Gå til innhold

skinkestek


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_silla_*
Skrevet

Hei :)

Jeg har fått en skinkestek, rå, på ca 2 kg fra mammaen min :)

Aldri lagd det før jeg.. Noen som vet hvor lenge og på hvor mange grader den skal stekes? Og er det eventuelt noe mer jeg må huske på? :)

Om jeg skal steke grønnsaker samtidig, hvor lenge skal de være i ovnen?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg pleier å gni steken inn med salt og pepper, stikke inn et steketermometer og legge steken i en langpanne. Så har jeg gulrot, løk og evt hvitløk, og vann i pannen. Steker ved 175 grader til termometeret viser ca 75 grader (ca 2½ time for en 2 kg stek). Passer på å etterfylle vann. Pakker steken i folie og et håndkle og lar hvile etter at den er stekt. Siler sjyen fra pannen og bruker den til saus (grønnsakene er kun med for å gi smak til sjyen, de blir litt vel godt stekt etter så lang tid). Hvis jeg vil ha ovnsbakte grønnsaker med steken lager jeg det mens steken hviler. Når den er så godt innpakket kan den godt ligge lenge, og å ovnsbake grønnsaker tar jo ikke mer enn en halvtimes tid eller så.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...