Gå til innhold

Ostekake med lakris og bringebær fra krem.no


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei!

Er det noen som har lagret denne oppskriften?
Datteren min vil gjerne ha denne til bursdagen sin i morgen, jeg har handlet inn og alt, men nå kommer bare til en suspekt gambling-side når jeg prøver å komme inn på siden.

Anonymkode: fdb55...622

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Denne?

Ostekake med bringebær og lakris (22–24 cm form)

Bunn

250 g digestive kjeks (eller annen havrekjeks)

100 g smeltet smør

Krem

1 pakke bringebærgele

2,5 dl vann

200 g nøytral kremost

75 g melis

2 ss sitronsaft

Revet skall fra ½ sitron

3 dl kremfløte

 

Valgfritt: 100–125 g bringebær for ekstra friskhet

 

 

Topping

 

Du har tre valgmuligheter:

1. Salt lakrissaus-gelelokk

1,5 dl ferdig salt lakrissaus

1 dl vann

3 gelatinplater

2. Lakrispulver-gelelokk

1,5–2 dl vann

1 ss lakrispulver (smak til)

75 g sukker (juster etter ønske)

3 gelatinplater

 

Eventuelt noen dråper sukkerkulør eller svart konditorfarge

 

3. Alternativt – vanlig gele

1 pakke vanlig gele (bringebær, sitron eller jordbær)

2,5 dl vann

 

Fremgangsmåte

1. Bunn: Knus kjeks, bland med smeltet smør, og press ut i springform (22–24 cm, gjerne kledd med bakepapir). Sett i kjøleskap. Du kan også steke bunnen ca. 10 min på 180 °C før avkjøling hvis ønskelig.

2. Bringebærgele: Kok opp 2,5 dl vann og rør ut gelepulveret. Avkjøl til romtemperatur.

3. Ostekrem: Pisk sammen kremost, melis, sitronsaft og sitronskall. Pisk kremfløten til slapp krem, og bland inn i ostekremen.

4. Sette kremen: Bland inn avkjølt gele (romtemperatur, ikke varm). Tilsett eventuelt bringebær. Hell blandingen i formen, og avkjøl i kjøleskapet til kremen stivner.

5. Topping: Bløtlegg gelatin i kaldt vann i minst 5 minutter.

Salt lakrissaus-gelelokk: Kok opp lakrissaus og vann, tilsett gelatin og avkjøl før du heller over kaken.

 

Lakrispulver-gelelokk: Kok opp vann med lakrispulver og sukker, rør inn gelatin, avkjøl og hell over.

 

Gele-alternativ: Tilbered gelen etter anvisning og hell over etter at kremen har stivnet.

 

6. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i cirka 2–3 timer (gjerne over natta) til toppingen stivner helt.

 

7. Bruk en varm kniv langs kanten før du løsner ringen. Fjern bakepapiret og pynt kaken – for eksempel med lakriskuler som selges på MENY (som Elin selv har brukt) .

 

Kort oppsummert:

Bunn Digestive og smør Kan stekes før kjøling

Krem Bringebærgele, kremost, kremfløte, sitron, melis Avkjøl gele før blanding

Topping Velg mellom lakrissaus, lakrispulver eller vanlig gele Husk gelatin og avkjøl før du heller

Pynt :Lakriskuler, bær eller annet Bruk varm kniv for pen kant

 

 

Endret av m00na
AnonymBruker
Skrevet

Fantastisk!
Tusen, tusen takk ❤️ Du reddet dagen! 

Anonymkode: fdb55...622

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Fantastisk!
Tusen, tusen takk ❤️ Du reddet dagen! 

Anonymkode: fdb55...622

Min også, hørtes deilig ut!

God bursdag 😊

Anonymkode: 03f54...10c

AnonymBruker
Skrevet

Og hvis ingen andre kan bistå pleier Elin å være både rask og god på å svare på spørsmål på Instagram. Men hun har lagt ut der nå at siden er hacket, så akkurat nå kan det jo være hun får det travelt med å rydde opp og svare på forespørsler.

Anonymkode: 2df54...d1e

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...