AnonymBruker Skrevet torsdag kl 16:21 #1 Skrevet torsdag kl 16:21 I usa kan de kjøpe destillert vann i butikken og det er billig. Jeg trenger destillert vann som ikke er dyrt fordi jeg trenger det for lacto fermentering av grønnsaker. Det står i mange oppskrifter at man ikke bør bruke vann fra springen fordi det inneholder litt klor Anonymkode: f0fde...a09 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 16:24 #2 Skrevet torsdag kl 16:24 I Norge er det jo minimalt med klor i drikkevannet. Spesielt om du bor utenfor storbyene. Du kan jo også koke vannet for å destillere det selv. Anonymkode: 6674c...4fc 2 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 16:34 #3 Skrevet torsdag kl 16:34 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): I Norge er det jo minimalt med klor i drikkevannet. Spesielt om du bor utenfor storbyene. Du kan jo også koke vannet for å destillere det selv. Anonymkode: 6674c...4fc Men de sier at selv om du koker blir du allikavel ikke blitt klor i vannet Anonymkode: f0fde...a09
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 16:38 #4 Skrevet torsdag kl 16:38 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Men de sier at selv om du koker blir du allikavel ikke blitt klor i vannet Anonymkode: f0fde...a09 De tar feil. Eventulet kjøp vann på butikken. De har ikke klor https://meny.no/varer/drikke/vann/vann-naturell/vann-7035620032479/? Anonymkode: 6674c...4fc 1 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 16:40 #5 Skrevet torsdag kl 16:40 Klor fordamper ved koking. Jo høyere temp, jo fortere går det. Et eksempel til deg er at akvariefisk tåler ikke klor, av åpenbare grunner, men allikevel så er vannet i de fleste akvarier rett fra krana. Anonymkode: 71f48...f94 5 4
Handerrefyren Skrevet torsdag kl 16:53 #6 Skrevet torsdag kl 16:53 kan du bruke dette? https://www.biltema.no/bil---mc/bilbatterier/batteritilbehor/demineralisert-vann-10-liter-2000053840
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 17:12 #7 Skrevet torsdag kl 17:12 Handerrefyren skrev (17 minutter siden): kan du bruke dette? https://www.biltema.no/bil---mc/bilbatterier/batteritilbehor/demineralisert-vann-10-liter-2000053840 Det er fullt brukbart ja. Det koster å ha sært kosthold – sånn er det bare. Anonymkode: 4ebba...ed4
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 17:20 #8 Skrevet torsdag kl 17:20 Som flere her sier: bare kok vannet hvis det er et problem med de minimale mengdene klor vi har i det norske vannet. Du kan også bare tappe vann på en kanne og la den stå, kloren fordamper av seg selv. Men koker du går det fortere. Helt unødvendig å kjøpe noe overprisa destillert vann. Anonymkode: 99eb1...847 2 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 17:24 #9 Skrevet torsdag kl 17:24 AnonymBruker skrev (48 minutter siden): Men de sier at selv om du koker blir du allikavel ikke blitt klor i vannet Destillere er ikke det samme som å koke. Du samler opp vanndampen som dannes fra kokingen. Vanndampen er det destillerte vannet. Så du videoen? Anonymkode: 41f2e...045 1 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 17:25 #10 Skrevet torsdag kl 17:25 Jeg la to fermenteter med godt resultat. Bruker helt vanlig tappevann. Anonymkode: f8154...a76 3
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 18:45 #11 Skrevet torsdag kl 18:45 Har du mulighet til å få tak i et godt gammeldags hjemmebrent-apparat kan du destillere vann selv. Prosessen er akkurat den samme som ved brennevinstilvirkning. Der du ved hjemmebrent destillerer gjær, sukker og vann til sprit, kan du enkelt sette vann i kokeren og destillere vannet på samme måte. Anonymkode: d3f93...14b 1
AnonymBruker Skrevet fredag kl 15:43 #12 Skrevet fredag kl 15:43 Vi har grunnvann, det er ikke tilsatt klor. Det er i grunnen ikke tilsatt noe som helst. Men det kan likevel være noen salter i vannet som inneholder klorider. Men dest.vann er fra kjemien ikke noe jeg kunne tenkt meg å bruke i mat Anonymkode: 7e6e9...567
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå