Gå til innhold

Nei, alkohol i mat dunster ikke lett bort "om man varmer det opp til så og så mange grader"


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg ser så mye tull i en tråd om å unngå/ikke unngå vin i sausen til en tørrlagt alkoholiker her, at det ser ut som folk trenger litt opplysning. Det er ikke "bare bare" å få bort alkohol fra mat:

"Hvor mye alkohol som blir igjen avhenger av koketid, temperatur og ingredienser. Det som er sikkert er at alkoholen aldri vil forsvinne helt, så lenge det er væske i kjelen." https://www.godt.no/aktuelt/i/yvkg7g/fem-kjente-matmyter-du-ikke-skal-tro-paa

"Absolute advocacy (2022) explains that a dish needs to bake or simmer for up to 2 hours to reduce the alcohol to 10%. The average dish calls for alcohol to be added to boiling liquid which can retain up to 85% of the alcohol – this means that adding any amount of alcohol to your cooking for a recovering alcoholic can be very dangerous."
https://asanalodge.com/can-alcohol-in-food-affect-sobriety/

Endret av Maia70
  • Liker 3
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Det er forsåvidt greit. Men samtidig, med tanke på all væske og andre ting som tilsettes i en rett, så blir prosentandelen alkohol egentlig ganske så ubetydelig allerede før koking. En liten skvett rødvin i en saus som skal deles på flere personer, eller et par desiliter hvitvin i en suppe vil neppe gi noe særlig utslag når man regner ut hvor mye det er.

I godt modne bær og frukt (og produkter laget av det) vil det også finnes en viss naturlig andel av alkohol. Men det er ikke slik at tørrlagte alkoholikere plutselig havner på kjøret igjen av å ha litt syltetøy på skiven. Eller at det blir som å servere alkohol til barn osv.

Alle får ta sine egne avgjørelser, men jeg tror egentlig at snakket, oppmerksomheten og stigmatiseringen rundt det, er verre enn selve alkoholinnholdet. Det er ikke denne skvetten med vin i maten som tærer på lever, eller fører til alkoholmisbruk. Det er det store konsumet av alkohol som drikkevare ellers gjennom året, som står for det

Anonymkode: cc385...9f6

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (47 minutter siden):

Det er forsåvidt greit. Men samtidig, med tanke på all væske og andre ting som tilsettes i en rett, så blir prosentandelen alkohol egentlig ganske så ubetydelig allerede før koking. En liten skvett rødvin i en saus som skal deles på flere personer, eller et par desiliter hvitvin i en suppe vil neppe gi noe særlig utslag når man regner ut hvor mye det er.

I godt modne bær og frukt (og produkter laget av det) vil det også finnes en viss naturlig andel av alkohol. Men det er ikke slik at tørrlagte alkoholikere plutselig havner på kjøret igjen av å ha litt syltetøy på skiven. Eller at det blir som å servere alkohol til barn osv.

Alle får ta sine egne avgjørelser, men jeg tror egentlig at snakket, oppmerksomheten og stigmatiseringen rundt det, er verre enn selve alkoholinnholdet. Det er ikke denne skvetten med vin i maten som tærer på lever, eller fører til alkoholmisbruk. Det er det store konsumet av alkohol som drikkevare ellers gjennom året, som står for det

Anonymkode: cc385...9f6

Men du vet jo ingenting om dette. Er du tørrlagt alkoholiker? Har du lyst å høre hva de som faktisk har peiling sier, eller bare ignorerer du det? https://asanalodge.com/can-alcohol-in-food-affect-sobriety/

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...