Gå til innhold

Kyllingpai - oppskrift


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Har lyst på pai --- og har tatt kyllingfileter ut av frysern .. noen som har en aktuell oppskrift ... ?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her er to oppskrifter jeg liker godt, du kan fint bruke stekt kyllingfilet i dem istedet for ferdiggrillet kylling, og har du ikke alle ingrediensene i huset er det ikke så farlig.

Kyllingpai I

150 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

400 g grillet kylling

150 g bacon

1 løk

3 dl melk

5 egg

½ pk frossen spinat (jeg foretrekker fersk)

1 ts salt

½ ts hvit pepper

1 dl revet ost

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter.

Karri-kyllingpai

250 g hvetemel

1 ts gurkemeie

1 ts malt spisskummen

125 g smør

1 egg

2-3 ss kaldt vann

1 kokt kylling

40 g smør

1 hakket løk

2 ss karripulver

1 ts spisskummenfrø

1 ss hvetemel

3,75 dl hønsebuljong

1,25 dl kremfløte

1 ss mangochutney

200 g søtpoteter i terninger, kokte

Bland mel, gurkemeie og spisskummen. Smuldre inn melet og rør sammen med egg og nok vann til en fast deig. Dekk med plast og sett kaldt 20 minutter. Fjern skinn og bein av kyllingen og del kjøttet i biter. Fres løken myk, tilsett karri og spisskummen og stek 1 minutt til. Rør inn mel og spe så med buljongen. La koke og tykne. Rør inn fløte, chutney, søtpoteter og kylling. La koke 4 minutter og smak til med salt og pepper. Ta av varmen og avkjøl helt.

Kjevle ut halvparten av deigen til en 23 cm paiform. Fordel kyllingfyllet i og kjevle resten av deigen til et lokk. Pensle med melk og stek ved 190 grader i 40 minutter.

Gjest Gjest
Skrevet

mmmm takkogtakk - karri-kyllingpaien er på gang :danse:

Gjest Gjest
Skrevet

laget kyllingpai her om dagen, ble knallgod.

stekte paiskall.

hadde stekt kyllingfilet i ovnen tidligere på dagen, hadde hp-saus (barbecue) på mens de stekte, og dryppet litt på bitene før jeg hadde dem i paien.

surret løkbiter og varmet så små brokkolitopper i stekepanna.

helte dette i skallet og hadde paprikabiter oppi.

så tre egg, litt melk, krydder og finhakket ost (kjørt i en hakkebeholder til stavmikser). mikset sammen og helte over paien, dyttet litt rundt på fyllet så osten ble fordelt.

ost på toppen og ca 30 min på 200 grader.

salat med balsamicodressing ved siden av.

knallgodt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...