Gå til innhold

Hva er den beste måten å tine kylling på??


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Flere av dere har sikkert lest innelgget mitt fra helgen der jeg tinte kyllingfilet på feil måte. Det var snakk om 6-7 kg kylling som ble ødelagt 😮‍💨 nå i en alder av 42 ønsker jeg å lære meg hvordan man tiner kjøttvarer på 😝

 

Vi bruker mye  hel kylling (frossen) skal jeg lage middag dagen etter (11-12 tida) så tar jeg ut kyllingen kvelden før 22 tida og setter det på kjøkkenbenken. Da tiner kyllingen hele natta. Slik har jeg gjort snart 20 år. 

Men fant ut nå at der feil måte gjøre det på🥲 mange sier at tin i kjøleskapet. Men hel kylling på 1200 gram vil ikke tine over en nattt i kjøleskapet.

Anonymkode: c9bed...a42

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

pakk den inn i noe, og legg den i et iskaldt vannbad. 

Anonymkode: 35d89...54b

AnonymBruker
Skrevet

Jeg tiner enten i vannbad et par timer før bruk eller i kjøleskap natten over.

Ingen mat som skal være kjølig får overnatte på benken, det er jo å be om at det skal bli fordervet.

Anonymkode: 0f376...f0a

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

I kjøleskap. Er det snakk om en kalkun legger jeg den over tre døgn før..

er jeg hjemme tiner jeg ofte på benk. Men legger da inn i kjøleskap mens det fortsatt er kaldt, og legger ut igjen for temperering 30-60 min før 

Anonymkode: dfb43...762

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Og rennende kaldt vann om jeg har glemt det…

Anonymkode: dfb43...762

AnonymBruker
Skrevet

Jeg tiner på kjøkkenbenken over natten. Er 37 og vokst opp med det helt siden farmor levde.

Er også kokk så veit at det er fyfy, men hjemme så gjør jeg det. Ikke daua av det ennå så fortsetter med det.

Skal jeg ha gjester så tiner jeg kyllingen 2 dager i kjøleskapet og krydderer den ferdig så er den fin til dagen den skal steikes.

Kan legges i vannbad, men det er heller ikke innafor. Strengt forbudt i yrket.

Anonymkode: 7d5e7...1e7

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

I kjøleskap. Er det snakk om en kalkun legger jeg den over tre døgn før..

er jeg hjemme tiner jeg ofte på benk. Men legger da inn i kjøleskap mens det fortsatt er kaldt, og legger ut igjen for temperering 30-60 min før 

Anonymkode: dfb43...762

3 døgn?? Jeg får vite kvelden før hva vi skal lage i morgen😆

Anonymkode: c9bed...a42

Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (1 time siden):

3 døgn?? Jeg får vite kvelden før hva vi skal lage i morgen😆

Anonymkode: c9bed...a42

Det låter som om dere planlegger litt dårlig. Og hva mener du med at du "får vite"? Er du ikke med og bestemmer menyen selv?

PS En kylling er jo mye mindre enn en kalkun, så du kan sikkert kutte ned til to døgn. Men 6-7 kilo er mye, så det kan kanskje være vanskelig å få plass til alt i kjøleskapet.

Endret av Pawn Hearts
  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Kylling tines i kjøleskap. Dess større kylling, dess lenger tid trengs.

Bruker gjerne tineprogrammet på mikrobølgeovnen også. 

Skjønner heller ikke hva du mener med "får vite"? 

Anonymkode: 8df78...84a

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Kylling tines i kjøleskap. Dess større kylling, dess lenger tid trengs.

Bruker gjerne tineprogrammet på mikrobølgeovnen også. 

Skjønner heller ikke hva du mener med "får vite"? 

Anonymkode: 8df78...84a

"Får vite" hva mannen og barna ønsker til middag i morgen. Noen ganger får jeg vite at mine foreldre og søsken kommer på middags besøk. Om dette får jeg vite kanskje 3-4 timer før da legger jeg kylligen i varmt vann

 

Ts

Anonymkode: c9bed...a42

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

"Får vite" hva mannen og barna ønsker til middag i morgen. Noen ganger får jeg vite at mine foreldre og søsken kommer på middags besøk. Om dette får jeg vite kanskje 3-4 timer før da legger jeg kylligen i varmt vann

Ts

Anonymkode: c9bed...a42

Av og til får du ta det DU vil ha til middag, ikke bare gå etter hva alle andre vil ha.

Her skriver vi en ukesplan på middag og bytter i hvem som 'bestemmer' middagen. 

Anonymkode: 91cfc...e14

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

"Får vite" hva mannen og barna ønsker til middag i morgen. Noen ganger får jeg vite at mine foreldre og søsken kommer på middags besøk. Om dette får jeg vite kanskje 3-4 timer før da legger jeg kylligen i varmt vann

 

Ts

Anonymkode: c9bed...a42

Må være spesielt forsiktig med kylling. Jeg hadde aldri i verden tint kylling i varmt vann. Det ytterste laget som tines først, blir liggende lunkent i 3-4 timer. Ved så kort varsel, kan dere vel lage annen mat?

Vi tiner store kjøttstykker osv i kjøleskapet. Kan ta to dager hvis det er stort. Har vi dårlig tid, legger vi det på benken, men gjør det ikke med kylling.

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Jeg tiner enten i vannbad et par timer før bruk eller i kjøleskap natten over.

Ingen mat som skal være kjølig får overnatte på benken, det er jo å be om at det skal bli fordervet.

Anonymkode: 0f376...f0a

Fordervet?? 😂 Eller bedervet

Anonymkode: a1bb8...43d

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

"Får vite" hva mannen og barna ønsker til middag i morgen. Noen ganger får jeg vite at mine foreldre og søsken kommer på middags besøk. Om dette får jeg vite kanskje 3-4 timer før da legger jeg kylligen i varmt vann

 

Ts

Anonymkode: c9bed...a42

"Nei, barn, vi kan ikke ha kylling i morgen, for den tar så lang tid å tine. Men vi kan ha kylling i overimorgen i stedet. I morgen har jeg planlagt torsk".

"Åja, kommer dere om to timer? Det var kort varsel, så det blir nok tomatsuppe eller en salat eller noe".

Evt kan du tine den i mikroen. Senest idag tinte jeg pølser i mikroen, hadde glemt å ta dem opp fra fryseren i går.

 

Anonymkode: 8df78...84a

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Får virkelig håpe at du ikke blir skikkelig sjuk en dag. Bakterier i kylling er ganske hissige så du må bare legge opp middagen etter kyllingen og hvordan tine den på en trygg måte. 
Helst i kjøleskap til den er tint eller legge helle kyllingen i kaldt vann til den er tint. 
 

Anonymkode: 2ab77...6ab

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 13.8.2025 den 11.36):

pakk den inn i noe, og legg den i et iskaldt vannbad. 

Anonymkode: 35d89...54b

Beste løsning om en skal gjøre det raskt👌 Tar ikke mange minuttene det 

Anonymkode: ed08b...006

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...