Goosebump Skrevet 27. mars 2006 #1 Skrevet 27. mars 2006 Noen som har en god oppskrift på en god fiskesuppe?? Sambo har etterspurt ordentlig fiskesuppe (bergensk?) og da trenger jeg en bra oppskrift. Anyone? TIA
Arkana Skrevet 27. mars 2006 #2 Skrevet 27. mars 2006 Bergensk fiskesuppe (10 pers.) 3 liter fiskekraft 4 gulrøtter, delt i 2,5 cm lange/0,5 cm tykke staver 1 stor sellerirot, skåret i staver som gulrøttene 2 hakkede selleristenger 1-2 ss hvetemel, kan sløyfes 1 kopp kremfløte 2 ss sukker ¼ kopp rødvinseddik ½ kopp kalvebuljong, kan sløyfes salt 750 g blandet fisk (laks, torsk, kveite) delt i 5 cm store biter 3 store eggeplommer ca 220 g rømme hakket gressløk til pynt Kok opp fiskekraften, tilsett grønnsakene og la småkoke 5 minutter. Visp melet med fløten og rør det inn i suppen, kok opp. Tilsett sukker og eddik etter smak, tilsett kalvekraft og salt. Tilsett fisken og kok opp, la småkoke 7-8 minutter. Visp eggeplommene med rømmen. Hell suppen i serveringsboller, rør 2-3 ss av rømmeblandingen i hver bolle og dryss på gressløk.
Goosebump Skrevet 27. mars 2006 Forfatter #3 Skrevet 27. mars 2006 takk for svar. Vet du om man kan bruke vanlig type eddik?? Eller hvor man får tak i rødvinseddik?
Gjest gjest1 Skrevet 28. mars 2006 #4 Skrevet 28. mars 2006 (endret) Jeg lager en annen variant, det finnes omtrent like mange varianter av bergenskfiskesuppe som det er bergensere.... Lager en kremet suppe av fiskekraft, smakt til med litt surt og søtt(sitronsaft(ekte bergensere bruker eddik) og sukker) helst hjemmelagd av et paleskrog. og har i gulrot og sellerirot, skåret i tynne staver. Og har i suppeboller, små fiskeboller, og biter av pale(sei) Pynter med finsnittet purre eller gressløk. Bergenske fiskesupper Endret 28. mars 2006 av pulverheksa
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå