Ravenna Skrevet 29. mars 2006 #1 Skrevet 29. mars 2006 Jeg fikk en idé om å lage grove rundstykker med tomatsaus og skinke i. Vanligvis ville jeg brukt Toro pizzadeig, men finnes det et grovt alternativ?
silja Skrevet 29. mars 2006 #2 Skrevet 29. mars 2006 Jeg har laget noe sånt idag faktisk;) Brukte en oppskrift fra wenche på grov kringle med fyll; Grov kringle: 1 l melk (gjerne sur skummet) 9 ss olje 50 g gjær 2 ts salt 3 ss sukker 1 dl solsikkekjerner (kan sløyfes) 200 g havregryn 300 g sammalt hvete grov/fin 900 g hvetemel - varm melk og olje til det er lunkent, og rør ut gjræa. Bland i det tørre. Elt godt og la heves under plast i ca 30min. Lag fyll mens det hever. Kjevle ut deigen til et rektangel og legg fyll på halvdelen (på langs). Strø ost over fyllet og rull sammen. Begynn å rull på samme siden som fyllet ligger. Jeg delte opp i skiver etter å ha rullet sammen, og strødde ost på toppen igjen. Ble velig godt! Fyllet mitt; 1 boks kesam 200gr skinke purre litt spinat krydder (oregano el.) salt/pepper 1egg Etterheves gjerne en time. Stekes på nederste rille i ca 30min på 200gr.
Gjest Gjest Skrevet 29. mars 2006 #3 Skrevet 29. mars 2006 Det høres godt ut! La du skivene ned som kanelsnurrer eller skal de stå?
silja Skrevet 29. mars 2006 #4 Skrevet 29. mars 2006 Det høres godt ut! La du skivene ned som kanelsnurrer eller skal de stå? ← ja, la de som kanelsnurrer. Kan jo også lages som brød - altså ikke deles opp. Men det er så mye lettere med ferdig porsjoner, da kan en lett ta opp antall ønskelig fra frysa. Kan sikkert også lage vanlige rundstykker av deigen, og bruke fyll etter ønske inni.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå