AnonymBruker Skrevet 10. august #1 Skrevet 10. august Hei Vi grillet i dag. Og som hvert år marinerte vi kyllingfilet som vanlig. Brukte tandoori masala, lime og olje. Marinerte som alltid kvelden før. Kyllingfilet var frossen. Vi tok ut fra fryseren og tinte i romtemperatur. Kyllingen lå i romtemp i ca 12 timer og så marinerte jeg den på kvelden og satte den i kjøleskapet. Dagen etter grillet vi og tok kylling bitene på spyd. Men kyllingen var altfor myk. Når vi grillet ble kyllingen krem aktig. Vi vet ikke hvilken feil vi gjorde. Men det var ikke vellykket. Noen som vet hvilken feil vi gjorde? Anonymkode: 1c8fb...5da
AnonymBruker Skrevet 10. august #2 Skrevet 10. august AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Kyllingen lå i romtemp i ca 12 timer Dette er å be om matforgiftning. Kjøtt skal tines i kjøleskapet. Hva angår marineringen hadde du sikkert for mye lime. Anonymkode: 0d89e...654 9 5
AnonymBruker Skrevet 10. august #3 Skrevet 10. august AnonymBruker skrev (12 minutter siden): Hei Vi grillet i dag. Og som hvert år marinerte vi kyllingfilet som vanlig. Brukte tandoori masala, lime og olje. Marinerte som alltid kvelden før. Kyllingfilet var frossen. Vi tok ut fra fryseren og tinte i romtemperatur. Kyllingen lå i romtemp i ca 12 timer og så marinerte jeg den på kvelden og satte den i kjøleskapet. Dagen etter grillet vi og tok kylling bitene på spyd. Men kyllingen var altfor myk. Når vi grillet ble kyllingen krem aktig. Vi vet ikke hvilken feil vi gjorde. Men det var ikke vellykket. Noen som vet hvilken feil vi gjorde? Anonymkode: 1c8fb...5da Kylling - 12 timer i romtemperatur?? 🤮🤮🤮 Feilen dere gjorde var å forberede forderva kylling 😂 Du er heldig om du ikke blir matforgiftet. Anonymkode: 79215...199 8 2
AnonymBruker Skrevet 10. august #4 Skrevet 10. august Kylling i romtemperatur! At du tørr! Anonymkode: 4b6cb...398 4
AnonymBruker Skrevet 10. august #5 Skrevet 10. august Tinet i romtemperaturen. Vi tiner alltid i kjøleskap. Romtemperatur er be om matforgiftning. Anonymkode: f02fc...22c 4
AnonymBruker Skrevet 10. august #7 Skrevet 10. august Enig i at kylling ikke kan tines i romtemperatur. Men for å svare på spørsmålet: syre påvirker konsistensen på kylling. Så man skal være litt forsiktig med å la kylling ligge for lenge i marinade med syre (lime, sitron, eddik eller vin). Da kan konsistensen bli veldig myk. Siden du marinerte med lime, kan det være årsaken til at konsistensen ikke var helt riktig (dvs kyllingen burde ligget kortere tid med marinade). Anonymkode: 703d8...deb 5 2
AnonymBruker Skrevet 10. august #8 Skrevet 10. august Var den svensk? De har langt mindre tyggemotstand enn norske. Anonymkode: 53769...d71 3
AnonymBruker Skrevet 10. august #9 Skrevet 10. august AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Var den svensk? De har langt mindre tyggemotstand enn norske. Anonymkode: 53769...d71 Du tenker kanskje på de fileene som er fyllt med sukker, salt og vann? Anonymkode: 57c18...d5d
AnonymBruker Skrevet 10. august #10 Skrevet 10. august AnonymBruker skrev (35 minutter siden): Var den svensk? De har langt mindre tyggemotstand enn norske. Anonymkode: 53769...d71 De er fylt med vann. Anonymkode: 79215...199
AnonymBruker Skrevet 10. august #11 Skrevet 10. august AnonymBruker skrev (51 minutter siden): Var den svensk? De har langt mindre tyggemotstand enn norske. Anonymkode: 53769...d71 Ja var svensk. Det var fra Rose merke Ts Anonymkode: 1c8fb...5da
AnonymBruker Skrevet 11. august #12 Skrevet 11. august Det kan være noe med kyllingkjøttet, men la uansett aldri kylling (ellet annet kjøtt) ligge 12 timer i romtemperatur. Kylling kan ligge en halvtimes tid i romtemperatur før steking, så den ikke er helt kald. Ser du brukte lime i marinaden, og det kan også påvirke kjøttets struktur. Om du marinerer kjøtt natten over, kan du tilsette limen den siste timen. Da kan lime bidra til både smak og litt mørning, uten at det «koker» kjøttet (på samme måte som når man lager ceviche) Anonymkode: 1d9e9...331
AnonymBruker Skrevet 11. august #13 Skrevet 11. august Lime koker kjøttet. Du vet ceviche? Men 12 timer i romtemperatur er galskap Anonymkode: 5a970...0da 1
AnonymBruker Skrevet 11. august #14 Skrevet 11. august 12 timer i romtemperatur 🤮 gud bedre Anonymkode: 97ce8...eab 1
AnonymBruker Skrevet 12. august #15 Skrevet 12. august AnonymBruker skrev (På 10.8.2025 den 23.30): Dette er å be om matforgiftning. Kjøtt skal tines i kjøleskapet. Hva angår marineringen hadde du sikkert for mye lime. Anonymkode: 0d89e...654 Nei. Kylling, som alt annet av kjøtt, fisk og grønnsaker skal tines i vannbad. Raskest mulig, og i kaldt vann. https://www.forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477 Vi har kunnskap. Den er lett tilgjengelig. Bruk den. Ts: du må tine ting i vannbad. Tar type 30 minutter. Så marinade og rett i kjøleskap. Og kylling kan ikke ligge i en marinade med mye lime, sitron, eddik e.l. over natta. Snakker vi om en ts? Absolutt. Snakker vi om en syrlige marinade? Maks 1-3 timer. Anonymkode: ae256...026
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå