AnonymBruker Skrevet 12. oktober #1 Skrevet 12. oktober Vil gjerne gjøre det, men alt er så dyrt. Har interesser som koster penger og, som jeg vil ha for å ha et fullverdig liv. Men er nervøs for sprøytemidler, e stoffer, konserveringsmidler. Er liksom det ene eller det andre i dag. Leve sunt eller bruke pengene man har til overs på noe kjekt Anonymkode: e9239...973
AnonymBruker Skrevet 12. oktober #2 Skrevet 12. oktober Selvsagt ikke, det koster jo alt for mye. Anonymkode: 29e61...b1d 4
AnonymBruker Skrevet 12. oktober #3 Skrevet 12. oktober Du må ta noen valg. Det man spiser mest av, bør være økologisk. Og så kan det andre få surre og gå. Vi sluttet å kjøpe brus, lager egen saft av bær, frukt og ting vi har i hagen. Automatisk økologisk - og gratis (bruker penger på sukker da). Hvis man lager mye brød, er økologisk mel bra. At sesamfrøene er økologisk derimot, er ikke så viktig. Det spiser vi mye mindre av… Velg dine "kamper". Prioriter det som er viktigst for deg. Anonymkode: ec12b...3cf 1
Grønnsaksvaffel Skrevet 12. oktober #4 Skrevet 12. oktober Det er e-stoffer i ALL mat uansett om den er økologisk eller ikke. 2
Gjest MammanTilCasper Skrevet 12. oktober #7 Skrevet 12. oktober Jeg synes barna fortjener ordentlig mat, lagd fra bunnen av - og gjerne med norske, rene råvarer. Det er ikke alltid så lett, og i hvert fall ikke billig. Det hender jeg lager asiatiske retter, men fortsatt er det viktig å ikke bruke for mange råvarer som er stappfulle av ulike greier for at de skal “se bra ut” eller holde i 200 år.
krishnaaa Skrevet 12. oktober #8 Skrevet 12. oktober Jeg gjør som mange andre her - velger mine kamper. Men i tillegg til at det er bra for kroppen, tenker jeg at det er bra for produksjonen (og produsentene) å velge økologisk. Særlig på ting vi importerer der reglene for sprøytemidler og arbeidsforhold kanskje ikke er regulert på samme måte som hos oss. 😊 Liker denne videoen!
Lønnesirup01 Skrevet 12. oktober #9 Skrevet 12. oktober Avhenger av prisforskjellen. Er det på tilbud, kjøper jeg ofte økologisk. Velger økologisk melk, som det går mye av. Ellers avhenger det av varen - skal jeg f eks bruke sitronskall i en kake, kjøper jeg økologisk sitron. Ellers er jeg mest opptatt av å unngå uktraprossessert. 1
AnonymBruker Skrevet 12. oktober #10 Skrevet 12. oktober Det er dessverre vanskelig og også altfor dyrt i Norge. Prisforskjellen er jo helt hårreisende her, mens den er mye lavere i f.eks. Danmark og Tyskland. Jeg kjøper alltid økologisk mel og baker selv. Egg kjøper jeg også alltid økologisk pga. dyrevelferd. Mye annet varierer alt etter tilgjengelighet og pris. Anonymkode: cdbc6...92e 1
Million Skrevet 12. oktober #11 Skrevet 12. oktober Prisforskjellene er så store, at handlekurven blir utrolig mye dyrere hver gang om alt man kjøper skal være økologisk (både grønt, frukt og kjøtt). Som eksempel, ta denne brokkolien hos Oda.no. Den økologiske koster hele 44.90 kr pr stk, mens den rimeligste vanlige brokkolien koster 27.90 kr...! Det er 17 kroners forskjell på bare ETT enkelt produkt i handlekurven. Det sier seg selv at det blir for dyrt om alt skal være økologisk. Så nei, jeg kjøper ikke økologisk av alt. Egg kanskje, men ikke stort annet. 1
AnonymBruker Skrevet 12. oktober #12 Skrevet 12. oktober Million skrev (4 minutter siden): Prisforskjellene er så store, at handlekurven blir utrolig mye dyrere hver gang om alt man kjøper skal være økologisk (både grønt, frukt og kjøtt). Som eksempel, ta denne brokkolien hos Oda.no. Den økologiske koster hele 44.90 kr pr stk, mens den rimeligste vanlige brokkolien koster 27.90 kr...! Det er 17 kroners forskjell på bare ETT enkelt produkt i handlekurven. Det sier seg selv at det blir for dyrt om alt skal være økologisk. Så nei, jeg kjøper ikke økologisk av alt. Egg kanskje, men ikke stort annet. En norskproduserte konvensjonell brokkoli er bedre enn importert utenlandsk økologisk. Anonymkode: ec12b...3cf 1
senior Skrevet 12. oktober #13 Skrevet 12. oktober Dersom alle skulle spise bare økologisk ville vi neppe greie å brødfø hele verden. Vi trenger for eksempel kunstgjødsel og noen sprøytemidler for å unngå massesult. Eksperimentet i Sri Lanka med forbud mot kunstgjødsel og sprøytemidler illustrerer det https://www.panoramanyheter.no/asia-landbruk-miljo/mislykket-okologisk-eksperiment-pa-sri-lanka/312459 Jeg ser det derfor som mye viktigere at vi tolererer for eksempel kunstgjødsel, men unngår de farligste sprøytemidler og gift som kan skade mennesker og natur, samt tilsetningsstoffer til matvarer som vi egentlig ikke trenger. Jeg holder det for fornuftig å lage maten fra grunnen av og unngå uødvendig prosessering. Men noen former for konserveringsmidler må vi også tolerere for å unngå skadelig mugg, forråtnelse, bakterier og matsvinn. 1
AnonymBruker Skrevet 12. oktober #14 Skrevet 12. oktober Prøver så godt vi kan å spise økologisk. Det vil si at det meste vi kjøper er økologisk så langt det finnes, og vi plukker mye bær osv. Kjøper mye på reko. Ultraprossesert kjøper vi ikke lenger, og dette har virkelig gjort underverk for helsen til oss i familien, Det er en prioritering som jeg syns er viktig for ungene mine. Vi prioriterer ikke brus og kjeks og alkohol og snus osv som andre gjør, da bruker vi heller litt mer på ordentlig mat. Anonymkode: 26034...c82
AnonymBruker Skrevet 12. oktober #15 Skrevet 12. oktober Synes det er dårlig utvalg av norske økoprodukter i butikk, og velger heller norsk fremfor økologisk dersom det finnes et norsk alternativ. Prøver å lage det meste av mat fra bunnen, men pålegg og godteri blir ofte UP. Anonymkode: 14f6f...216
Million Skrevet 13. oktober #16 Skrevet 13. oktober (endret) AnonymBruker skrev (14 timer siden): En norskproduserte konvensjonell brokkoli er bedre enn importert utenlandsk økologisk. Anonymkode: ec12b...3cf På hvilken måte? De norske bøndene sprøyter jo sine avlinger, de også, med gift mot insekter og slikt? Norske bønder som dyrker økologisk er selvfølgelig det beste, da slipper man å shippe grønnsaken halve jorda rundt med forurensende fly. Skjønner selvsagt at maten er mer kortreist om den er dyrket frem hos norske bønder, og det liker jeg. Det hender et økologisk dyrket produkt (grønnsak eller frukt) havner i handlekurven også, selvsagt, men jeg har ikke råd til å gjøre det på alt. Endret 13. oktober av Million
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå