Gå til innhold

Smelte sukker til knekk - hvordan?


Anbefalte innlegg

Gjest LoisLane
Skrevet

Skal lage en sjokoladefondant, og i den skal det være pistasjeknekk. I oppskriften står det at man skal smelte sukkeret til karamell, og så ha i pistasjenøttene.

Sukkeret mitt smeltet, men så ble det bare hvite sukkerklumper av det! Fikk dem ikke til å smelte igjen, og resultatet ble svidde pistasjenøtter og sukkerklumper. :frustrert:

Hva gjorde jeg galt? Temperatur? Rørte jeg før jeg skulle?

Setter pris på et kjapt svar, da jeg skal prøve igjen i kveld. :sjarmor:

Gjest Gjest1
Skrevet

Det blir en brun, flytende masse etter at det har vært sånne hvite klumper. Jeg tror du bare har vært litt utålmodig. ;)

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Ikke rør før alt er smeltet, ellers blir det klumper. Tar litt tid.

Gjest LoisLane
Skrevet

Er i gang igjen.

*engstelig*

Gjest Gjest1
Skrevet

Sukker trenger ganske lang tid på å smelte. Det blir veldig varmt, vær forsiktig, jeg har brent meg en gang så jeg har arr enda.

Skrevet

Gikk bra denne gangen?

Dersom jeg får vite klumper, skrur jeg ned varmen og moser litt med en gaffel. Litt tålmodighet, og de smelter igjen til slutt.

Gjest LoisLane
Skrevet

Å, hva skulle jeg gjort uten KG! :smile:

*kans & knekk* :sikle:

Gjest gjest1
Skrevet

Regner med at du sender noe godt ned hit etterpå?

Gjest LoisLane
Skrevet

Fy fela, det var så godt at jeg ble svimmel - helt sant! :)

Her er oppskriften! :)

Pistasje og sjokoladeterrine

60 g sukker

60 g pistasjekjerner (usaltede, kan kjøpes på spar)

340 g mørk sjokolade (selskapssjokolade går fint)

100 g usaltet smør

1 ½ dl fløte

4 ss cointreu likør

Hell sukkeret i en stekepanne og la sukkeret karameliseres. Pass på at det ikke blir brent. Tilsett pistasjenøtter. Hell knekken på et bakepapir og knus eller trekk nøttene fra hverandre.

Smelt sjokoladen over vannbad. Ha smøret i sjokoladen når den er smeltet,

Pisk fløten stiv, og bland kremen i sjokoladen. Ha i likør.

Bland sjokoladekremen med pistasjeknekk, og hell blandingen i en liten form kledd med plastfolie. Avkjøles i ca tre timer til den stivner.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...