Gjest Gjest Skrevet 23. mars 2006 #1 Skrevet 23. mars 2006 Er det noen som kan hjelpe meg med en god oppskrift på potetsalat?
Nilma Skrevet 23. mars 2006 #3 Skrevet 23. mars 2006 Min favorittpotetsalat: Kokte poteter i biter Majones - vanlig eller lett Rømme - foretrekker lett her (bruker mer majones enn rømme, minst dobbelt så mye) Hakket HEL sylteagurk + litt lake (må være hele agurker, den skivete er så vassen og slapp, dessuten for søt etter min smak) Hakket vanlig løk Sennep Salt, pepper og litt sukker etter smak Ikke helsekost akkurat, men du verden så godt! En sunnere, og også veldig god, variant: Poteter Purre Paprika Kesam Sennep Sylteagurklake Salt og pepper
Arkana Skrevet 23. mars 2006 #4 Skrevet 23. mars 2006 Her er oppskrift på min (eller Mammas da) potetsalat, den får alltid ben å gå på. Jeg bruker kokte poteter i terninger, hardkokte egg i biter, hakket rødløk, evt maiskorn og hakket gressløk. Det som gjør potetsalaten så god er hjemmelaget majones istedet for kjøpemajones. Det lager du enkelt ved å ha to eggeplommer i en bolle og tilsette litt salt og pepper og en liten teskje sennep (jeg bruker Colmans sennepspulver, men Dijonsennep er også greit, ikke pølsesennep). Så bruker jeg elektrisk håndmikser og visper inn olje, først dråpevis og siden i en tynn stråle. Jeg bruker vel 2,5-3 dl olje tilsammen, jeg bruker 50/50 god olivenolje og en nøytralolje (maisolje), bare olivenolje blir for skarpt. Når all oljen er vispet inn tilsettes litt sitronsaft og evt mer salt og pepper. Dette blandes i potetsalaten sammen med en spiseskjee balsamicoeddik, salt/pepper og lettrømme (kanskje et halv beger). Kjempegodt!
Impala Skrevet 23. mars 2006 #5 Skrevet 23. mars 2006 Min favorittpotetsalat: Kokte poteter i biter Majones - vanlig eller lett Rømme - foretrekker lett her (bruker mer majones enn rømme, minst dobbelt så mye) Hakket HEL sylteagurk + litt lake (må være hele agurker, den skivete er så vassen og slapp, dessuten for søt etter min smak) Hakket vanlig løk Sennep Salt, pepper og litt sukker etter smak ← Ligner veldig på den jeg pleier å lage Har gjerne i purre også jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå