AnonymBruker Skrevet 29. september #21 Skrevet 29. september Er helt enig AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Ironisk nok er du nok mer hjernevasket nå som du spiser plantebasert. Just saying. Anonymkode: a8bbd...4eb Just saying? Vi trenger ikke animalsk fett, vi trenger Omega 3 og 6. Alt vi trenger av fett kommer fra planteriket. Om man ikke liker smør og fleskk, hvorfor trøkke det i seg da? Dét er hjernevasket. Anonymkode: f42e7...df0 2 1
Grønnsaksvaffel Skrevet 29. september #22 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Når du sier uten melk, så mener du vel ikke bare med vann? Da er det vel ikke lenger risengrynsgrøt, men en helt annen "rett", om det kan kalles det Anonymkode: 6716e...f4b Det blir vel kokt ris. 5 4
DesmondMiles Skrevet 29. september #23 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (58 minutter siden): Jeg så at noen postet en artikkel om smør og planteolje på facebook i dag, og under posten kom det lassevis med kommentarer om hva folk mener er best og hva som er helt grusomt og livsfarlig osv., og hva de bruker. Men ikke en eneste kommentar om at vi egentlig ikke trenger noe av det. Etter å ha sluttet med alt smør og olje i 2016, så har jeg innsett hvor hjernevasket jeg har vært. Smør til frokost, smør til lunsj, smør eller olje i maten til middag, og smør til kvelds. Og så er det ikke nødvendig! Så hvorfor gjør vi dette? Her i Norge var jo melk fra kua overlevelsesmat på vinteren, så det gir helt mening at vi lagde smør og andre ting av melk, da vi slet med å få tak i andre råvarer. Men nå har vi jo ikke behov for det lenger. Vi får nok fett fra råvarene. Vi er jo det eneste dyret på hele kloden som lager ekstra fett og klesser det på maten, i tilllegg til det fettet som er i maten. Jeg husker da jeg var barn og syns det smakte grusomt med smør under syltetøyet, men fikk beskjed om at det måtte jeg ha, så syltetøyet ikke gled av skiva. Men jeg oppdaget at smøret gjorde at syltetøyet gled av, og det ble værende på uten smør. Så en løgn altså, for å få meg til å spise smør. Jeg ble også kvalm av risengrynsgrøt, som jo har både melk og smør. Men da jeg begynte å lage den uten melk når jeg flyttet for meg selv, så ble jeg ikke kvalm av den i det hele tatt. Det å tilsette melk til ris er jo også meningsløst, det er bare vi som driver og melker et annet vesen og tilsetter det i alt også. Jeg syns bare dette er utrolig merkelig når jeg ser det utenfra. Anonymkode: 21e50...33f AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Jeg sauterer i vann, eller bruker stekeovnen uten olje. Kjøtt og fisk spiser jeg ikke lenger, men mens jeg gjorde det så bare kokte jeg kjøttet og trakk fisken i vann. For det meste brukte jeg frossen seifilet, og den er det allerede litt vann i, så om man har den i en gryte og trekker den på lav varme med tett lokk mens man passer på, så blir den ferdig uten å tilsette verken vann eller fett. TS Anonymkode: 21e50...33f AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Da jeg kokte den uten melk og fortsatt spiste smør, tilsatte jeg litt smør i tallerkenen som med vanlig risengrøt, det ga nok smak. Men lager det ikke lenger nå, siden jeg heller ikke spiser smør lenger. TS Anonymkode: 21e50...33f Det virker vel mest som at du ikke liker særlig til smak på maten din. Du burde heller ikke trampe så høyt i gangene om hjernevasking... 9 8
AnonymBruker Skrevet 29. september #24 Skrevet 29. september Grønnsaksvaffel skrev (1 minutt siden): Det blir vel kokt ris. Det blir en overkokt risotto. Iom det er samme type ris. Kanskje litt smakløs ville jeg gjettet, men hversin smak. Anonymkode: f42e7...df0 5 1
Arild37 Skrevet 29. september #25 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Jeg har aldri opplevd noe tvang på denne måten. Egentlig heller det motsatte, en form for fettfrykt. Og risgrøt uten melk er vel egentlig bare kokt ris? Anonymkode: 88a19...bc9 Samme inntrykk. Denne myten om at fett er så utrolig farlig sitter mye igjen hos mange fortsatt, og mange hadde nok hatt godt av å ha høyere prosentandel av fett i kostholdet. Og mat uten fett høres jo ut som ren depresjon 5 3
Egenskap Skrevet 29. september #26 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg så at noen postet en artikkel om smør og planteolje på facebook i dag, og under posten kom det lassevis med kommentarer om hva folk mener er best og hva som er helt grusomt og livsfarlig osv., og hva de bruker. Men ikke en eneste kommentar om at vi egentlig ikke trenger noe av det. Etter å ha sluttet med alt smør og olje i 2016, så har jeg innsett hvor hjernevasket jeg har vært. Smør til frokost, smør til lunsj, smør eller olje i maten til middag, og smør til kvelds. Og så er det ikke nødvendig! Så hvorfor gjør vi dette? Her i Norge var jo melk fra kua overlevelsesmat på vinteren, så det gir helt mening at vi lagde smør og andre ting av melk, da vi slet med å få tak i andre råvarer. Men nå har vi jo ikke behov for det lenger. Vi får nok fett fra råvarene. Vi er jo det eneste dyret på hele kloden som lager ekstra fett og klesser det på maten, i tilllegg til det fettet som er i maten. Jeg husker da jeg var barn og syns det smakte grusomt med smør under syltetøyet, men fikk beskjed om at det måtte jeg ha, så syltetøyet ikke gled av skiva. Men jeg oppdaget at smøret gjorde at syltetøyet gled av, og det ble værende på uten smør. Så en løgn altså, for å få meg til å spise smør. Jeg ble også kvalm av risengrynsgrøt, som jo har både melk og smør. Men da jeg begynte å lage den uten melk når jeg flyttet for meg selv, så ble jeg ikke kvalm av den i det hele tatt. Det å tilsette melk til ris er jo også meningsløst, det er bare vi som driver og melker et annet vesen og tilsetter det i alt også. Jeg syns bare dette er utrolig merkelig når jeg ser det utenfra. Anonymkode: 21e50...33f Smør bidrar at brød ikke skal føles så "tørr" i munnen, det blir gjerne det med syltetøy. Det er min erfaring. Men ja, jeg har begynt å tenke rundt smør og olje som jeg benytter i forskjellige matprosedyrer, for noen er feil fremstilt fra produsentene, og det er farlig, derfor i dag å gå i butikken handler om at du faktisk er førevar hva du handler som en tradisjon og vane, uten å tenke på taktikken som produsenter har, med kamuflasje av pene bilder på kartong og poser for å gi godt inntrykk.
AnonymBruker Skrevet 29. september #27 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Vi trenger ikke animalsk fett, vi trenger Omega 3 og 6. Alt vi trenger av fett kommer fra planteriket. Om man ikke liker smør og fleskk, hvorfor trøkke det i seg da? Dét er hjernevasket. Anonymkode: f42e7...df0 Det finnes ikke DHA og EPA i planteriket. Det er de omega-3-fettsyrene vi trenger. Anonymkode: a8bbd...4eb 3 3
AnonymBruker Skrevet 29. september #28 Skrevet 29. september At DU ikke liker smør, betyr da ikke at du er hjernevasket! Jeg elsker smør under syltetøy, leverpostei, ost, egg osv. Gjør det av fri vilje og er ikke hjernevasket som du vil ha det til…. Jeg har dog ikke smør under smøreoster, og ingen har prøvd å «hjernevaske» (ditt ord) meg til det. Spiser det jeg selv vil, og av egen fri vilje. Når noen sier type ting ala «det går ikke an å spise hotdog uten ketchup», så er jo ikke det for å tvinge andre, eller hjernevaske dem. Nei, det er for å poengtere hvor godt de liker det slik! Slutt å oppføre deg som et offer! Anonymkode: d1785...df7 7
Grønnsaksvaffel Skrevet 29. september #29 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Det blir en overkokt risotto. Iom det er samme type ris. Kanskje litt smakløs ville jeg gjettet, men hversin smak. Anonymkode: f42e7...df0 Ok, jeg koker aldri grøtris hverken med eller uten melk, så jeg kjenner ikke til den ristypen.
SPOCA Skrevet 29. september #30 Skrevet 29. september Jeg liker ikke smør, og er generelt lite glad i fett. Jeg har derfor aldri brukt smør på brødskiva eller lignende. Eneste gangen jeg bruker smør er til steking og eventuelt baking/matlaging der smør er en del av f.eks en deig. Jeg kan til dels være enig. Jeg er uendelig lei av at alt ferdigsmurt, f.eks baguetter eller lignende, har smør på seg. Det smaker vondt og jeg får brekninger av smøret. Men, å ikke ha smør i noe som helst, f.eks ved steking, høres litt trist og kjedelig ut. Jeg gjør det fordi det er digg med en god stekeskorpe. 1
AnonymBruker Skrevet 29. september #31 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (41 minutter siden): Når du sier uten melk, så mener du vel ikke bare med vann? Da er det vel ikke lenger risengrynsgrøt, men en helt annen "rett", om det kan kalles det Anonymkode: 6716e...f4b Poenget var at jeg ble kvalm av grøt laget med melk. TS Anonymkode: 21e50...33f
AnonymBruker Skrevet 29. september #32 Skrevet 29. september Egenskap skrev (33 minutter siden): Smør bidrar at brød ikke skal føles så "tørr" i munnen, det blir gjerne det med syltetøy. Det er min erfaring. Men ja, jeg har begynt å tenke rundt smør og olje som jeg benytter i forskjellige matprosedyrer, for noen er feil fremstilt fra produsentene, og det er farlig, derfor i dag å gå i butikken handler om at du faktisk er førevar hva du handler som en tradisjon og vane, uten å tenke på taktikken som produsenter har, med kamuflasje av pene bilder på kartong og poser for å gi godt inntrykk. Det gjør ikke det om du har nok syltetøy og lager det på en annen måte. Jeg sluttet å bruke syltetøy, og kjøpte bær fra frysedisken og rørte dem med honning istedenfor. Det bilr mindre søtt og det blir mer væske i det istedenfor at væsken er bundet av tilsetningsstoffer og sukker. Prøv rørte blåbær på brød, jeg skal love at det ikke blir tørt.TS Anonymkode: 21e50...33f
DesmondMiles Skrevet 29. september #33 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Poenget var at jeg ble kvalm av grøt laget med melk. TS Anonymkode: 21e50...33f Så du liker ikke smør og melk. Hva har det med hjernevasking å gjøre...? 6 1 4
AnonymBruker Skrevet 29. september #34 Skrevet 29. september DesmondMiles skrev (41 minutter siden): Det virker vel mest som at du ikke liker særlig til smak på maten din. Du burde heller ikke trampe så høyt i gangene om hjernevasking... Jeg liker den naturlige smaken av maten, noe kanskje mange har glemt hva er. Jeg vokste opp på torosupper og annen ferdigmat, fordi min mor hatet å lage mat. Jeg har gått i motsatt retning, og setter utrolig pris på den rene smaken av råvarer. Og jeg har heller ikke sagt at jeg ikke bruker krydder. Jeg lager mye Indisk- og Marokkansk-inspirert, det er ikke slik at maten blir smakløs uten tilsatt fett. TS Anonymkode: 21e50...33f
AnonymBruker Skrevet 29. september #35 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (53 minutter siden): Jeg har aldri opplevd noe tvang på denne måten. Egentlig heller det motsatte, en form for fettfrykt. Og risgrøt uten melk er vel egentlig bare kokt ris? Anonymkode: 88a19...bc9 Har du opplevd fettfrykt, fra hvem? Jeg opplevde aldri det, og hadde det ikke selv heller. Jeg bare begynte å mislike det, og fant ut at maten er like god uten. Det blir grøt, konsistensen akkurat som når man lager det med melk, den blir kremete også, og den smaker godt. TS Anonymkode: 21e50...33f
AnonymBruker Skrevet 29. september #36 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Jeg liker den naturlige smaken av maten, noe kanskje mange har glemt hva er. Jeg vokste opp på torosupper og annen ferdigmat, fordi min mor hatet å lage mat. Jeg har gått i motsatt retning, og setter utrolig pris på den rene smaken av råvarer. Og jeg har heller ikke sagt at jeg ikke bruker krydder. Jeg lager mye Indisk- og Marokkansk-inspirert, det er ikke slik at maten blir smakløs uten tilsatt fett. TS Anonymkode: 21e50...33f Hva får deg til å tro at fett ikke er naturlig? Anonymkode: 6716e...f4b 6 2 5
AnonymBruker Skrevet 29. september #37 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Har du opplevd fettfrykt, fra hvem? Jeg opplevde aldri det, og hadde det ikke selv heller. Jeg bare begynte å mislike det, og fant ut at maten er like god uten. Det blir grøt, konsistensen akkurat som når man lager det med melk, den blir kremete også, og den smaker godt. TS Anonymkode: 21e50...33f Det du beskriver er kokt ris, verken mer eller mindre. Anonymkode: 6716e...f4b 7 2
AnonymBruker Skrevet 29. september #38 Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Jeg liker den naturlige smaken av maten, noe kanskje mange har glemt hva er. Jeg vokste opp på torosupper og annen ferdigmat, fordi min mor hatet å lage mat. Jeg har gått i motsatt retning, og setter utrolig pris på den rene smaken av råvarer. Og jeg har heller ikke sagt at jeg ikke bruker krydder. Jeg lager mye Indisk- og Marokkansk-inspirert, det er ikke slik at maten blir smakløs uten tilsatt fett. TS Anonymkode: 21e50...33f Så... du liker smaken av krydder, ikke av mat. Anonymkode: a8bbd...4eb 5 4
AnonymBruker Skrevet 29. september #39 Skrevet 29. september DesmondMiles skrev (1 time siden): Så hvorfor gjør vi dette? Her i Norge var jo melk fra kua overlevelsesmat på vinteren, så det gir helt mening at vi lagde smør og andre ting av melk, da vi slet med å få tak i andre råvarer. Men nå har vi jo ikke behov for det lenger Melkefett inneholder 400 ulike fettsyrer. Spesielt mye korte fettsyrer som virker krefthemmende (slik som C4:0), har antivirale egenskaper (slik som C8:0 og C10:0) og har både antivirale og antibakterielle egenskaper (slik som C12:0). C12:0 kan også øke HDL. Å spise ekte smør er kanskje ekstra sunt i sommerhalvåret når kuene går på beite (og geitene som oftere går på utmarksbeite og opprettholder biologisk mangfold og viktige og sårbare naturtyper som boreal hei) Egenskap skrev (1 time siden): Det å tilsette melk til ris er jo også meningsløst, det er bare vi som driver og melker et annet vesen og tilsetter det i alt også. Det er bare vi som steker og koker maten også. Det er bare vi som spiser taco, o.s.v. eller i ditt tilfellet: graut med vann AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg lager mye Indisk- og Marokkansk-inspirert, det er ikke slik at maten blir smakløs uten tilsatt fett. TS Neppe så mange andre dyrearter som krydrer maten slik som du TS Husk at hjernen trenger fett for å fungere optimalt. Det er viktig for å vedlikeholde hjernen og lage nye forbindelser mellom hjernecellene Anonymkode: ce895...38f 4 3
Egenskap Skrevet 29. september #40 Skrevet 29. september (endret) AnonymBruker skrev (1 time siden): Det gjør ikke det om du har nok syltetøy og lager det på en annen måte. Jeg sluttet å bruke syltetøy, og kjøpte bær fra frysedisken og rørte dem med honning istedenfor. Det bilr mindre søtt og det blir mer væske i det istedenfor at væsken er bundet av tilsetningsstoffer og sukker. Prøv rørte blåbær på brød, jeg skal love at det ikke blir tørt.TS Anonymkode: 21e50...33f takk for tips, nå er det slik at jeg har startet med å slutte å spise tilsetningstoffer, så der har jeg noe hente inn i det du beskriver. Nå har jeg også sluttet å spise brød, må bare finne riktig oppskrift som er glutenfri. Endret 29. september av Egenskap
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå