Gå til innhold

Steke rått kjøtt (lam) og løk i samme panne?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Kan dette bli giftig? Siden de kommer i kontakt med hverandre mens de er rå? Man skal jo f.eks. skylle hender og skjæreføl...

Anonymkode: d908d...105

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva er det du snakker om? 
men siden lam trenger lenger tid enn løk, så starter du selvsagt med det, så ikke løken blir svidd...

  • Liker 4
Skrevet

Du steker det jo, så da går det bra. 

  • Liker 3
Gjest jegerrinne
Skrevet

Ja da skulle vi ha død forgiftet mange ganger. En gryte vi lager putter vi alt oppe i setter på lokket og lar det putre

AnonymBruker
Skrevet
Violetta skrev (3 minutter siden):

Du steker det jo, så da går det bra. 

Ok takk for svar :) kastet alt i pannen samtidig, rått, så ble redd for giftig reaksjon

Anonymkode: d908d...105

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Ok takk for svar :) kastet alt i pannen samtidig, rått, så ble redd for giftig reaksjon

Anonymkode: d908d...105

For en gang skyld kan du stole på kg, dette blir godt. God middag!

  • Liker 2
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet

Bakterier dør når mat varmes opp til en viss temperatur. 

Man kan bli syk dersom man skjærer i rått kjøtt, for så å skjære grønnsaker man skal spise rå. 

Anonymkode: 50095...5e1

  • Liker 5
  • Nyttig 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Kan dette bli giftig? Siden de kommer i kontakt med hverandre mens de er rå? Man skal jo f.eks. skylle hender og skjæreføl...

Anonymkode: d908d...105

Hæ?Det er jo helt vanlig å lage gryteretter med kjøtt og grønnsaker sammen. Men de skal ha forskjellige kniver/fjøler i rå tilstand. 

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
Grüner skrev (4 minutter siden):

Hæ?Det er jo helt vanlig å lage gryteretter med kjøtt og grønnsaker sammen. Men de skal ha forskjellige kniver/fjøler i rå tilstand. 

Når alt i en gryterett skal varmebehandles bryr jeg meg ikke om disse reglene.

Noe helt annet er det å skjære kjøtt (spes kylling) for så å bruke samme utstyret til en salat.

Anonymkode: c2c83...6d0

  • Liker 4
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Når alt i en gryterett skal varmebehandles bryr jeg meg ikke om disse reglene.

Noe helt annet er det å skjære kjøtt (spes kylling) for så å bruke samme utstyret til en salat.

Anonymkode: c2c83...6d0

Dette er fasit. Det er bare når noe ikke skal varmebehandles det er nødvendig å tenke på bakteriesmitte. Selv om det selvsagt er mest delikat å bytte utstyr.

  • Liker 2
Skrevet

Hvis du alltid begynner med å kutte alt som skal kuttes av grønnsaker først og så kutter kjøttet til slutt og legger kniv og fjøl rett til vask, så er du helt trygg. 

Varme (70 grader eller mer) tar livet av bakteriene som potensielt er til stede og kunne ha laget problemer. 

Hvis du for eksempel kutter rå kylling og så kutter ananas med samme kniven etterpå og spiser ananasen rå, da kunne du like gjerne slikket på den rå kyllingen. Hvis du derimot steker begge deler lenge nok, er bakteriene tatt livet av. 

Hvis du flytter rått kjøtt med en klype, og så flytter det ferdig stekte kjøttet med den samme klypen uten at den har fått nok varme på seg, kan du få samme problemet. 

Noe kjøtt, som sau og storfe, har man tradisjon for å spise uten at det er helt gjennomstekt (70 grader).  Svin og kylling gjennomsteker vi. Det handler om hvilke bakterier som kan tenkes å finnes i de ulike typene kjøtt. 

Alt kjøtt som er kvernet, altså kjøttdeig, farse og slikt, blir mer utsatt for bakterier siden "overflate og innside blir blandet sammen". Derfor er man mer nøye med å gjennomvarme farsemat.

 

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Kan dette bli giftig? Siden de kommer i kontakt med hverandre mens de er rå? Man skal jo f.eks. skylle hender og skjæreføl...

Anonymkode: d908d...105

Du steker det jo...

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...