Gå til innhold

Hvordan lage hjemmelaget sylteagurk


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Er det noen som har erfaring med å lage dementert mat(ikke sylting). Da tenker jeg på på en naturlig fermentert prosess der melkesyrebakterier brukes til å Kongsberg maten ved hjelp av salt og vann. Jeg ønsker ikke å sulte ved å bruke sukker og eddik. Det jeg ønsker å bruke er bare saltvann og la det fermentere naturlig

er det noen som har erfaring med dette og er det lett å utføre fermentering av mat i Norge og kan jeg gjøre det nå i slutten av august?

må man bare bruke økologiske grønnsaker? Hva er det letteste å fermentere? 

har helsen ditt blitt bedre av å spise fermentert mat

Anonymkode: 83263...19f

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Mye skrivefeil som jeg ikke kan rette opp dessverre 

Anonymkode: 83263...19f

AnonymBruker
Skrevet

Kan noen bidra med kunnskap eller erfaring?

Anonymkode: 83263...19f

AnonymBruker
Skrevet

Sylte og agurk? 

Spoiler

Ingredienser

1 kg små agurker (sylteagurker)

2 ss salt

5 dl vann

2,5 dl eddik (7 %)

200 g sukker

1 ts sennepsfrø

1 ts pepperkorn

1 ts dillfrø eller frisk dill (kan sløyfes eller byttes ut med estragon)

1–2 laurbærblad


Fremgangsmåte

1. Forbered agurkene:
Vask agurkene godt. Del dem i skiver, staver eller behold dem hele (hvis de er små). Legg dem i en bolle, strø over saltet og la stå i ca. 2 timer. Skyll og la renne av.


2. Lag laken:
Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett krydder og la det trekke noen minutter.


3. Fyll glassene:
Legg agurkene i rene, varme glass. Hell den kokende laken over slik at agurkene dekkes helt. Ha i krydder og dill om du vil ha ekstra smak.


4. Lukk og oppbevar:
Skru lokkene godt på mens glassene fortsatt er varme. Sett glassene kjølig og mørkt. La dem gjerne stå minst et par uker før du smaker, så trekker smaken godt inn.

De holder seg lenge uåpnet. Når du har åpnet et glass, oppbevares det i kjøleskapet.

 

Anonymkode: 01c89...d5f

  • 2 uker senere...
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 19.8.2025 den 21.57):

Sylte og agurk? 

  Skjul innhold

Ingredienser

1 kg små agurker (sylteagurker)

2 ss salt

5 dl vann

2,5 dl eddik (7 %)

200 g sukker

1 ts sennepsfrø

1 ts pepperkorn

1 ts dillfrø eller frisk dill (kan sløyfes eller byttes ut med estragon)

1–2 laurbærblad


Fremgangsmåte

1. Forbered agurkene:
Vask agurkene godt. Del dem i skiver, staver eller behold dem hele (hvis de er små). Legg dem i en bolle, strø over saltet og la stå i ca. 2 timer. Skyll og la renne av.


2. Lag laken:
Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett krydder og la det trekke noen minutter.


3. Fyll glassene:
Legg agurkene i rene, varme glass. Hell den kokende laken over slik at agurkene dekkes helt. Ha i krydder og dill om du vil ha ekstra smak.


4. Lukk og oppbevar:
Skru lokkene godt på mens glassene fortsatt er varme. Sett glassene kjølig og mørkt. La dem gjerne stå minst et par uker før du smaker, så trekker smaken godt inn.

De holder seg lenge uåpnet. Når du har åpnet et glass, oppbevares det i kjøleskapet.

 

Anonymkode: 01c89...d5f

Beklager men jeg vil ikke tilsette sukker eller eddik. Alt jeg vil bruke er saltvann og kanskje noen urter

 

det er en video i YouTube som forklarer forskjellen mellom fermentert mat og syltet mat. Jeg ønsker  fermenter men bare sylteagurker . 
jeg skrev feil det jeg vil er å fermentere naturlig uten bruke eddik og sukker men bare saltvann

 

denne video forklarer bedre

 

 

 

 

Anonymkode: 83263...19f

AnonymBruker
Skrevet

Hvordan lager du fermentert mat i Norge. Trenger eksakt oppskrift

Anonymkode: 83263...19f

AnonymBruker
Skrevet

Har du forsøkt å søke på nett etter f.eks. «hvordan fermentere grønnsaker»?

https://www.renmat.no/oppskrift/fermenterte-gronnsaker

https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/fermenterte-gronnsaker/

https://krydra.no/hvordan-fermentere-nesten-alle-gronnsaker/?srsltid=AfmBOopTFX6cHrx2BmR7hDbZMpfsrBU0uLm5wVuljrpcVdeNei0YgJdU

Agurk:

https://www.barebrabarnemat.no/sylteagurk/

https://bykjokken.com/2021/07/27/fermentert-agurk/

Helsefordeler har jeg ingen formening om, men det var i hvert fall en trend for noen år siden i Oslo, hvor en del fermenterte egne grønnsaker og skrøt veldig av fordelene (og skrev om det på sosiale medier). Basert på oppskriftene jeg har sett ser det ikke spesielt vanskelig ut, bare litt omstendelig.

Jeg liker smaken på blant annet Kimchi, men ikke nok at jeg gidder å styre med å lage det selv.

Norsk produsent som selges i en del forretninger: https://eimealt.no/

 

 

Anonymkode: 8064a...672

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Har du forsøkt å søke på nett etter f.eks. «hvordan fermentere grønnsaker»?

https://www.renmat.no/oppskrift/fermenterte-gronnsaker

https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/fermenterte-gronnsaker/

https://krydra.no/hvordan-fermentere-nesten-alle-gronnsaker/?srsltid=AfmBOopTFX6cHrx2BmR7hDbZMpfsrBU0uLm5wVuljrpcVdeNei0YgJdU

Agurk:

https://www.barebrabarnemat.no/sylteagurk/

https://bykjokken.com/2021/07/27/fermentert-agurk/

Helsefordeler har jeg ingen formening om, men det var i hvert fall en trend for noen år siden i Oslo, hvor en del fermenterte egne grønnsaker og skrøt veldig av fordelene (og skrev om det på sosiale medier). Basert på oppskriftene jeg har sett ser det ikke spesielt vanskelig ut, bare litt omstendelig.

Jeg liker smaken på blant annet Kimchi, men ikke nok at jeg gidder å styre med å lage det selv.

Norsk produsent som selges i en del forretninger: https://eimealt.no/

 

 

Anonymkode: 8064a...672

Kanskje denne kan hjelpe deg?

 

https://bykjokken.com/2021/07/27/fermentert-agurk/amp/

Anonymkode: 4b65d...2c4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...