Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Fant en oppskrift i et ukeblad på Frokostboller/rundstykker.

Deigene lages kvelden før, trilles ut og heves før de settes i kjøleskapet natten over.

Morgenene etter skal de stekes på 250 grader i 10 min.

Noen som har prøvd dette? Evt. hvordan ble resultatet?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det gaar veldig bra aa heve deig i kjoeleskap over natten.

Jeg har gjort det mange ganger.

Gjest Gjest1
Skrevet

Jeg setter ikke deigen i kjøleskap, bruker bare kald væske og setter den på benken med et kjøkkenhåndkle over. No problem.

Gjest Gjest
Skrevet

Kan noen av dere legge ut en oppskrift? Vil gjerne prøve i kveld!

Takk!

Skrevet

Her er oppskriften jeg fant (...men enda ikke har prøvd ut):

3 dl lunket vann

2 ss olje

25 g gjær

1 ts salt

1 ts sukker

ca 7 dl hvetemel

Bland vann, olje, gjær, salt og sukker. Tilsett deretter så mye mel at deigen blir smidig og slipper bollen.

Kna deigen godt og del den i 12 biter. Legg på bakepapirkledd langpanne. Legg over plast. La bollene heve i ca 15 minutter i romtemp, før de settes inn i kjøleskapet natten over.

Sett ovnen på 250 grader nesten morgen og stek de midt i ovnen i ca 10 minutter.

Pensle bollene med litt kaldt vann når de kommer ut av ovnen.

:)

Hvis noen prøver denne oppskriften før helgen, gi gjerne tilbakemelding!!

Skrevet

Dette har jeg prøvd mange ganger, og det går veldig fint. Dekk med plast når de hever over natten, ellers blir de tørre.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...