Gjest Gjest Skrevet 24. mars 2006 #1 Skrevet 24. mars 2006 Ja, i engelske oppskrifter - hva er "shortening"?
ashera Skrevet 24. mars 2006 #3 Skrevet 24. mars 2006 Smør, margarin eller annen type fett som oljer, kan altså være både i flytende og fast form.
Nilma Skrevet 24. mars 2006 #4 Skrevet 24. mars 2006 (endret) Shortening er ikke hvilket som helst fett, men en eller annen form for vegetabilsk fett i fast form, mao. ikke synonymt med hverken smør eller olje. Epicurious' definisjon: A solid fat made from vegetable oils, such as SOYBEAN and COTTONSEED OIL. Although made from oil, shortening has been chemically transformed into a solid state through hydrogenation, a process that creates TRANS FATTY ACIDS and converts the mixture into a saturated fat, thereby destroying any polyunsaturate benefits. Vegetable shortening is virtually flavorless and may be substituted for other fats in baking and cooking. It can be stored at room temperature for up to a year. I Norge vil jeg muligens tro at kokosfett er det nærmeste man kommer. Men, avhengig av typen oppskrift, kan du selvsagt erstatte det med f.eks. smør. Endret 24. mars 2006 av Nilma
Gjest Elfrida Skrevet 24. mars 2006 #5 Skrevet 24. mars 2006 Shortening er med andre ord skikkelig usunt (transfett vil vi IKKE ha i oss). Erstatt med delfiafett for eksempel, som heller ikke meg bekjent er spesielt sunt, men kanskje litt mindre ille. Wikipedia om shortening: http://en.wikipedia.org/wiki/Shortening
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå