Gå til innhold

Er det mulig å holde en komfyr så ren som ny i årevis?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ulike typer komfyrer. 

Nå har jeg en gammeldags en med kokeplater i støpejern. 

Må si jeg har aldri klart det. Hvor ofte må man vaske for å holde ren som ny? Spesielt inni ovnen?

Anonymkode: 97b6e...290

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Min ser ny ut etter 8 år. Vasker selve komfyren inni en til to ganger i året med pyrolyse. Utvendig går jeg over med klut. platetoppen har jeg på benkeplata, den tas hver gang det lages mat på den.

Anonymkode: ca45a...07f

Skrevet

Platetoppen tørkes eller vaskes av etter hver bruk. 
Komfyren vaskes om det søler/spruter noe i den. 
Skrubber ekstra, og/eller bruker sterkere vaskemiddel dersom noe brenner seg fast slik at lett renhold ikke er tilstrekkelig. 

La oss snu spørsmålet, hvordan holder du kasseroller og stekepanner rene? 

Anonymkode: d5542...b30

Skrevet

Ikke komfyr, men ovn, og platetopp.

Mine ser nye ut (har to varianter av kombi), kjører selvrens jevnlig - lages mye mat. Vet det ikke er etter "oppskriften" men lar bare metallfestene sitte i under rens. 

Brett og rist sliter jeg mer med.. men kjøper ny annethvert år. 

Platetopp vaskes med vann og evt zalo etter hver bruk.  Og med rens (so gir et beskyttende lag) 1-2 ganger i uka. 

Anonymkode: d73cf...80d

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Ikke komfyr, men ovn, og platetopp.

Mine ser nye ut (har to varianter av kombi), kjører selvrens jevnlig - lages mye mat. Vet det ikke er etter "oppskriften" men lar bare metallfestene sitte i under rens. 

Brett og rist sliter jeg mer med.. men kjøper ny annethvert år. 

Platetopp vaskes med vann og evt zalo etter hver bruk.  Og med rens (so gir et beskyttende lag) 1-2 ganger i uka. 

Anonymkode: d73cf...80d

Hvordan da?

På dem pleier jeg å bruke svint, lettvint og effektivt.

Anonymkode: ca45a...07f

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvordan da?

På dem pleier jeg å bruke svint, lettvint og effektivt.

Anonymkode: ca45a...07f

Fordi de er veldig mye i bruk, og blir møkkete over tid. Bakebrettene hadde ikke tålt stålull. Rist - muligens - men null interesse av å ødelgge negler på slikt når det er billig å kjøpe nytt. 

Anonymkode: d73cf...80d

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (18 timer siden):

Fordi de er veldig mye i bruk, og blir møkkete over tid. Bakebrettene hadde ikke tålt stålull. Rist - muligens - men null interesse av å ødelgge negler på slikt når det er billig å kjøpe nytt. 

Anonymkode: d73cf...80d

😂

Anonymkode: ca45a...07f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...