Gå til innhold

Hva er "shortening"?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Ja, i engelske oppskrifter - hva er "shortening"?

:overrasket:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Smør, margarin eller annen type fett som oljer, kan altså være både i flytende og fast form.

Skrevet (endret)

Shortening er ikke hvilket som helst fett, men en eller annen form for vegetabilsk fett i fast form, mao. ikke synonymt med hverken smør eller olje.

Epicurious' definisjon:

A solid fat made from vegetable oils, such as SOYBEAN and COTTONSEED OIL. Although made from oil, shortening has been chemically transformed into a solid state through hydrogenation, a process that creates TRANS FATTY ACIDS and converts the mixture into a saturated fat, thereby destroying any polyunsaturate benefits. Vegetable shortening is virtually flavorless and may be substituted for other fats in baking and cooking. It can be stored at room temperature for up to a year.

I Norge vil jeg muligens tro at kokosfett er det nærmeste man kommer. Men, avhengig av typen oppskrift, kan du selvsagt erstatte det med f.eks. smør.

Endret av Nilma
Gjest Elfrida
Skrevet

Shortening er med andre ord skikkelig usunt (transfett vil vi IKKE ha i oss). Erstatt med delfiafett for eksempel, som heller ikke meg bekjent er spesielt sunt, men kanskje litt mindre ille.

Wikipedia om shortening: http://en.wikipedia.org/wiki/Shortening

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...