Gjest Gjest_Silje_* Skrevet 23. mars 2006 #1 Skrevet 23. mars 2006 Noen som har en god oppskrift på hjemmlaget tomatsuppe? Hilsen Silje!
T.S Skrevet 23. mars 2006 #2 Skrevet 23. mars 2006 Noen som har en god oppskrift på hjemmlaget tomatsuppe? Hilsen Silje! ← finnes en haug på nettet. Bare søk på tomatsuppe du
Gjest Gjest Skrevet 23. mars 2006 #4 Skrevet 23. mars 2006 finnes en haug på nettet. Bare søk på tomatsuppe du ← Selvfølgelig gjør det det,men tenkte noen her inne hadde en oppskrift de syntes var god!
Gjest GreenSky Skrevet 23. mars 2006 #5 Skrevet 23. mars 2006 Jeg synes ikke at tomatsuppe av hermetiske tomater smaker så godt. Liker best på pose, men kan ikke spise den, pga at det er melk i. En stund kjøpte jeg fra helsekost, men den er ute av produksjon.
Gjest Liten Tapir Skrevet 23. mars 2006 #6 Skrevet 23. mars 2006 3-4 fedd hvitløk surres i olivenolje Tilsett en spiseskje tomatpurè og surr videre. Hell i 1 dl. rødvin og kok opp. Tilsett: 3 bokser hermetiske tomater 1 rød paprika i biter 2-3 ss tørket basillikum 2-3 ss tørket oregano 3 terninger grønnsaksbuljong ca 1 ss revet muskat 1-2 ss paprikapulver 1 liter vann Kok opp og mos i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. La det koke så lenge du orker å vente, minst 30 minutter. Gjerne fire timer, om du gidder! Tilsett ca 2 dl fløte mot slutten og kok opp. (Melk eller soyamelk går fint, men fløte er absolutt best!) Smak til med salt og pepper. Tilsett pasta mot slutten hvis du vil ha det i.
*Enigma* Skrevet 23. mars 2006 #7 Skrevet 23. mars 2006 Italiensk tomatsuppe (4 porsjoner) Ingredienser: 2 løk 3 ss olivenolje 2 hvitløksbåter (eller gjerne mer, hvis du liker det) 1 bunt persille 1/4 ts timian 1/2 - 1 ts basilikum Ca. 600 gram fullmodne tomater (Kan bruke to bokser grovhakkede tomater istedet) Ca 100 gram spaghetti, brekkes i stykker 1,5 liter god kraft (evt. buljong - grønnsak- eller hønsebuljong, obs! litt mindre hvis man bruker hermetiske tomater!) salt/pepper Tilbehør: Krutonger Loffterninger sprøstekt i olivenolje eller smør, gjerne tilsatt hvitløk. Revet ost evt. parmesan Fremgangsmåte: Hakk løken og la den surre i oljen sammen med knust hvitløk. (Ikke for sterk varme, skal IKKE brunes!) Ha i hakket persille, timian og basilikum og rør noen minutter. Hakk tomatene, og knus dem videre i gryten, eller ha i hermetiske tomater. Spe med buljongen, og legg på lokk, la suppen småkoke på svak varme ca 1/2 time tilsammen, legg i spaghetti når spaghettiens koketid gjenstår. Liker du hvitløkssmak, kan du godt ha i en knust hvitløksbåt eller to tilslutt! Smakes til med evt. salt og pepper. Serveres med krutonger, som må haes direkte i tallerkenen etter at suppen er øst opp. (Eller server hvitløksbrød til.) Toppes med revet ost/parmesan, kanskje litt frisk eller tørket basilikum.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå