AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 09:07 #1 Skrevet torsdag kl. 09:07 Jeg så en video der en dame som har autoimmun sykdom som anbefalte hjemmelaget fersk kvernet mel for å lage brød fordi hennes innflammasjon i tarmen hadde blitt mye bedre har du prøvd å lage fersk kvernet brød med en kornmølle ? Har det gitt det bedre helse og energi? Anonymkode: 1f0de...edd
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 15:07 #2 Skrevet torsdag kl. 15:07 Nei, men det hjalp å kutte ut gluten, melkeprodukter og egg. Anonymkode: 46945...781 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 15:10 #3 Skrevet torsdag kl. 15:10 Det som hjelper meg er å kutte brød totalt. Knekkebrød går fint. Anonymkode: 75fcc...d01
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 22:50 #4 Skrevet torsdag kl. 22:50 Det har jeg ingen tro på at vil funke. Lektiner er koblet til mange autoimmune sykdommer. Det er mye lektiner i korn. Lectins, agglutinins, and their roles in autoimmune reactivities Anonymkode: 1a1ba...d6b 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 22:59 #5 Skrevet torsdag kl. 22:59 Kutt ut korn og brød, punktum. Drikk mye kraft kokt på kjøtt og bein av storfe. Anonymkode: 09369...83f 1
AnonymBruker Skrevet 22 timer siden #6 Skrevet 22 timer siden AnonymBruker skrev (På 2.10.2025 den 17.07): Nei, men det hjalp å kutte ut gluten, melkeprodukter og egg. Anonymkode: 46945...781 Hva med å spise hjemmelage sourdough brød? Det er jo fermentert og alt gluten er brukt opp Anonymkode: 1f0de...edd 1
AnonymBruker Skrevet 20 timer siden #7 Skrevet 20 timer siden AnonymBruker skrev (2 timer siden): Hva med å spise hjemmelage sourdough brød? Det er jo fermentert og alt gluten er brukt opp Anonymkode: 1f0de...edd Neh, er ikke sånn fermenteringsprosessen fungerer. Bakteriene bruker karbohydratene i deigen for å vokse, gluten er det proteinet som gjør at surdeigsbrød kan heve og holde seg luftig. Det betyr heller ikke at surdeigsbrød er fritt for karbohydrater, men mange kan oppleve at det er snille for magen for fermenteringsprosessen bryter ned andre stoffer i kornet som noen reagerer på + at en del også kan oppleve ubehag fra gjær som de slipper ved surdeig. Anonymkode: 75970...d46
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå