Gjest Brunhilde Skrevet 24. november 2002 #1 Del Skrevet 24. november 2002 Jeg er på jakt etter en GAMMEL oppskrift på kaker som ble bakt til jul. Det eneste jeg vet er at de bakes ut som sirupssnipper og at det skal være en halv skåldet mandel på hver kake. Kakene ble ihvertfall bakt nordpå - og det er alt jeg har av opplysninger. Hvis noen har oppskrift på disse kakene blir jeg veldig glad! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maeve Skrevet 24. november 2002 #2 Del Skrevet 24. november 2002 Disse kakene husker jeg etter fra min barndom, og min mor pleide å lage disse til jul! Stemmer at oppskriften kommer nordfra. Nå har jeg ikke oppskriften, men jeg skal forhøre meg hos min gamle tante på 89 om hun har oppskriften, for hun pleide å bake den hver eneste jul. Kaken er bedre enn pepperkakene, og så deilig det var å plukke av mandelen!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 24. november 2002 #3 Del Skrevet 24. november 2002 Har ikke oppskriften for hånden akkurat nå, men min mor har alltid laget disse kakene - som vi kalte sirupsnipper.....De er mye bedre enn peperkaker ja....Skal forhøre meg om oppskrift. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Engel, ikke pålogget Skrevet 25. november 2002 #4 Del Skrevet 25. november 2002 Er det ikke sirupssnipper da??? Våre sirupssnipper har alltid hatt en halv skåldet mandel på... Veldig gode forresten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Brunhilde Skrevet 25. november 2002 #5 Del Skrevet 25. november 2002 Nei, det er ikke sirupssnipper. Det er kaker som SER UT som sirupssnipper, men de er lyse - det er mulig de lages med sur fløte eller rømme, men det og mandelen er alt jeg vet.... Håper noen kan hjelpe... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pludre Skrevet 25. november 2002 #6 Del Skrevet 25. november 2002 Hei Jeg har en oppskrift på dette, de er kjempegode, smaker ikke pepperkaker som sirupssnippene ofte gjør, vel verdt å prøve :D Sirupsspekulasjer 150 g sirup 150 g sukker 1,5 dl kremfløte 100 g smør 450 g hvetemel 1/4 ts pepper 1/2 ts ingefær 1/4 ts anis 1/4 ts kanel 1 ts hjortetakk 1 ts natron Pynt: Halve mandler Temp:175* 5-6 min midt i ovnen Fremgangsmåte: Kok opp sirup, sukker og kremfløte.Rør inn smør. Sikt hvetemel med krydder, hjortetakk og natron og rør til en jevn deig. La deigen stå til neste dag.Kjevle deigen tynt ut og del den opp i snipper. Pensles med eggehvite og legg en halv mandel på hver kake. Stek kakene gyldne og avkjøl dem på rist. Klem fra Pludre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå