Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal lage Ingers rugbrød. I oppskriften står det at jeg skal ha sammalt hvete og rug.

Skal jeg ha fint sammalt eller grovt sammalt??

Tørrgjær går også like bra til dette type brød??

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjesta
Skrevet

I min oppskrift står det fint sammalt, jeg prøvde en gang grovt (hadde kjøpt feil) og det var ikke så vellykket. Nå baker jeg stort sett bare rundtstykker av oppskriften, så det er mulig at det går når man baker brød, men tror nok at fint sammalt er det beste.

Skrevet

Da satser jeg på fint!!

Er det ut av oppskriften din som du baker rundstykker?? Er ikke deigen for løs til det??? Kanskje jeg skal prøve det og!!

Gjest Gjesta
Skrevet

Jeg bruker den samme oppskriften. Deigen er jo veldig løs, så det er ikke snakk om å rulle ut rundstykker, det er mer snakk om å spa ut litt deig, klappe det til slik det blir en lang pølse. Så deler jeg det opp med en slikkepott og "spar" rundstykkene over på brett. De blir mer firkantet enn runde, men de er ikke rå inni.

Et annet tips er å variere med å tilsette litt hakka valnøtter i deigen, det gir en utrolig god smak! :)

Skrevet (endret)

Da setter jeg igang!

Endret av iss
Gjest Fruktfat
Skrevet

har du lyst til å legge ut oppskrift? :sjenert:

Skrevet

Stjelt fra Marillias dagbok!!

Ingers rugbrød

Dette gir tre brød i 2-liters former eller fire brød i 1,5-liters former.

Brødene bør fryses, og oppbevares i kjøleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur.

1,3 kg fin sammalt hvete

200 g fin sammalt rug

200 g helkorn hvete

75 g gjær

2 strøkne ts salt

9 dl hvetekli/kruskakli

1,8 l lunkent vann, helst 37 grader (evt. 1 l søt eller sur skummet melk + 8 dl vann)

2 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Den kan IKKE eltes på bordet.

Hev deigen i underkant av en time i bakebollen.Slå luften ut av deigen og la den heve en gang til i bollen, ca. en halv time. Slå luften ut av deigen igjen og hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i en time.

Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal de være.

Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg.

Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og faktisk godt

ps. Den hever veldig ser jeg! Måtte dele deigen i to, for den "sprengte" kjøkkenmaskinbollen...

Gjest Gjesta
Skrevet
Stjelt fra Marillias dagbok!!

:ler: Og oppskriften finnes på side 83 la jeg til signaturen min fordi jeg var så lei av å lete etter den...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...