Gå til innhold

Varm eller kald surkål - hva liker du best?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg er vokst opp med kjøpesurkål. Og hjemme spiste vi den kald. Så til ribba til jul, var det altså kald surkål (og tyttebærsyltetøy) som tilbehør til varmmaten.

Jeg er glad i surkål og bruker det relativt ofte. F eks å ha det oppå leverpostei på brødskiven er veldig godt. Men tilbake til saken: først som voksen oppdaget jeg at det sto på pakken at surkålen skulle varmes opp 😄 Men jeg er jo så vant til smaken når den er kald, at jeg liker den best sånn. 

Spørsmålet er altså: liker du varm surkål eller kald surkål best? 

Anonymkode: 3e7b0...e8e

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har aldri spist kald surkål.

  • Liker 12
  • Nyttig 1
Skrevet

Varm. 

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Liker best varm surkål til varm mat. Men kan ta kald surkål på kaldt kjøtt.

Anonymkode: 38357...3ce

  • Liker 4
Skrevet

Jeg har aldri hørt om at noen spiser kald surkål. Jeg har bare spist den varm. Men vi spiser hjemmelaget surkål på juleaften.

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet

Varm ja.

Anonymkode: 37093...b39

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Liker begge deler, men ikke for varm. Da smaker den surt på en måte. Elsker forresten kald surkål på snitter/smørbrød med stek på 🤗

Anonymkode: dcb0e...0dc

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Hadde jeg blitt servert kald surkål hadde jeg stusset mye over de som serverte. Det blir som å servere kalde poteter, eller kald saus. Nei jeg vil nok helst ha surkål min varm.

Anonymkode: 045d5...d06

  • Liker 3
  • Nyttig 5
AnonymBruker
Skrevet
Grønnsaksvaffel skrev (2 minutter siden):

Jeg har aldri hørt om at noen spiser kald surkål. Jeg har bare spist den varm. Men vi spiser hjemmelaget surkål på juleaften.

Helt vanlig på smørbrød med svinestek etc 

Anonymkode: dcb0e...0dc

  • Liker 2
Skrevet

Til middag varm, takk. Til smørbrød med svinestek er det godt med kald surkål og enda bedre med kald rødkål. 

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (24 minutter siden):

Helt vanlig på smørbrød med svinestek etc 

Anonymkode: dcb0e...0dc

Jeg har ikke smakt det heller 🙈

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Til middag varm men er nydelig kald på smørbrød med svinestek,ribbe eller kjøttkaker. 

Anonymkode: 13caa...1b2

  • Liker 2
Skrevet

Varm, med mindre det er til snitter. Og aller helst hjemmelaget 👌

  • Liker 2
Skrevet

Til varm mat varm, 

 

Til snitter kan jeg spise kald, men ikke så glad i det

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Lager selv. 

Varm til varmmat. 

Kalde rester til julebrunch, juletapas og slikt - men har jo altid vært varmet først. 

Anonymkode: 2a7ff...e55

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Ikke så glad i kjøpesurkål, men om jeg spiser det, så foretrekker jeg at den er mer lun enn kokvarm.  Jeg kan ikke se for meg at jeg hadde likt den kald.  Men det er jo helt vanlig å servere kald/romtempert ved koldtbord f.eks.

Anonymkode: b92a8...216

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg foretrekker den kald, slik som tyttebæra

Anonymkode: daee8...808

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Oi, forstod først nå at det er snakk om toro surkål som mulig ikke er varmet opp?

Den er ikke ferdig pastaurisert. 😱

Å spise kald er jo en smakssak. Men den må jo varmes opp først, og så kjøles ned igjen. 

Anonymkode: 2a7ff...e55

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Oi, forstod først nå at det er snakk om toro surkål som mulig ikke er varmet opp?

Den er ikke ferdig pastaurisert. 😱

Å spise kald er jo en smakssak. Men den må jo varmes opp først, og så kjøles ned igjen. 

Anonymkode: 2a7ff...e55

Har aldri sett surkål fra Toro, så regner med du mener Nora. Den kan man fint spise kald uten oppvarming, om man er sær og foretrekker det.

Anonymkode: 5cefc...6b9

  • Liker 1
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Oi, forstod først nå at det er snakk om toro surkål som mulig ikke er varmet opp?

Den er ikke ferdig pastaurisert. 😱

Å spise kald er jo en smakssak. Men den må jo varmes opp først, og så kjøles ned igjen. 

Anonymkode: 2a7ff...e55

Du har ikke hørt om hjemmelaget surkål?

Anonymkode: 13caa...1b2

  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...