Gå til innhold

Er surdeigen ødelagt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg overtok en surdeig fra en venn. Matet den som avtalt.

Men den vokser aldri over strikken. Den lukter godt og friskt. Jeg har ikke prøvd å bake med den. Men den er så daff. Ingen bobling eller vekst. Prøvde å ha den i romtemperatur etter mating noen timer. Ingen reaksjon eller vekst.

Er den dau?😌

Anonymkode: 42e90...b0a

Skrevet

Det er et dårlig tegn at den ikke vokser og synker, men siden den ikke lukter vondt så er det et godt tegn da! Er deigen fast, eller litt sånn tjukk røre?

Anonymkode: bcb26...763

Skrevet

Hva mener du med at du prøvde å ha den i romtemperatur i noen timer etter mating..? Er den hele tiden i kjøleskapet ellers? Hvis det er tilfelle er det nok det som er grunnen til at den ikke vokser over strikken. Prøv å ha den i rom temp i ukes tid og mat den hver dag. Du trenger ikke å ha 100g stående som du mater, kast mesteparten (evt sett på kjøleskapet mesteparten eller bruk i bakst) og behold 10g eller noe sånt som du skal mate ila uka så slipper du å kaste så mye/bruke mye mel hele tiden.

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (16 minutter siden):

Det er et dårlig tegn at den ikke vokser og synker, men siden den ikke lukter vondt så er det et godt tegn da! Er deigen fast, eller litt sånn tjukk røre?

Anonymkode: bcb26...763

Ca som en pannekakerøre. Lukter friskt ja. 

Anonymkode: 42e90...b0a

Skrevet
santaslittlehelper skrev (6 minutter siden):

Hva mener du med at du prøvde å ha den i romtemperatur i noen timer etter mating..? Er den hele tiden i kjøleskapet ellers? Hvis det er tilfelle er det nok det som er grunnen til at den ikke vokser over strikken. Prøv å ha den i rom temp i ukes tid og mat den hver dag. Du trenger ikke å ha 100g stående som du mater, kast mesteparten (evt sett på kjøleskapet mesteparten eller bruk i bakst) og behold 10g eller noe sånt som du skal mate ila uka så slipper du å kaste så mye/bruke mye mel hele tiden.

Stod 10 timer på benken. Varmt her. Beveget seg ikke en millimeter😬

Anonymkode: 42e90...b0a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...