Gå til innhold

Hvilke brød og pålegg er IKKE ultraprosessert?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg trenger tips til brød og pålegg som ikke er ultraprosessert. Har dere tips? Jeg vil ikke betale for å tryggmat appen. Gratis versjonen gir meg ingen mening. 

Anonymkode: 60e04...c46

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Brød vil alltid være UP. Pålegg må vel enten være noe du slakter og parterer selv, eller f.eks. fersk oppskåret/most frukt. Alt du får kjøpt i butikken er UP.

Anonymkode: 5a7a1...fc6

  • Liker 3
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Her står det litt om begge deler. 

Anonymkode: 9d31a...667

AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor er det så viktig?

All UP-mat er ikke farlig på noen måte.

Dette er hypet opp.

Anonymkode: 814da...127

  • Liker 9
  • Nyttig 4
AnonymBruker
Skrevet

Last ned «trygg mat» 

Anonymkode: 72227...7af

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Brød vil alltid være UP. Pålegg må vel enten være noe du slakter og parterer selv, eller f.eks. fersk oppskåret/most frukt. Alt du får kjøpt i butikken er UP.

Anonymkode: 5a7a1...fc6

Nå skiller du ikke mellom prosessert og ULTRAprosessert.

Anonymkode: 7c100...291

  • Liker 16
  • Hjerte 1
  • Nyttig 11
AnonymBruker
Skrevet

Først må man bli enig om hva "ultraprosessert" betyr.

Anonymkode: 678b4...277

  • Liker 9
  • Nyttig 1
Skrevet

Bak brød selv er noe du kan gjøre 

  • Liker 6
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Brød vil alltid være UP. Pålegg må vel enten være noe du slakter og parterer selv, eller f.eks. fersk oppskåret/most frukt. Alt du får kjøpt i butikken er UP.

Anonymkode: 5a7a1...fc6

Vet du hva ultraprosessert innebærer? Ost er som regel ikke UP, for eksempel. Det at du får kjøpt det i butikken er ikke synonymt med UP. 

Anonymkode: ed3b4...59c

  • Liker 10
  • Hjerte 1
  • Nyttig 4
AnonymBruker
Skrevet

Snøfrisk er ikke up, heller ikke ren gulost og brunost slik jeg har forstått det. 

Anonymkode: 10758...4a4

  • Liker 2
  • Nyttig 3
AnonymBruker
Skrevet

Ost, kolonihagen skinke og spekeskinke uten nitritt. Egg. Noen syltetøy. Hvis vi har brød, baker vi selv. Langtishever og bruker økologisk urkorn i såfall, men blir en sjelden gang. Har ikke funnet vanlige kjøpebrød som ikke er up, men finnes sikkert noen. Har ikke letet så veldig da vi ikke spiser mye brød. 

Anonymkode: 0d415...bdd

  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Pålegg:

  • Vanlige harde oster som norvegia, jarlsberg, sveitser, brunost... Ikke smøreoster med masse smakstilsetninger.
  • Makrell i tomat, sardiner i olje, tunfisk i olje
  • Peanøttsmør (velg økologisk kun tilsatt salt)
  • Oppskåret banan og eple
  • Kokt egg
  • Tomat, avokado, agurk osv.
  • Roastbeef fra delikatessedisk

Brød: 

  • Knekkebrød (men sjekk innholdsfortegnelsen)
  • Brød fra bakerier som Godt brød og Åpent bakeri

Anonymkode: f086e...7e3

  • Liker 4
  • Hjerte 1
  • Nyttig 3
AnonymBruker
Skrevet

Roastbiff er vel ikke up.

Anonymkode: 9a9ab...cdd

Skrevet

Egg?

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (28 minutter siden):

Hvorfor er det så viktig?

All UP-mat er ikke farlig på noen måte.

Dette er hypet opp.

Anonymkode: 814da...127

Men vi vet jo ikke engang alt de putter i maten uten å lese den lille skriften svært nøye. Jeg er blitt veldig skeptisk. Husk at penger og effektivisering styrer verden, ikke velvilje for den gjengse mannen i gata

Anonymkode: 047bd...958

  • Liker 2
  • Hjerte 1
  • Nyttig 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (38 minutter siden):

Brød vil alltid være UP. Pålegg må vel enten være noe du slakter og parterer selv, eller f.eks. fersk oppskåret/most frukt. Alt du får kjøpt i butikken er UP.

Anonymkode: 5a7a1...fc6

Dette stemmer ikke. 

Anonymkode: 337b8...471

  • Liker 6
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Loff er som regel ikke ultraprosessert. 

Anonymkode: 14dc2...8d1

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (45 minutter siden):

Jeg trenger tips til brød og pålegg som ikke er ultraprosessert. Har dere tips? Jeg vil ikke betale for å tryggmat appen. Gratis versjonen gir meg ingen mening. 

Anonymkode: 60e04...c46

Trygg mat pro er gull Verdt hver krone. 

Anonymkode: 337b8...471

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Mht pålegg kan man også lage litt selv om man gidder,

Jeg bruker ofte rester av stekt kjøtt som kyllingfilet og oksefilet til pålegg, kaldt og skåret tynt opp. Det er litt råflott å tilberede bare for å ha som pålegg, men om man har rester etter søndagsmiddagen kan man fryse ned en bit, og så tine og skjære tynt opp når man har lyst på kjøttpålegg. 

Et annet godt tips er å bruke hjemmelagde fiskekaker som pålegg om man liker det. De inneholder kun fersk fiskefilet, melk, salt og potetmel: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/hjemmelagede-fiskekaker/ Med foodprocessor lager man en panne på en halvtime. Kan fryses og tines ved behov.

Anonymkode: f086e...7e3

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Det meste må vel lages selv da utenom ost, roastbiff og kanskje spekemat. 

Du kan koke egg, lage speilegg, omelett, eggerøre. 

Ulike salater basert på feks hjemmelaget majones. Kyllingsalat, eggesalat, rekesalat. 

Most avokado / guacamole 

Hjemmelaget hummus 

Man kan også steke kylling, kalkun, indrefilet, skinkestek og skjære opp til kjøttpålegg selv.

 

Anonymkode: 0a389...41b

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...