Gå til innhold

Kornmølle og fersk kvernet mel for autoimmun sykdom


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg så en video der en dame som har autoimmun sykdom som anbefalte hjemmelaget fersk kvernet mel for å lage brød fordi hennes innflammasjon i tarmen hadde blitt mye bedre

har du prøvd å lage fersk kvernet brød med en kornmølle ? Har det gitt det bedre helse og energi?

 

 

 

Anonymkode: 1f0de...edd

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei, men det hjalp å kutte ut gluten, melkeprodukter og egg.

Anonymkode: 46945...781

  • Nyttig 1
Skrevet

Det som hjelper meg er å kutte brød totalt. Knekkebrød går fint. 

Anonymkode: 75fcc...d01

Skrevet

Kutt ut korn og brød, punktum.

Drikk mye kraft kokt på kjøtt og bein av storfe.

Anonymkode: 09369...83f

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 2.10.2025 den 17.07):

Nei, men det hjalp å kutte ut gluten, melkeprodukter og egg.

Anonymkode: 46945...781

Hva med å spise hjemmelage sourdough brød? Det er jo fermentert og alt gluten er brukt opp

Anonymkode: 1f0de...edd

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Hva med å spise hjemmelage sourdough brød? Det er jo fermentert og alt gluten er brukt opp

Anonymkode: 1f0de...edd

Neh, er ikke sånn fermenteringsprosessen fungerer. Bakteriene bruker karbohydratene i deigen for å vokse, gluten er det proteinet som gjør at surdeigsbrød kan heve og holde seg luftig. Det betyr heller ikke at surdeigsbrød er fritt for karbohydrater, men mange kan oppleve at det er snille for magen for fermenteringsprosessen bryter ned andre stoffer i kornet som noen reagerer på + at en del også kan oppleve ubehag fra gjær som de slipper ved surdeig.

Anonymkode: 75970...d46

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...