Gå til innhold

Invitert på Pasta Carbonara - må det være ordentlig?


Anbefalte innlegg

Skrevet
Frøkenfryden skrev (8 minutter siden):

Syns du er litt kategorisk her. Jeg skal på Michelinrestaurant nå på lørdag og spise rett på rett og bruke tusenvis av kroner. Men jeg kan fint spise en pose toro eller ikke-autentisk carbonara hos min venninne kvelden før likevel altså. 

Enig. Er stor forskjell på å gå på finere restaurant og å spise hos venner. Jeg forventer ikke restaurantmat hjemme hos folk. 

  • Nyttig 3
Videoannonse
Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Ja, ville syntes det var litt simpelt. Og veldig budsjettpreget. Da kan man jo heller velge noe annet. 

Anonymkode: d176a...d1e

Med matprisene som er nå har jeg full forståelse for at folk handler budsjettpreget. Så kjip venn er jeg ikke at jeg krever det beste av det beste når venner ber meg på middag. Da hadde jeg vært en dårlig venn rett og slett

  • Liker 3
  • Nyttig 2
Skrevet
endo skrev (14 timer siden):

Så vin er vin? Bil er bil? Navn er navn i dine øyne? Om man ikke respekterer det som gjør noe til noe spesielt, hvorfor da ikke bare slutte navngi ting? Og hvorfor da ikke posesaus? Saus er jo saus da i følge din logikk og hva sausen er laget av har jo da heller ikke noe å si i følge din logikk. 

Mm for carbonara er så jææævlig spesielt...

  • Liker 2
Skrevet
DesmondMiles skrev (14 timer siden):

Altså, det er jo en viss smaksforskjell, men det betyr ikke at begge deler ikke er godt.

Italienere selv er jo ikke nødvendigvis enig i hvordan det «skal» lages. Noen bruker pancetta, andre guanciale. Folk fra Roma sverger til pecorino romano (åpenbart), mens folk fra andre steder mener at deres lokale hardost passer bedre - det være seg parmeggiano eller gran padano.

Tror hvermannsen italiener gir blanke faen 

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Hvis man inviterer noen på middag og serverer carbonare på den måten ts beskriver, så er det helt ok. 
Men; hvis man inviterer noen på carbonara, da bør man lage carbonara slik den skal lages og ikke en «Toro-variant». 

Anonymkode: b8f5c...d3c

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 timer siden):

Den beste carbonaraen jeg har spist,var laget med fløte! Og det var faktisk i Italia!

Anonymkode: 291d0...4ab

Pasta med fløtesaus er kjempegodt! Det er likevel ikke en carbonara.

Det er poenget. 

  • Liker 2
  • Nyttig 2
Skrevet
Maleficenta skrev (1 time siden):

Tror hvermannsen italiener gir blanke faen 

Så edgy.

  • Liker 1
Skrevet
DesmondMiles skrev (Akkurat nå):

Så edgy.

Edgy? Hvorfor? Og tror du alle italienere er super kokker? Ingen italienere spiser på McDonalds?

Skrevet
DesmondMiles skrev (2 minutter siden):

Pasta med fløtesaus er kjempegodt! Det er likevel ikke en carbonara.

Det er poenget. 

Who gives a fuck?

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
endo skrev (15 timer siden):

Så du inviterer på noe, men serverer noe helt annet? Hadde du akseptert å bestille biff på en resturant, men fått servert pølse? 

Til og med italienere godtar at man bruker bacon i stedet for guanciale. 
I de aller fleste oppskrifter så tipses det om å bruke bacon hvis man ikke får tak i guanciale, nettopp fordi det er produkter som kan substituere hverandre. 

Pølse derimot vil ikke substituere biff, da det er to svært forskjellige produkter, hvor det ene er en ren råvare, mens den andre er ett bearbeidet produkt av en råvare. 

Det er også stor forskjell på å oppføre seg som en snobbete matkritiker når man er ute å spiser på ett profesjonelt kjøkken, og det å oppføre seg slik når man blir invitert til venner.
Å kreve at alle vennene skal lage perfekt autentisk mat, og sitte å lete etter feil, det er bare uhøflig. 
Det er i alle fall en oppførsel som ikke blir akseptert i mine kretser, som hovedsakelig består av bransjefolk innenfor restaurant og næringsmidler. 

Anonymkode: 34816...885

  • Liker 8
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Ja, ville syntes det var litt simpelt. Og veldig budsjettpreget. Da kan man jo heller velge noe annet. 

Anonymkode: d176a...d1e

I disse tider så har ikke alle mulighet til å bruke store summer på å invitere folk hjem til seg selv.

  • Liker 1
Skrevet
Maleficenta skrev (26 minutter siden):

Edgy? Hvorfor? Og tror du alle italienere er super kokker? Ingen italienere spiser på McDonalds?

Maleficenta skrev (25 minutter siden):

Who gives a fuck?

Oisann! Går det bra med deg, eller?

AnonymBruker
Skrevet

Det går helt fint, jeg hadde ikke tenkt over at det var «feil»! Du er flink som inviterer👏

Anonymkode: 65225...aee

  • Liker 1
Skrevet
DesmondMiles skrev (39 minutter siden):

Oisann! Går det bra med deg, eller?

Måtte få ut litt steam bare

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (50 minutter siden):

Til og med italienere godtar at man bruker bacon i stedet for guanciale. 
I de aller fleste oppskrifter så tipses det om å bruke bacon hvis man ikke får tak i guanciale, nettopp fordi det er produkter som kan substituere hverandre. 

Pølse derimot vil ikke substituere biff, da det er to svært forskjellige produkter, hvor det ene er en ren råvare, mens den andre er ett bearbeidet produkt av en råvare. 

Det er også stor forskjell på å oppføre seg som en snobbete matkritiker når man er ute å spiser på ett profesjonelt kjøkken, og det å oppføre seg slik når man blir invitert til venner.
Å kreve at alle vennene skal lage perfekt autentisk mat, og sitte å lete etter feil, det er bare uhøflig. 
Det er i alle fall en oppførsel som ikke blir akseptert i mine kretser, som hovedsakelig består av bransjefolk innenfor restaurant og næringsmidler. 

Anonymkode: 34816...885

Ikk bare uhøflig, men slemt. Om man dømmer venner er man ikke ordentlige venner

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
endo skrev (19 timer siden):

Så du inviterer på noe, men serverer noe helt annet? Hadde du akseptert å bestille biff på en resturant, men fått servert pølse? 

det kan ikke sammenlignes. det er mer som at restauranten tilbyr deg gratis en pasta carbonara. 

Anonymkode: 9c097...181

AnonymBruker
Skrevet

Nordmenn flest vet ikke hva carbonara er, så ingen vil reagere 

Anonymkode: 5d5f6...f33

AnonymBruker
Skrevet

Jeg ville jo umiddelbart tenkt "dette er ikke carbonara", men jeg hadde fremdeles spist og kost meg. Parmesan og bacon er også kjempegodt!

Anonymkode: 4f921...fb9

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg ville jo umiddelbart tenkt "dette er ikke carbonara", men jeg hadde fremdeles spist og kost meg. Parmesan og bacon er også kjempegodt!

Anonymkode: 4f921...fb9

Det hadde du vel ikke. Du hadde jo ikke sett at det ikke var de andre greiene oppi

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (23 timer siden):

Hei! Hvor nøye er det liksom når jeg har invitert på Pasta Carbonara, men jeg ikke har sånn ekte italiensk bacon, men bare vanlig opphakket bacon, utover det så har jeg vel parmesan og ikke pecorino. Er dette noe man ville reagert på hvis man ble invitert på middag og på pasta carbonara, eller ville dere sagt som ektemannen at det slettes ikke er pasta carbonara. Skal invitere gjester og ha litt god vin. 

Anonymkode: b11a9...d15

Til inviterte gjester skaffer man de riktige ingrediensene, ellers lager man noe annet. Til hverdags kan man jukse og bruke andre/simplere ingredienser. Er min mening. De fleste er høflige nok til å ikke kommentere det, selv om de i sitt stille sinn tenker sitt… 

Anonymkode: 17376...87d

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...