AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 13:55 #21 Skrevet torsdag kl. 13:55 Dra til "innvandrerbutikker" for masse billige innvoller. De som er her jeg bor har de i kilopakninger i fryseren. Anonymkode: 8a311...610
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 13:57 #22 Skrevet torsdag kl. 13:57 Tror du alt du leser? Anonymkode: 74934...877 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:00 #23 Skrevet torsdag kl. 14:00 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Lever og hjerte bruker vi mye, Og så bruker vi blod Det går som innmat. Blod bruker vi til å lage blodpølse eller blodpanekaker Hjerte steker vi med løk, sopp og litt fløte, krydrer med salt og pepper, har potet eller ris til. Eller grovbrød Lever pleier vi å steike, så over i jernkjelle og koke med løk og vann, har i fløte og mel til tykning Anonymkode: 1c215...56e Takk for tips! Anonymkode: 18c9a...c49
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:00 #24 Skrevet torsdag kl. 14:00 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Dra til "innvandrerbutikker" for masse billige innvoller. De som er her jeg bor har de i kilopakninger i fryseren. Anonymkode: 8a311...610 Takk for tips Anonymkode: 18c9a...c49
Honey Dew Skrevet torsdag kl. 14:00 #25 Skrevet torsdag kl. 14:00 newman01 skrev (56 minutter siden): Tunge, lever, hjerte, lunge, blod, nyre, vom, mage, jur, testikler, tarm. Egentlig alt inni dyret som ikke er kjøtt. I Indiana Jones-filmen spiser de hjernemasse. Det gjør Hannibal Lecter også Jeg har spist kalvehjerne. Det var utrolig godt, men nå er det veldig lenge siden. Jeg tror ikke det anbefales å spise dette nå.
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:01 #26 Skrevet torsdag kl. 14:01 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Tror du alt du leser? Anonymkode: 74934...877 Tror hva da? Skriver kun at jeg ble nysgjerrig på hva innmat er. Whats the problem? Anonymkode: 18c9a...c49 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:04 #27 Skrevet torsdag kl. 14:04 AnonymBruker skrev (26 minutter siden): Du får blodpudding og lungemos i de fleste butikker. Det er ofte okselever i frysedisken. Anonymkode: f6760...6b2 Levergryte er fantastisk godt.Med mye løk og nydelig saus. Anonymkode: 4d916...cec 1
Eva-Lena Skrevet torsdag kl. 14:05 #28 Skrevet torsdag kl. 14:05 Som barn elsket jeg lever til middag. Beste jeg visste den gang. Nå er det sikkert 40 år siden jeg spiste det. Lungemos hadde vi også og jeg tvang meg til å spise det. Bare ordet lungemos får det til å brekke seg i meg. Blodklubb hadde vi også, med ister inni. Jeg spiser ikke innmat i det hele tatt. Jeg studerer innholdet i mat og står det noe som er innmat så kjøper jeg det ikke.
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:07 #29 Skrevet torsdag kl. 14:07 Eva-Lena skrev (2 minutter siden): Som barn elsket jeg lever til middag. Beste jeg visste den gang. Nå er det sikkert 40 år siden jeg spiste det. Lungemos hadde vi også og jeg tvang meg til å spise det. Bare ordet lungemos får det til å brekke seg i meg. Blodklubb hadde vi også, med ister inni. Jeg spiser ikke innmat i det hele tatt. Jeg studerer innholdet i mat og står det noe som er innmat så kjøper jeg det ikke. Hva er grunnen til at du ikke spiser innmat i dag? Anonymkode: 18c9a...c49 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:19 #30 Skrevet torsdag kl. 14:19 Du tror at man får så friske barn av å spise innmat Anonymkode: 74934...877 1
Knutekålmor85 Skrevet torsdag kl. 14:22 #31 Skrevet torsdag kl. 14:22 AnonymBruker skrev (30 minutter siden): Tusen takk for nyttig svar!! Tips meg gjerne om navn på kokebøker også har brukt boka Norsk husmannskost fra 2005 en stund, har sverget mye til det, men trenger litt variasjon og så hørte jeg om denne innmaten. Anonymkode: 18c9a...c49 Om du vil ha en gammel og grundig kokebok, så er "Stabekkboka" å anbefale. Offisiell tittel "Kokebok", utgitt av Statens lærerinneskole for husstell, hovedforfatter Johanne Sveen. En rekke utgaver fra 1933 til etter krigen. Ble brukt som lærebok på husmorskolene. Selges på Finn eller via antikvariater. Boka inneholder retter av lokale råvarer (inkludert innmat), tilberedning, oppbevaring ig lagring uten strøm og fryser. Den er raus på sukkermengdene og har ikke dagens bredde av krydder, men grunnoppskriftene fungerer fortsatt. 1 1 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:25 #32 Skrevet torsdag kl. 14:25 AnonymBruker skrev (50 minutter siden): Første setning forstår jeg ikke hva du mener med. Man skal ikke spise en boks leverpostei pga for mye A-vitamin som er skadelig for fosteret Anonymkode: 18c9a...c49 Hva i alle dager er det du babler om nå? Jeg spiser ikke noe særlig butikkleverpostei, lager den helst selv, men skikkelig leverpostei er helsekost på alle måter, og man skal spise mange kilo om dagen før man nærmer seg et problem med A-vitamin. Jeg spiste mye (hjemmelaget) leverpostei i graviditetene mine, og tenåringene mine er veldig mye friskere enn sine jevnaldrende idag. Anonymkode: ec7e7...129
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:28 #33 Skrevet torsdag kl. 14:28 AnonymBruker skrev (1 time siden): Leste at noen her skrev at de hadde spist mye innmat i graviditeten og det hadde gitt så friske unger. Men da jeg spurte hva innmat er fikk jeg ikke noe svar. Noen som kan svare meg på hva det er for noe og hvordan man kan lage god mat med det? Skjønner jo at det er innvoller liksom men HVA Anonymkode: 18c9a...c49 Alle innvoller er innmat. Anonymkode: da5a7...6ec
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:42 #34 Skrevet torsdag kl. 14:42 AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Du tror at man får så friske barn av å spise innmat Anonymkode: 74934...877 Jeg tror det? Hvordan får du det til at jeg tror det, er du vranglest? Anonymkode: 18c9a...c49
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:44 #35 Skrevet torsdag kl. 14:44 Knutekålmor85 skrev (21 minutter siden): Om du vil ha en gammel og grundig kokebok, så er "Stabekkboka" å anbefale. Offisiell tittel "Kokebok", utgitt av Statens lærerinneskole for husstell, hovedforfatter Johanne Sveen. En rekke utgaver fra 1933 til etter krigen. Ble brukt som lærebok på husmorskolene. Selges på Finn eller via antikvariater. Boka inneholder retter av lokale råvarer (inkludert innmat), tilberedning, oppbevaring ig lagring uten strøm og fryser. Den er raus på sukkermengdene og har ikke dagens bredde av krydder, men grunnoppskriftene fungerer fortsatt. Tusen takk for nyttig tips!! Anonymkode: 18c9a...c49
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 14:50 #36 Skrevet torsdag kl. 14:50 AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Hva i alle dager er det du babler om nå? Jeg spiser ikke noe særlig butikkleverpostei, lager den helst selv, men skikkelig leverpostei er helsekost på alle måter, og man skal spise mange kilo om dagen før man nærmer seg et problem med A-vitamin. Jeg spiste mye (hjemmelaget) leverpostei i graviditetene mine, og tenåringene mine er veldig mye friskere enn sine jevnaldrende idag. Anonymkode: ec7e7...129 Hvorfor skriver du så nedlatende?? Jeg forholder meg til råd jeg har fått av helsepersonell, og spiser da ikke en boks med leverpostei fordi noen på kvinneguiden forum sier det går bra. Anonymkode: 18c9a...c49 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 15:17 #37 Skrevet torsdag kl. 15:17 Innmat er nyrer, lever, lunger og hjerte. Og i flere av disse organene havner det jo mye giftstoffer. Så selv om de også har mye næringsstoffer, så ville nok ikke jeg spist dem pga dette. Anonymkode: 6f84f...f5d
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 15:22 #38 Skrevet torsdag kl. 15:22 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Innmat er nyrer, lever, lunger og hjerte. Og i flere av disse organene havner det jo mye giftstoffer. Så selv om de også har mye næringsstoffer, så ville nok ikke jeg spist dem pga dette. Anonymkode: 6f84f...f5d Takk for svar! Giftstoffer i nyrer og lever blir vel skilt ut av kroppen i bl.a. urin? Anonymkode: 18c9a...c49
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 15:29 #39 Skrevet torsdag kl. 15:29 Lungemos får du på de fleste butikker. Veldig godt! Anonymkode: 7ae3f...801
Honey Dew Skrevet torsdag kl. 15:31 #40 Skrevet torsdag kl. 15:31 Eva-Lena skrev (1 time siden): Som barn elsket jeg lever til middag. Beste jeg visste den gang. Nå er det sikkert 40 år siden jeg spiste det. Lungemos hadde vi også og jeg tvang meg til å spise det. Bare ordet lungemos får det til å brekke seg i meg. Blodklubb hadde vi også, med ister inni. Jeg spiser ikke innmat i det hele tatt. Jeg studerer innholdet i mat og står det noe som er innmat så kjøper jeg det ikke. Har du forsøkt å lage lungemos med løk, kulturmelk, muskat og litt eddik. Det er så godt. Vi har lungemos en gang i uken og hele familien spiser det.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå