AnonymBruker Skrevet 10. september #1 Skrevet 10. september Mannen har peanøttallergi, vi har reist mye i Thailand uten at det har bydd på problemer, men har nå lyst til å reise til Vietnam. Sannsynligvis Phu Quoc. Hører at det brukes endel peanut olje i maten i Vietnam og at det er generelt liten forståelse for alvorlighetsgraden av allergi. At mange tenker at allergi er litt utslett og ikke noe man kan dø av. Har noen reist både i Thailand og i Vietnam med peanøttallergi og opplevde dere evt større utfordringer i Vietnam? Har hørt både at man burde holde seg til litt eksklusive restauranter, at det er mer forståelse der enn street food. Samtidig som de som selger mat fra ei vogn faktisk vet hva som er i maten ned til minste detalje. Jeg tenker at dersom vi ordner et kort på vietnamesisk der det står at han har en sykdom der han dør dersom han får i seg peanøtter, også i form av olje og sauser, så burde det gå greit. Han er ikke ekstremt allergisk, men nok til at han har epipen, men har bare brukt den en gang de siste 15årene. Han er reisevant og flink til å passe på hva han inntar, men blir jo litt vanskelig dersom Vietnam ikke er flink til å merke matvarer osv. Kan jo selvfølgelig holde oss til mc donalds og kfc og å lage mat selv, men blir litt kjedelig.. Anonymkode: 6be63...655
AnonymBruker Skrevet 11. september #2 Skrevet 11. september Nå har ikke jeg noen allergier, men har reist mye i disse landene, og én ting jeg knapt har opplevd er at allergener står oppført i menyen. Men google travelling southeast asia peanut allergy. Jeg gjorde det, og ser at det er mengder (!) av erfaringer som er delt på nettsider. God tur! .-) Anonymkode: 509c7...563
AnonymBruker Skrevet 11. september #3 Skrevet 11. september Ville ikke reist noe sted om livet henger på en nøtt. Å forvente at gateselgere i et lutfattig land skal ha menyer med innholdsfortegnelse viser hvor frakoblet virkeligheten rike nordmenn har blitt. Anonymkode: 59c64...125 1
AnonymBruker Skrevet 11. september #4 Skrevet 11. september AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Ville ikke reist noe sted om livet henger på en nøtt. Å forvente at gateselgere i et lutfattig land skal ha menyer med innholdsfortegnelse viser hvor frakoblet virkeligheten rike nordmenn har blitt. Anonymkode: 59c64...125 I alle dager. Hvordan tror du de lokale allergikerne overlever forbi barnehagealder? Ironien er jo at du illustrerer hvor frakoblet virkeligheten rike nordmenn faktisk er. Anonymkode: 0d0a9...3fd 1
AnonymBruker Skrevet 11. september #5 Skrevet 11. september AnonymBruker skrev (13 minutter siden): I alle dager. Hvordan tror du de lokale allergikerne overlever forbi barnehagealder? Ironien er jo at du illustrerer hvor frakoblet virkeligheten rike nordmenn faktisk er. Anonymkode: 0d0a9...3fd I land som Việt Nam har det knapt nok vært allergiske barn/voksne tidligere. (Men etter at de nå har fått mer vestlig levesett, kommer det nok til å øke betraktelig). Anonymkode: 987dd...4f5 2
AnonymBruker Skrevet 11. september #6 Skrevet 11. september AnonymBruker skrev (47 minutter siden): Ville ikke reist noe sted om livet henger på en nøtt. Å forvente at gateselgere i et lutfattig land skal ha menyer med innholdsfortegnelse viser hvor frakoblet virkeligheten rike nordmenn har blitt. Anonymkode: 59c64...125 Jeg forventer ikke innholdsfortegnelse, men rent logisk så er det større sjanse for at et menneske som står å lager all mat fra bunnen av vet om han har brukt peanut oil eller ikke. Kontra en ung servitør på en restaurant der det er 20 stk på kjøkkenet. Denne tanken nettopp fordi jeg ikke forventer innholdsfortegnelse. Har googlet og funnet mye fin info, tenkte bare jeg skulle høre om noen hadde vært i begge land og dermed hadde erfaring. Anonymkode: 6be63...655 1
AnonymBruker Skrevet 11. september #7 Skrevet 11. september Man får kjøpt allergikort på forskjellige språk (evt. kan man laste ned og laminere selv) Man får også kjøpt «strong worded cards» for det står noe ala: «OBS! Jeg DØR dersom jeg får i meg (allergen)». Kortene har også påtegnet forbudskilt med bildet av allergenet på, i tilfelle analfabetisme. Har alltid opplevd at servitører på ordentlige, litt «dyrere» restauranter, tar med kortene bak på kjøkkenet for å sjekke med kokken. Obs at det da ikke er alltid restauranten kan tilby dere noe å spise. Jeg har kun opplevd en eneste gang på reise i Sørøst-Asia at menyen oppga allergener. Dette var da en dyr restaurant, selv etter norske standarder. Anonymkode: 06c9d...ecd 2
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå