Gå til innhold

Å lage buljong selv


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg går på en spesiell diett hvor jeg ikke kan spise noe som helst som inneholder sukker. Og jaggu inneholder ikke buljong sukker! Nå har jeg ikke skjekket alle varianter men den jeg har som heter Lys Kjøttbuljong inneholder sukker. Hvordan kan jeg lage min egen buljong? Steke kjøtt med salt og pepper og blande stekefettet med vann? Blir det like smakfullt som buljong?

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

Jeg ville nok ha kokt kjøttkraft på kjøttbein.

Skrevet
Jeg ville nok ha kokt kjøttkraft på kjøttbein.

:Nikke:

Til lysere kraft bruker du ben og evt krås/innmalt fra feks kalv, høns e.l., men til mørkere kraft gjerne ben fra storfe, vilt e.l.

Til mørk kraft bør både ben og grønnsakes svis av i panne eller i hvert fall brunes.

Til begge typer smaksetter du med diverse grønnsaker og krydder, eksempelvis løk og hvitløk, gulerøtter, persillerot.

Kokes leeeenge, slik at det blir skikkelig konsentrert og siles... Lag masse av gangen og så kan du fryse kraften i små porsjoner (isterningformer funker bra).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...