AnonymBruker Skrevet 29. juni #1 Skrevet 29. juni Har lyst til å utvide repertoaret mitt litt og lage mer asiatisk mat. Thai, indisk, pakistansk, koreansk, vietnamesisk. Har du noen retter du liker godt og lager iblant? Anonymkode: 13ec6...812 2
elien Skrevet 29. juni #2 Skrevet 29. juni Vi laget denne i dag: https://www.chopsticksandflour.com/baek-jong-won-donkkaseu/?fbclid=IwAR2IICuLl1VAxIzX2OZRBbw7GQmF7fIP8oXZ9fqgcfS1-dj72JmDuHqVv_4_aem_AW51sWS4aQVeTv4wmUF_Q-RhtTGUPdAAhzpvWUGluAO0qKUnShN0_yzqujBAQhGUhuByiUkYSdyn2FoaGIW6Id8v#google_vignette
AnonymBruker Skrevet 29. juni #3 Skrevet 29. juni Lager ofte en wok av kylling,og det jeg måtte ha av grønnsaker. Feks løk,hvitløk,paprika,brokkoli,gulrot,ananas,sopp. Blander soyasaus,honning og lime og har det oppi når alt er stekt. Steker litt til,så sausen blir litt tykkere. Serverer med ris og hakkede peanøtter eller sesamfrø. Asiatisk laks er også populært her. Ovnsbaker laks med den samme soya/honning/limeblandingen oppå. Serverer med ris og mangosalat som består av mango,avokado,agurk,chili,salt,pepper og limesaft. Av indisk mat lager jeg ofte en gryte med ris og kyllingkjøttdeig,som er godt krydret med garam masala,karri,gurkemeie,paprika osv. Steker tynne strimler av løk på sterk varme så de blir sprø,og har oppå. Agurk og naanbrød ved siden av. Karrigryte lages av kyllingfilet,paprika,løk og ananas. Har karri i panna og steker det litt,før jeg har oppi kokosmelk,salt og pepper. Anonymkode: 7d935...43d
Slarti Skrevet 29. juni #5 Skrevet 29. juni (endret) Inihaw na Liempo (Grilled Pinoy Pork Belly Barbecue) - Manila Spoon Bytt ut Sirton med Calamnsi (kan finnes i gode asiasjapper) Fantastisk mat. Som tilbehør Pancit Filippinsk pancit fra Omay-familien - Matprat (jeg bruker kinesis soyasaus også fra gode asiasjapper. Kikoman er fyfy. er alt for salt for mat fra sør øst asia. Billigere med kinesisk soya også) Endret 29. juni av Slarti
AnonymBruker Skrevet 29. juni #6 Skrevet 29. juni Jeg er veldig fan av Rogan Josh (indisk lammecurry), spicy soyaglasert laks, stekt ris, kylling satay, daal og Korean beef, som noen få eksempler 😄 Anonymkode: 99e49...16a
AnonymBruker Skrevet 29. juni #7 Skrevet 29. juni Denne retten er super til middag og lunsjboks. Best lunken, men også god kald. 1 pk. Eggnudler 2 kyllingfilet 1-2 fedd hvitløk 1 stor spisspaprika 1 liten rødløk 2-3 vårløk En bunt ruccolasalat Ca 1 dl Sweet chilisaus 2-3 ss Peanøttsmør En god dæsj soyasaus, evt litt østerssaus også. Salt og pepper. Litt sitronsaft og honning på slutten. Stek strimlet kyllingen med hvitløk og krydder. Når den fortsatt er varm tilsetter du sweet chilisaus og peanøttsmør. Hell over litt soyasaus og evt litt østerssaus. Kok nudlene som anvist på pakke. Bland nudler med spisspaprika, rødløk, vårløk og ruccolasalat. Hell over kyllingen som er marinert i peanøttsaus, soya og sweet chili. Bland og krydre rikelig med salt og pepper. Anonymkode: 43be5...8b3
AnonymBruker Skrevet 29. juni #8 Skrevet 29. juni Det finnes en "fisk i smør"-oppskrift fra Thailand i denne boka: https://bookis.com/no/books/gunnhild-aakervik-internasjonal-kokebok-1985 Jeg kjøpte den da jeg flyttet hjemmefra på 90-tallet, og stort sett lærte å lage mat fra den boka. Husker at den oppskriften hadde bambusskudd, revet ingefær, og agurk som var surret i smør, tror det var gulrot også....høres kanskje ikke særlig sprekt ut, men den er kjempegod. Det er en tynn bok med oppskrifter fra flere land, som er lette å følge, så perfekt for noen som meg på den tiden, som ikke hadde peiling på annet enn kjøttkaker (som jeg heller ikke kunne lage). Anonymkode: 36cc4...688
SeBraHaHa Skrevet 29. juni #9 Skrevet 29. juni Thaitaco! Freser chili,hvitløk,fersk ingefær og rødløk i pannen. Skviser oppi en halv lime. Har i kjøttdeig og steker til gjennomstekt. Har i raspet gulerøtter og strimlet kål. Tilsetter Hoisinsaus og lar det surre et par minutter. Serveres på tacolefse med bønnespirer. Topp gjerne med sweet chili om du ønsker mer futt. God fornøyelse!
AnonymBruker Skrevet 29. juni #10 Skrevet 29. juni Jeg laget denne til middag i dag: https://www.bbc.co.uk/food/recipes/butter_chicken_01541 Anonymkode: b5b81...227 1
AnonymBruker Skrevet 29. juni #11 Skrevet 29. juni Liten vri på stekt ris: steker kokt ris med løk og evt andre grønnsaker og kylling eller annet kjøtt. Istedenfor å ha egg i risen,steker jeg speilegg godt,og har oppå risen på tallerkenen. Serverer med sesamfrø,chilimajo,soyasaus og evt chilisaus. Gjerne avokado ved siden av. Anonymkode: 7d935...43d
Pawn Hearts Skrevet 29. juni #12 Skrevet 29. juni Vi er blitt hekta på fisk med glaze. Dette er sikkert ikke en genuin asiatisk oppskrift, men det er fader så godt! https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/laks-med-ingefarglaze/ 1
AnonymBruker Skrevet 1. juli #13 Skrevet 1. juli Alt herfra https://millasmat.com/region/asia Anonymkode: 3d05e...71e
AnonymBruker Skrevet 1. juli #14 Skrevet 1. juli Denne koreanske retten lager jeg masse! https://www.maangchi.com/recipe/dwaejigogi-bokkeum Anonymkode: 82fdf...065
jannihj92 Skrevet 1. juli #15 Skrevet 1. juli Bruker AltAsiatisk.no mye! Der er det veldig mange enkle, men gode oppskrifter 😊 Ellers har jeg en nudelrett fra Godt.no som har blitt fast innslag på middagsplanen her i huset https://www.godt.no/oppskrifter/pasta/nudler/9042/nudler-med-smaksrik-kjoettdeig
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå