble ikke spesielt bra. 

Anonymkode: 99402...e8a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/karamellpudding/?gad_source=1&gad_campaignid=9724109716&gclid=EAIaIQobChMIg83zwfXzkAMVoAuiAx0mxTwuEAAYAiAAEgICpPD_BwE

Jeg har aldri opplevd at den faller sammen når jeg har brukt Matprat sin oppskrift. 

Matprat er min tryggeste side for hjelp. Alle oppskrifter som publiseres der er kvalitetssikret av flere kokker (ikke bare hobbykokker eller influencere) :) 

Det blir ett lokk på toppen, men ikke tykt. Ett tykt lokk kan høres ut som det har vært for høy varme. 

Anonymkode: 867b4...3b8

  • Liker 1
Skrevet

Jeg ble mer nysgjerrig på "Utrygge oppskrifter av karamellpuddinger".. 

Hva gjør en pudding utrygg? 

Anonymkode: c35e6...ec8

Skrevet

Jeg lagde karamellpudding for noen år siden og den var det egg smak på. Fulgte oppskriften slavisk, så hva gjorde jeg feil?

Anonymkode: f914f...824

Skrevet

Jeg sverger også til matprat.no sin oppskrift, den blir alltid vellykket. 

 

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Jeg lagde karamellpudding for noen år siden og den var det egg smak på. Fulgte oppskriften slavisk, så hva gjorde jeg feil?

Anonymkode: f914f...824

Har opplevd tendenser til det samme - men ble bedre etter 1-2 dager i kjøleskapet.

En av mange fallgruber ved karamellpudding, ja. 

Anonymkode: 99402...e8a

Skrevet
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Jeg ble mer nysgjerrig på "Utrygge oppskrifter av karamellpuddinger".. 

Hva gjør en pudding utrygg? 

Anonymkode: c35e6...ec8

Den jeg hadde var håndskrevet og antakelig ikke tydelig nok - det stod at det skulle stå over natta på 80-100 grader, og så var det anført at det skulle stå på 140 grader 1 time - men ikke om det var i starten eller mot slutten. Det stod heller ikke noe om at puddingen burde dekkes til under stekning, noe jeg tror ville hindret den tykke "skorpen", som på sett og vis da bli bunnen når den snus... Puddingen jeg laget ble spiselig, men langt fra så god den kunne blitt. Ikke noe jeg ville servert i et selskap, og slett ikke i julen. 

Anonymkode: 99402...e8a

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker Tine sin, og den blir alltid god ☺️

Anonymkode: da11e...d3c

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 15.11.2025 den 11.27):

Jeg ble mer nysgjerrig på "Utrygge oppskrifter av karamellpuddinger".. 

Hva gjør en pudding utrygg? 

Anonymkode: c35e6...ec8

Husker første gang jeg smakte en hjemmelaget karamellpudding (hadde til da bare spist butikk-kjøpte). Den smakte rent fett med en tykk rand på toppen. Hadde ingen smak av karamell whatsoever 😂 🤢 Jeg satt i et selskap og kunne ikke akkurat spytte den ut heller. 

Jeg trodde i mange år at jeg ikke likte hjemmelagde karamellpudding - men det var nok bare den som var mislykka 😂
De hadde nok fulgt en "utrygg" oppskrift 😆

Anonymkode: 78928...1a1

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...