Sun Mei Skrevet 20. mars 2006 #1 Skrevet 20. mars 2006 Hva kan søtpotet brukes til? Og om noen har oppskrifter så del dem gjerne
Latee Skrevet 20. mars 2006 #2 Skrevet 20. mars 2006 Glaserte søtpoteter og sweet potato pie er veldig godt
Impala Skrevet 20. mars 2006 #3 Skrevet 20. mars 2006 Jeg fant denne oppskriften forleden som jeg hadde tenkt å prøve om ikke så alt for lenge.
salsera Skrevet 20. mars 2006 #4 Skrevet 20. mars 2006 Du kan bruke dem istedet for poteter. F.eks i røsti: 250 g søtpoteter, raspes 1 egg 4 ss revet parmesan 2 ts mel salt pepper olje til steking bland og stek godt på begge sider, la fettet dryppe av på kjøkkenpapir Eller lag en curry: 600 g søtpotet, i biter 2 løk, i halve skiver 2 epler, hvert eple deles i 8 båter 200 sopp, i skiver en boks kikerter 2 ss solsikkeolje 2 dl grønnsaksbuljong 2 ss currypulver eller din egen krydderblanding salt og pepper surr løken i olje, tilsett søtpotet, litt senere sopp og epler, deretter grønnsaksbuljong og krydder. Serveres med ris
Arkana Skrevet 20. mars 2006 #5 Skrevet 20. mars 2006 Søtpotetmuffins (12 stk) 175 g søtpotet 250 g hvetemel 2 ts bakepulver 125 g finrevet cheddar (eller annen ost du liker) 90 g smeltet, avkjølt smør 1 egg 1,85 dl skummet kulturmelk Finriv potetene. Sik det tørre i en bolle og rør inn potet og ost. Tilsett smør, egg og melk. Hell i smurte metallmuffinsformer og stek ved 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist 10 minutter før de serveres med smør. Smaker best nylagede. Søtpotet- og gulrotsuppe med karri (6-8 pers.) 1 stor hakket løk 2 ss karripulver 1 ts malt spisskummen 1 kg søtpotet i terninger 155 g gulrot i terninger 1,25 liter grønnsaksbuljong Fres løk, karripulver og spisskummen mykt i olje, ca 5 minutter. Tilsett søtpotet og gulrøtter og stek 5 minutter til, rør hele tiden. Tilsett buljong og kok opp. La småkoke 30 minutter. Ta av varmen og avkjøl litt. Kjør glatt i hurtigmikser. Hell tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper. Varm opp og server med en god klatt rømme. Karibisk søtpotetmos 1 kg søtpoteter 2 dl usøtet kokosmelk 70 g smør saften av 1 lime salt/pepper Skjær potetene i biter og kok møre i ca 20 minutter. Kok samtidig inn kokosmelken til det er igjen ca 1 ½ dl. Damp potetene og mos demi den varme kokosmelken. Rør inn smør og limesaft, smak til med salt og pepper. Godt til kylling og annen fugl. Hot & spicy kylling- og søtpotetgryte (6 pers.) 2 kg ben- og skinnfri kyllingkjøtt i store biter 35 g hvetemel 2 ts malt spisskummen 2 ts paprikapulver 2 ts gurkemeie 1 løk, delt i fire 1 gulrot i tynne skiver 2 knuste hvitløksfedd 1 ts sambal oelek 3,75 dl hønsebuljong ¼ kopp grovhakket koriander 400 g søtpotet i terninger ¼ kopp rømme Vend kyllingen i mel blandet med krydder og brun i panne. Ta ut og stek løk, hvitløk, gulrot og sambal oelek til løken er myk. Tilsett resten av melblandingen og rør godt. Spe gradvis med buljongen og la koke og tykne litt. Legg kyllingen tilbake og la småkoke uten lokk ca 20 minutter. Tilsett koriander og søtpotet og la småkoke uten lokk i 15 minutter. Rør inn rømme. Kan fryses. Karri-kyllingpai (6 pers.) 250 g hvetemel 1 ts gurkemeie 1 ts malt spisskummen 125 g smør 1 egg 2-3 ss kaldt vann 1 kokt kylling 40 g smør 1 hakket løk 2 ss karripulver 1 ts spisskummenfrø 1 ss hvetemel 3,75 dl hønsebuljong 1,25 dl kremfløte 1 ss mangochutney 200 g søtpoteter i terninger, kokte Bland mel, gurkemeie og spisskummen. Smuldre inn melet og rør sammen med egg og nok vann til en fast deig. Dekk med plast og sett kaldt 20 minutter. Fjern skinn og bein av kyllingen og del kjøttet i biter. Fres løken myk, tilsett karri og spisskummen og stek 1 minutt til. Rør inn mel og spe så med buljongen. La koke og tykne. Rør inn fløte, chutney, søtpoteter og kylling. La koke 4 minutter og smak til med salt og pepper. Ta av varmen og avkjøl helt. Kjevle ut halvparten av deigen til en 23 cm paiform. Fordel kyllingfyllet i og kjevle resten av deigen til et lokk. Pensle med melk og stek ved 190 grader i 40 minutter.
MammaSarius Skrevet 20. mars 2006 #6 Skrevet 20. mars 2006 Potetmos med ca halvparten søtpotet er nydelig!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå