Gjest Kokoos Skrevet 21. mars 2006 #1 Del Skrevet 21. mars 2006 Jeg jobber på en restaurant (deltid) med typisk samlebåndmat, altså ikke noe særpreg over noen av rettene. Hittil har vi hatt en ordning med å gi 10% tips til kokkene, noe jeg synes er greit - også 20% tror jeg kunne vært ålreit. Nå har imidlertid sjefen min innført regel om at vi må gi 35% tips til kokkene, noe jeg synes er altfor mye. Har derfor lyst til å bytte jobb innen samme kjede, men lurer litt på om alle har innført samme ordning? Sjefen min trodde nemlig at saken kunne føre til søksmål fra kokker som ikke fikk så mye av tipsen. Det er feil, saken regulerer jo bare styringsretten til sjefen, altså at sjefen har lov til å pålegge servitørene det. Har alle restauranter misforstått dommen og innført 35%tips til kokker? Tenker spesielt på i Oslo-området.. (pizzarestaurant ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 21. mars 2006 #2 Del Skrevet 21. mars 2006 Da jeg jobbet på restaurant for noen år siden delte jeg gladelig tipsen med kokkene (likt), de har jo tross alt laget maten. Når jeg selv spiser på restaurant gir jeg tips både for mat og service, da synes jeg det er helt naturlig at kokkene får "sin del" av kaka Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 21. mars 2006 #3 Del Skrevet 21. mars 2006 Der jeg har jobbet, tjente kokkene såpass mye mer enn servitørene at det føltes urettferdig å dele i det hele tatt Hadde sjekket litt rundt, hvis jeg var deg, jeg tror praksisen er ganske forskjellig rundt om kring. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nam Skrevet 21. mars 2006 #4 Del Skrevet 21. mars 2006 Jeg jobber på en restaurant (deltid) med typisk samlebåndmat, altså ikke noe særpreg over noen av rettene. Hittil har vi hatt en ordning med å gi 10% tips til kokkene, noe jeg synes er greit - også 20% tror jeg kunne vært ålreit. Nå har imidlertid sjefen min innført regel om at vi må gi 35% tips til kokkene, noe jeg synes er altfor mye. Har derfor lyst til å bytte jobb innen samme kjede, men lurer litt på om alle har innført samme ordning? Sjefen min trodde nemlig at saken kunne føre til søksmål fra kokker som ikke fikk så mye av tipsen. Det er feil, saken regulerer jo bare styringsretten til sjefen, altså at sjefen har lov til å pålegge servitørene det. Har alle restauranter misforstått dommen og innført 35%tips til kokker? Tenker spesielt på i Oslo-området.. (pizzarestaurant ) ← Det er jo godt mulig at dommen blir anket, og da er det ikke godt å vite hva resultatet blir til slutt. Men jeg synes vel godt at kokkene kan få såpass i tips, gjerne 50 % for min del. Når jeg er ute og spiser så hjelper det ikke hvor god servicen er hvis maten er elendig. Så den tipsen jeg gir er mest ut fra hva jeg synes om maten og litt ut fra servicen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå