Gå til innhold

Kylling ble ikke vellykket 😪 hvilken feil gjorde vi?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei

Vi grillet i dag. Og som hvert år marinerte vi kyllingfilet som vanlig. Brukte tandoori masala, lime og olje. Marinerte som alltid kvelden før. Kyllingfilet var frossen. Vi tok ut fra fryseren og tinte i romtemperatur. Kyllingen lå i romtemp i ca 12 timer og så marinerte jeg den på kvelden og satte den i kjøleskapet.

Dagen etter grillet vi og tok kylling bitene på spyd. Men kyllingen var altfor myk. Når vi grillet ble kyllingen krem aktig. Vi vet ikke hvilken feil vi gjorde. Men det var ikke vellykket.

Noen som vet hvilken feil vi gjorde?

Anonymkode: 1c8fb...5da

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Kyllingen lå i romtemp i ca 12 timer

Dette er å be om matforgiftning. Kjøtt skal tines i kjøleskapet.

Hva angår marineringen hadde du sikkert for mye lime.

Anonymkode: 0d89e...654

  • Liker 9
  • Nyttig 5
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Hei

Vi grillet i dag. Og som hvert år marinerte vi kyllingfilet som vanlig. Brukte tandoori masala, lime og olje. Marinerte som alltid kvelden før. Kyllingfilet var frossen. Vi tok ut fra fryseren og tinte i romtemperatur. Kyllingen lå i romtemp i ca 12 timer og så marinerte jeg den på kvelden og satte den i kjøleskapet.

Dagen etter grillet vi og tok kylling bitene på spyd. Men kyllingen var altfor myk. Når vi grillet ble kyllingen krem aktig. Vi vet ikke hvilken feil vi gjorde. Men det var ikke vellykket.

Noen som vet hvilken feil vi gjorde?

Anonymkode: 1c8fb...5da

Kylling - 12 timer i romtemperatur??

🤮🤮🤮


Feilen dere gjorde var å forberede forderva kylling 😂 Du er heldig om du ikke blir matforgiftet. 

Anonymkode: 79215...199

  • Liker 8
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Kylling i romtemperatur! At du tørr!

Anonymkode: 4b6cb...398

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Tinet i romtemperaturen. Vi tiner alltid i kjøleskap. Romtemperatur er be om matforgiftning.

Anonymkode: f02fc...22c

  • Liker 4
Skrevet

Best å tine i kjøleskap

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Enig i at kylling ikke kan tines i romtemperatur.

Men for å svare på spørsmålet: syre påvirker konsistensen på kylling. Så man skal være litt forsiktig med å la kylling ligge for lenge i marinade med syre (lime, sitron, eddik eller vin). Da kan konsistensen bli veldig myk.

Siden du marinerte med lime, kan det være årsaken til at konsistensen ikke var helt riktig (dvs kyllingen burde ligget kortere tid med marinade). 

Anonymkode: 703d8...deb

  • Liker 5
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Var den svensk? De har langt mindre tyggemotstand enn norske.

Anonymkode: 53769...d71

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Var den svensk? De har langt mindre tyggemotstand enn norske.

Anonymkode: 53769...d71

Du tenker kanskje på de fileene som er fyllt med sukker, salt og vann?

 

Anonymkode: 57c18...d5d

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (35 minutter siden):

Var den svensk? De har langt mindre tyggemotstand enn norske.

Anonymkode: 53769...d71

De er fylt med vann. 

Anonymkode: 79215...199

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (51 minutter siden):

Var den svensk? De har langt mindre tyggemotstand enn norske.

Anonymkode: 53769...d71

Ja var svensk. Det var fra Rose merke

 

Ts

Anonymkode: 1c8fb...5da

AnonymBruker
Skrevet

Det kan være noe med kyllingkjøttet, men la uansett aldri kylling (ellet annet kjøtt) ligge 12 timer i romtemperatur. Kylling kan ligge en halvtimes tid i romtemperatur før steking, så den ikke er helt kald. 
 

Ser du brukte lime i marinaden, og det kan også påvirke kjøttets struktur. Om du marinerer kjøtt natten over, kan du tilsette limen den siste timen. Da kan lime bidra til både smak og litt mørning, uten at det «koker» kjøttet (på samme måte som når man lager ceviche)

Anonymkode: 1d9e9...331

AnonymBruker
Skrevet

Lime koker kjøttet. Du vet ceviche?

Men 12 timer i romtemperatur er galskap 

Anonymkode: 5a970...0da

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

12 timer i romtemperatur 🤮 gud bedre 

Anonymkode: 97ce8...eab

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 10.8.2025 den 23.30):

Dette er å be om matforgiftning. Kjøtt skal tines i kjøleskapet.

Hva angår marineringen hadde du sikkert for mye lime.

Anonymkode: 0d89e...654

Nei. Kylling, som alt annet av kjøtt, fisk og grønnsaker skal tines i vannbad. Raskest mulig, og i kaldt vann.

https://www.forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477

Vi har kunnskap. Den er lett tilgjengelig. Bruk den.

Ts: du må tine ting i vannbad. Tar type 30 minutter. Så marinade og rett i kjøleskap. Og kylling kan ikke ligge i en marinade med mye lime, sitron, eddik e.l. over natta. Snakker vi om en ts? Absolutt. Snakker vi om en syrlige marinade? Maks 1-3 timer. 

Anonymkode: ae256...026

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...