lil Skrevet 24. mars 2006 #1 Skrevet 24. mars 2006 Vi skal ha enten tiramisu, ELLER en bærtærte. Bringebær tror jeg. Hva kan vi servere til dette? Jeg er veldig glad i portvin da.. Går det til tiramisu? En søt, musserende hvitvin, passer det til terten?? Vi har ikke budsjett for 400kr-flaska-vin, men vi ønsker allikevel å ha noe. Forslag mottas med takk!!
Snuppelure Skrevet 24. mars 2006 #5 Skrevet 24. mars 2006 Til bringebær synes jeg champagne er supert. Selv er jeg ikke så glad i de vanlige søte dessertvinene som sotern og slikt.
Gjest vinkelner Skrevet 24. mars 2006 #6 Skrevet 24. mars 2006 Vin til dessert: Bringebærterte/fruktbasert dessert Viner laget å druen moscato er ofte en god match til bær og frukt. Forslag, Sarocco Moscato d'Asti, svakt musserende og lett søtlig, serveres av champagneglass, regn 6 glass pr. flaske. Pris, kr. 115,90 Vanlig champagne blir litt for tørt (ikke nok sødme) vinen skal alltid være minst lite søt som desserten, hvis ikke smaker det surt... Som en mer tradisjonell dessertvin i "hetvinstil" (ikke musserende) kan det brukes en Muscadet de Beaunes-de-Venice, koster litt mer (ca. 250 for 0,75)men her skjenkes det i små dessertvinglass og kan regnes 12 glass på en fl. Tiramisu Dessert bassert på otrekrem, kaffe og likør. Enten kan dere servere et lite glass kaffelikør (Tia Maria) til desserten, passer veldig godt til smakene! Eller bruke den tradisjonelle dessertvinen vin santo (hvit)som italienerene selv bruker til Tiramisu. Igjen ikke helt billig, ca 200 for 50 cl gir ca 8 glass, så ganske drøy i forhold til at det skjenkes lite. Lykke til
Gjest piaf Skrevet 25. mars 2006 #7 Skrevet 25. mars 2006 Vin til dessert: Bringebærterte/fruktbasert dessert Viner laget å druen moscato er ofte en god match til bær og frukt. Forslag, Sarocco Moscato d'Asti, svakt musserende og lett søtlig, serveres av champagneglass, regn 6 glass pr. flaske. Pris, kr. 115,90 Vanlig champagne blir litt for tørt (ikke nok sødme) vinen skal alltid være minst lite søt som desserten, hvis ikke smaker det surt... Som en mer tradisjonell dessertvin i "hetvinstil" (ikke musserende) kan det brukes en Muscadet de Beaunes-de-Venice, koster litt mer (ca. 250 for 0,75)men her skjenkes det i små dessertvinglass og kan regnes 12 glass på en fl. Tiramisu Dessert bassert på otrekrem, kaffe og likør. Enten kan dere servere et lite glass kaffelikør (Tia Maria) til desserten, passer veldig godt til smakene! Eller bruke den tradisjonelle dessertvinen vin santo (hvit)som italienerene selv bruker til Tiramisu. Igjen ikke helt billig, ca 200 for 50 cl gir ca 8 glass, så ganske drøy i forhold til at det skjenkes lite. Lykke til ← Du skriver lærerike innlegg, vinkelner!
Gjest vinkelner Skrevet 25. mars 2006 #8 Skrevet 25. mars 2006 Takk! Har jobbet med vin/mat/som vinskribent i mange år, så det er bare hyggelig å kunne dele litt kunnskap eller være til nytte! Håper de får en fin bryllupsmiddag
lil Skrevet 25. mars 2006 Forfatter #9 Skrevet 25. mars 2006 Oi, tusen takk vinkelner!! *lagrer på min vinkjeller* Vi skal hygge oss neste helg, forstår jeg. Prosjekt dessertvinsmaking..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå