Gå til innhold

Dobbelt vaffeljern der belegget ikke går i stykker raskt?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg hadde et wilfa dobbelt vaffeljern, som jeg egentlig var veldig fornøyd med. Var testvinner også. Problemet var bare at belegget gikk istykker etter altfor kort tid/lite bruk. Trenger nå et nytt, men hva bør jeg kjøpe? 
 

Noen som steker mye vafler som har et jern med et belegg som har holdt lenge og hvor vaflene ikke sitter fast?

Anonymkode: 32fb7...ee2

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Vaffeljern er nok litt vanskelig å anbefale, for man får gjerne ikke tak i de samme jernene som har bevist at de er holdbare år etter år.

De fleste er vel laget i Kina, også de som er av kjente merker. 

Men det handler om bruk også. Til og med kvalitetsjern blir ødelagt om man bruker øse av metall og skraper for å spre røre utover, samt skarpt bestikk for å ta ut ferdig vaffel. Jeg bruker øse av plast, og prøver å ikke være borti teflonet med metall.

Anonymkode: 32f7c...2dd

AnonymBruker
Skrevet

Mine holder seg alltid lenge uansett hvor billige de er. 

Hvilke redskaper bruker du TS? 

Anonymkode: c1db3...e23

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Fighter83 skrev (5 minutter siden):

Har kun likt dette: https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/vaffeljern/wilfa-vaffeljern-wm623bell/385851

wilfa vaffeljern bell. 

Alt av dobbeltjern mm har vært håpløst! 

Jeg har dette selv. Kjøpt for rundt 12 år siden, men fungerer fortsatt helt utmerket. Et av mine beste "kjøkkentingkjøp".

Anonymkode: 3ebe4...a5e

AnonymBruker
Skrevet
Fighter83 skrev (7 minutter siden):

Har kun likt dette: https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/vaffeljern/wilfa-vaffeljern-wm623bell/385851

wilfa vaffeljern bell. 

Alt av dobbeltjern mm har vært håpløst! 

Jeg har også dette, og er strålende fornøyd.

Skulle veldig gjerne hatt det i en dobbel versjon slik at vaffelstekingen gikk fortere, men nå er dette vaffeljernet hvert fall ganske stort sammenlignet med platene man får ut av mange doble.

Anonymkode: 9fa1a...5e3

AnonymBruker
Skrevet

Hvordan er det du behandler vaffeljernet ditt egentlig? 
 

Anonymkode: 51a4d...2ae

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har Åviken elegance dobbelt vaffeljern, funker fjell!

Anonymkode: c4d1d...919

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Det var rart.

Jeg har både enkle og doble jern fra WIlfa og de er like fine som da de var nye. 

Feilbruk eller feilproduksjon?

Anonymkode: 3ae41...a93

AnonymBruker
Skrevet

Ser noen lurer på bruken min av vaffeljern. Jeg bruker plastøsen som fulgte med + tregaffel/stekespade for å løfte vaflene ut. Belegget ble slitt bort på «toppene» veldig raskt, men etter hvert ble i tillegg røren sittende bom fast ellers også, uten at jeg kan se slitasje på belegget. 
 

Det er mulig det har noe å si at jeg lager vafler uten melkeprodukter. Altså er fettet i røra fra olje/margarin og jeg steker i tilsvarende. Lager også oftest sunnere vafler med gulrot eller søtpotet i røra. Har prøvd å tilsette så store mengder fett i røra at vaflene ble uspiselige bare for å sjekke at det ikke var for lite fett, men det hjalp ikke noe. 
 

Takk for tips om jern! 😊

 

ts

Anonymkode: 32fb7...ee2

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Ser noen lurer på bruken min av vaffeljern. Jeg bruker plastøsen som fulgte med + tregaffel/stekespade for å løfte vaflene ut. Belegget ble slitt bort på «toppene» veldig raskt, men etter hvert ble i tillegg røren sittende bom fast ellers også, uten at jeg kan se slitasje på belegget. 
 

Det er mulig det har noe å si at jeg lager vafler uten melkeprodukter. Altså er fettet i røra fra olje/margarin og jeg steker i tilsvarende. Lager også oftest sunnere vafler med gulrot eller søtpotet i røra. Har prøvd å tilsette så store mengder fett i røra at vaflene ble uspiselige bare for å sjekke at det ikke var for lite fett, men det hjalp ikke noe. 
 

Takk for tips om jern! 😊

 

ts

Anonymkode: 32fb7...ee2

Så du "smører" ikke jernet med smør? Jeg gjør alltid det, tar litt smør på jernet mellom annenhver steking. Da sitter ting aldri fast, og jernet holder seg godt. Jeg har aldri smør i selve røra.

AnonymBruker
Skrevet
SPOCA skrev (1 time siden):

Så du "smører" ikke jernet med smør? Jeg gjør alltid det, tar litt smør på jernet mellom annenhver steking. Da sitter ting aldri fast, og jernet holder seg godt. Jeg har aldri smør i selve røra.

Jeg smører det med melkefritt smør/margarin. Kan ikke bruke smør pga allergi.

Anonymkode: 32fb7...ee2

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

Jeg smører det med melkefritt smør/margarin. Kan ikke bruke smør pga allergi.

Anonymkode: 32fb7...ee2

Prøv med en vaskevaffel. Wilfa anbefaler denne oppskriften:

Hvis man har behov for å rense jernet:

-    Lag en vaskevaffel

o    1/2 dl vann

o    1 dl hvetemel

o    2 ss salt

-    Gjenta så smøringen av jernet som ved første gangs bruk.

Anonymkode: 3ae41...a93

AnonymBruker
Skrevet

Det å smøre jernet ødelegger belegget. Når du har nytt jern, ikke smør det! Har du ok mengde fett i røren så holder det. Belegget er jo der for å unngå at ting sitter fast. 
 

har selv et wilfa, aldri smurt det. Mamma har samme, etter ti år har det begynt å henge såvidt. Så nå smør vi det og det har vart noen år til 

Anonymkode: 771b8...e88

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (37 minutter siden):

Prøv med en vaskevaffel. Wilfa anbefaler denne oppskriften:

Hvis man har behov for å rense jernet:

-    Lag en vaskevaffel

o    1/2 dl vann

o    1 dl hvetemel

o    2 ss salt

-    Gjenta så smøringen av jernet som ved første gangs bruk.

Anonymkode: 3ae41...a93

Jeg kan dessverre ikke bruke hvetemel pga cøliaki. Kan man bruke andre meltyper, tro?

Anonymkode: 32fb7...ee2

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (33 minutter siden):

Det å smøre jernet ødelegger belegget. Når du har nytt jern, ikke smør det! Har du ok mengde fett i røren så holder det. Belegget er jo der for å unngå at ting sitter fast. 
 

har selv et wilfa, aldri smurt det. Mamma har samme, etter ti år har det begynt å henge såvidt. Så nå smør vi det og det har vart noen år til 

Anonymkode: 771b8...e88

Oi, står det i bruksanvisningen?

Anonymkode: 32fb7...ee2

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

Det å smøre jernet ødelegger belegget. Når du har nytt jern, ikke smør det! Har du ok mengde fett i røren så holder det. Belegget er jo der for å unngå at ting sitter fast. 
 

har selv et wilfa, aldri smurt det. Mamma har samme, etter ti år har det begynt å henge såvidt. Så nå smør vi det og det har vart noen år til 

Anonymkode: 771b8...e88

Wilfa Bell:

FØR FØRSTE GANGS BRUK

Før du bruker apparatet for første gang, må stekeplatene rengjøres med

en fuktig klut. Vi anbefaler at du tar litt fett på stekeplatene når du bruker

vaffeljernet for første gang. Dette er ikke nødvendig å gjøre senere. Den første

vaffelen bør ikke spises.

Anonymkode: d7898...a1e

AnonymBruker
Skrevet

Har Åviken Classic dobbeltjern, hatt det i mange mange år. 

Anonymkode: 841bf...f38

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...