AnonymBruker Skrevet 19. august #1 Skrevet 19. august Er det noen som har erfaring med å lage dementert mat(ikke sylting). Da tenker jeg på på en naturlig fermentert prosess der melkesyrebakterier brukes til å Kongsberg maten ved hjelp av salt og vann. Jeg ønsker ikke å sulte ved å bruke sukker og eddik. Det jeg ønsker å bruke er bare saltvann og la det fermentere naturlig er det noen som har erfaring med dette og er det lett å utføre fermentering av mat i Norge og kan jeg gjøre det nå i slutten av august? må man bare bruke økologiske grønnsaker? Hva er det letteste å fermentere? har helsen ditt blitt bedre av å spise fermentert mat Anonymkode: 83263...19f
AnonymBruker Skrevet 19. august #2 Skrevet 19. august Mye skrivefeil som jeg ikke kan rette opp dessverre Anonymkode: 83263...19f
AnonymBruker Skrevet 19. august #3 Skrevet 19. august Kan noen bidra med kunnskap eller erfaring? Anonymkode: 83263...19f
AnonymBruker Skrevet 19. august #4 Skrevet 19. august Sylte og agurk? Spoiler Ingredienser 1 kg små agurker (sylteagurker) 2 ss salt 5 dl vann 2,5 dl eddik (7 %) 200 g sukker 1 ts sennepsfrø 1 ts pepperkorn 1 ts dillfrø eller frisk dill (kan sløyfes eller byttes ut med estragon) 1–2 laurbærblad Fremgangsmåte 1. Forbered agurkene: Vask agurkene godt. Del dem i skiver, staver eller behold dem hele (hvis de er små). Legg dem i en bolle, strø over saltet og la stå i ca. 2 timer. Skyll og la renne av. 2. Lag laken: Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett krydder og la det trekke noen minutter. 3. Fyll glassene: Legg agurkene i rene, varme glass. Hell den kokende laken over slik at agurkene dekkes helt. Ha i krydder og dill om du vil ha ekstra smak. 4. Lukk og oppbevar: Skru lokkene godt på mens glassene fortsatt er varme. Sett glassene kjølig og mørkt. La dem gjerne stå minst et par uker før du smaker, så trekker smaken godt inn. De holder seg lenge uåpnet. Når du har åpnet et glass, oppbevares det i kjøleskapet. Anonymkode: 01c89...d5f
AnonymBruker Skrevet 29. august #5 Skrevet 29. august AnonymBruker skrev (På 19.8.2025 den 21.57): Sylte og agurk? Skjul innhold Ingredienser 1 kg små agurker (sylteagurker) 2 ss salt 5 dl vann 2,5 dl eddik (7 %) 200 g sukker 1 ts sennepsfrø 1 ts pepperkorn 1 ts dillfrø eller frisk dill (kan sløyfes eller byttes ut med estragon) 1–2 laurbærblad Fremgangsmåte 1. Forbered agurkene: Vask agurkene godt. Del dem i skiver, staver eller behold dem hele (hvis de er små). Legg dem i en bolle, strø over saltet og la stå i ca. 2 timer. Skyll og la renne av. 2. Lag laken: Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett krydder og la det trekke noen minutter. 3. Fyll glassene: Legg agurkene i rene, varme glass. Hell den kokende laken over slik at agurkene dekkes helt. Ha i krydder og dill om du vil ha ekstra smak. 4. Lukk og oppbevar: Skru lokkene godt på mens glassene fortsatt er varme. Sett glassene kjølig og mørkt. La dem gjerne stå minst et par uker før du smaker, så trekker smaken godt inn. De holder seg lenge uåpnet. Når du har åpnet et glass, oppbevares det i kjøleskapet. Anonymkode: 01c89...d5f Beklager men jeg vil ikke tilsette sukker eller eddik. Alt jeg vil bruke er saltvann og kanskje noen urter det er en video i YouTube som forklarer forskjellen mellom fermentert mat og syltet mat. Jeg ønsker fermenter men bare sylteagurker . jeg skrev feil det jeg vil er å fermentere naturlig uten bruke eddik og sukker men bare saltvann denne video forklarer bedre Anonymkode: 83263...19f
AnonymBruker Skrevet 29. august #6 Skrevet 29. august Hvordan lager du fermentert mat i Norge. Trenger eksakt oppskrift Anonymkode: 83263...19f
AnonymBruker Skrevet 29. august #7 Skrevet 29. august Har du forsøkt å søke på nett etter f.eks. «hvordan fermentere grønnsaker»? https://www.renmat.no/oppskrift/fermenterte-gronnsaker https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/fermenterte-gronnsaker/ https://krydra.no/hvordan-fermentere-nesten-alle-gronnsaker/?srsltid=AfmBOopTFX6cHrx2BmR7hDbZMpfsrBU0uLm5wVuljrpcVdeNei0YgJdU Agurk: https://www.barebrabarnemat.no/sylteagurk/ https://bykjokken.com/2021/07/27/fermentert-agurk/ Helsefordeler har jeg ingen formening om, men det var i hvert fall en trend for noen år siden i Oslo, hvor en del fermenterte egne grønnsaker og skrøt veldig av fordelene (og skrev om det på sosiale medier). Basert på oppskriftene jeg har sett ser det ikke spesielt vanskelig ut, bare litt omstendelig. Jeg liker smaken på blant annet Kimchi, men ikke nok at jeg gidder å styre med å lage det selv. Norsk produsent som selges i en del forretninger: https://eimealt.no/ Anonymkode: 8064a...672
AnonymBruker Skrevet 30. august #8 Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (22 timer siden): Har du forsøkt å søke på nett etter f.eks. «hvordan fermentere grønnsaker»? https://www.renmat.no/oppskrift/fermenterte-gronnsaker https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/fermenterte-gronnsaker/ https://krydra.no/hvordan-fermentere-nesten-alle-gronnsaker/?srsltid=AfmBOopTFX6cHrx2BmR7hDbZMpfsrBU0uLm5wVuljrpcVdeNei0YgJdU Agurk: https://www.barebrabarnemat.no/sylteagurk/ https://bykjokken.com/2021/07/27/fermentert-agurk/ Helsefordeler har jeg ingen formening om, men det var i hvert fall en trend for noen år siden i Oslo, hvor en del fermenterte egne grønnsaker og skrøt veldig av fordelene (og skrev om det på sosiale medier). Basert på oppskriftene jeg har sett ser det ikke spesielt vanskelig ut, bare litt omstendelig. Jeg liker smaken på blant annet Kimchi, men ikke nok at jeg gidder å styre med å lage det selv. Norsk produsent som selges i en del forretninger: https://eimealt.no/ Anonymkode: 8064a...672 Kanskje denne kan hjelpe deg? https://bykjokken.com/2021/07/27/fermentert-agurk/amp/ Anonymkode: 4b65d...2c4
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå