Gå til innhold

Dere som har satt dere inn i omega/D-vitamin/fiskeolje tilskudd. Hvilken er best?


Fremhevede innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hørte at mange av kapslene som selges har lavt og urent innhold.

 

Anonymkode: 2c6f2...f7a

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Uten at det koster en formue. 

Anonymkode: 2c6f2...f7a

AnonymBruker
Skrevet

Nesten alt slikt er ødelagt fett. Flerumettet fett tåler ikke luft, lys eller varme og harskner fort. De få som er OK er på mørke flasker og de er lagret i kjøleskap,

Det som er det viktige er å bedre forholdet mellom omega-3 og omega-6. Nordmenn får i seg nok omega-3, og altfor mye omega-6. Tilskudd av omega-3 vil forbedre forholdet, men et bedre og sunnere alternativ er å kutte ned på omega-6. Man tror at optimalt forhold er noe sånt som 1:1, men vi får i oss minst 15 ganger så mye omega-6. Ikke bra! Kutt ned på frøoljer og ultraprosessert mat fordi det vanligvis inneholder frøoljer. Frøoljer er soyaolje, solsikkeolje, rapsolje og slike. 

Dessuten er det ikke bra å få i seg mye flerumettet fett. Det er ustabilt, også i kroppen vår. Det er en grunn for at kroppen selv lager fett som mettet fett. Mettet fett er stabilt ved menneskelig kroppstemperatur. Grunnen til at du finner lite flerumettet fett i dyreverden annet enn i arktisk sjømat er at kun de har kalde nok kropper til at flerumettet fett ikke harskner.

Anonymkode: aa068...9fd

  • Nyttig 3
AnonymBruker
Skrevet

Udos choise

Anonymkode: e4208...69d

Skrevet (endret)

Spiser man villfisk hver uke så er mye gjort. Og gjerne fisk som ikke er for store slik at man begrenser kvikksølvinntaket.

Endret av I Grosny
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
I Grosny skrev (På 15.11.2025 den 10.32):

Spiser man villfisk hver uke så er mye gjort. Og gjerne fisk som ikke er for store slik at man begrenser kvikksølvinntaket.

Dette! Bruker bare villfisk olje så en dokumentar på nrk for ca 10 år siden der en forsker gikk gjennom hele prosessem og  viste resultatet av  kvikksølv nivået av  norsk oppdrettfisk og at nivået var langt over grensa,og  det at torskeleveren har en større mengde kvikksølv. Kvikksølvet kom fra kjemikaliene dem bruker i annleggene. Pluss er kvalitet viktigt. Liker godt nordic naturals og carlson.  

Anonymkode: b8ed8...894

AnonymBruker
Skrevet

Har noen sett dokumentaren på NRK om fiskeindustrien? Er den relevant for dette temaet?

Anonymkode: fdef3...bd8

AnonymBruker
Skrevet

Jeg tar dette.

Burde vel kanskje hatt noe omega-olje også…

IMG_1456.png

Anonymkode: 151e2...10f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...