Gå til innhold

Tips til ost og kjeks til ostefat.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Tenkte å ha et stort fat med ost og kjeks I tillegg til snitter i dåp. Har du noen tips og hvor kjøper du det? Tenker ikke bruke typ 200kr på en ost altså. Spesielt kjeks er jeg dårlig på selv.

Tips mottas med takk.

Anonymkode: 21e22...ccd

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Forskjellige Sætre salte kjeks er bra. Kjøper alt på vanlig matbutikk med større utvalg. 

Anonymkode: b52bb...a3c

  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet

Kanskje du heller skal gå for spekemat?

Er utrolig kjipt med et ostefat med Tine kremost og noen skiver med Norvegia.

Anonymkode: acd2f...1cd

  • Liker 4
  • Nyttig 2
Skrevet

-Cheddar (ekte, ikke norsk kopi), får du tak i Red Leicester så er det enda bedre. 

-Blåmuggost er obligatorisk. Stilton eller Roquefort helst. 

Brie, eller Camembert. (Fransk, ikke norsk eller dansk kopi)

Finnes alltid noen pingler som ikke liker ost med smak så gjerne en mild en som Gouda, Maasdam eller Jarlsberg  

Kjeks så er assortementspakkene du får i supermarkedene helt ok. Bare husk å ha nok. 

 

  • Liker 2
  • Nyttig 3
Skrevet (endret)

Feil tråd 

Endret av Fabienne
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (46 minutter siden):

Kanskje du heller skal gå for spekemat?

Er utrolig kjipt med et ostefat med Tine kremost og noen skiver med Norvegia.

Anonymkode: acd2f...1cd

Nei. Du ser at jeg skriver stort ostefat. Og snitter. Spekemat blir for mye.

Tomas77 skrev (40 minutter siden):

-Cheddar (ekte, ikke norsk kopi), får du tak i Red Leicester så er det enda bedre. 

-Blåmuggost er obligatorisk. Stilton eller Roquefort helst. 

Brie, eller Camembert. (Fransk, ikke norsk eller dansk kopi)

Finnes alltid noen pingler som ikke liker ost med smak så gjerne en mild en som Gouda, Maasdam eller Jarlsberg  

Kjeks så er assortementspakkene du får i supermarkedene helt ok. Bare husk å ha nok. 

 

Takk for gode tips.

Anonymkode: 21e22...ccd

  • Liker 1
Skrevet

Jeg elsker manchego, men den har blitt veldig dyr.

AnonymBruker
Skrevet

Castello er god. Både hvit, blå og rød.

Anonymkode: 959ea...706

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Nei. Du ser at jeg skriver stort ostefat. Og snitter. Spekemat blir for mye.

Men da må du faktisk kjøpe litt greie oster.

Anonymkode: acd2f...1cd

  • Liker 6
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Men da må du faktisk kjøpe litt greie oster.

Anonymkode: acd2f...1cd

som manchego. 

Anonymkode: 77227...0f5

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Castello er god. Både hvit, blå og rød.

Anonymkode: 959ea...706

Bør sikte litt høyere om man skal ha ostefat til en anledning.  Castello er helt grei matpakkeost. 

Anonymkode: 76e90...842

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Norvegia og Synnøve Gudbrand er 2 meget gode oster

Anonymkode: 3f370...6c3

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

som manchego. 

Anonymkode: 77227...0f5

Manchego er god på smak, men ikke så fan av den på kjeks siden den er såpass tørr. Det blir litt mye tørt på tørt. 

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Norvegia og Synnøve Gudbrand er 2 meget gode oster

Anonymkode: 3f370...6c3

Vær så snill og si du tuller. 

Anonymkode: 76e90...842

  • Liker 9
AnonymBruker
Skrevet

Nei, tuller ikke. Finnes ikke bedre oster enn disse 2

Anonymkode: 3f370...6c3

Skrevet
Tomas77 skrev (8 minutter siden):

Manchego er god på smak, men ikke så fan av den på kjeks siden den er såpass tørr. Det blir litt mye tørt på tørt. 

Litt fikensyltetøy eller annet lignende løser den floken helt greit :) 

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Forskjellige Sætre salte kjeks er bra. Kjøper alt på vanlig matbutikk med større utvalg. 

Anonymkode: b52bb...a3c

Salt kjeks tar jo luven av osten. Da hadde jeg heller gått for Sætre fine rugkjeks. Synes også brød er godt til ost, det kan du gjøre billig ved å bake baguetter selv eller be noen gjøre det for deg. 

Andre gode oster som ikke er så dyre, er Selbu Blå, Ridderost og Østavind. Mange oster blir også veldig mye bedre med lagring. Kjøp f.eks rimelig Brie og Camembert av merket Dovre på Rema, og lagre dem langt over «best før»-dato. De er mye bedre lenge etter den datoen. 

Anonymkode: f7024...364

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

I motsetning til mange her hadde jeg syntes norske oster er gode og flere av de har til og med vunnet priser internasjonalt. Lokale oster fra ditt område kan være fint om du finner det.

I en slik anledning kommer det litt an på gjestene, men for de som ikke er så vant med sterke oster er det fint å ha noe «trygge» og milde oster som Brie og Camembert. Manchego er også god. Min erfaring er at de fleste setter mest pris på de. Men ha gjerne noen med litt mer smak til feinschmeckerne.

Anonymkode: 52e28...1c7

  • Liker 2
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Chevre osten til Tine er veldig god. (Den med rødt på emballasjen, ikke den med grønn). Har du rugkjeks og honning til er det nydelig. 

Anonymkode: f4853...d45

AnonymBruker
Skrevet

Forest røkt ost, brie, chevre. Jeg er veldig glad i tuc kjeks med paprika og salte ritz kjeks. Chili gel eller sylte 

Anonymkode: a5910...69c

  • Liker 1
  • Nyttig 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...