AnonymBruker Skrevet 28. juni #1 Skrevet 28. juni Må ned i vekt, teller kalorier og jeg er veldig glad i pasta. Noen som har en oppskrift på en god og sunn saus som er proteinrik, eventuelt en pastasalat eller noe annet? Det gjør ingenting om det er høyt i kalorier (jeg spiser bare to store måltider om dagen). Anonymkode: d616c...6b6
AnonymBruker Skrevet 28. juni #2 Skrevet 28. juni Bruk pasta laget av erter eller linser Anonymkode: de23d...6a9 1 2
AnonymBruker Skrevet 28. juni #3 Skrevet 28. juni Tomatbasert er jo sunn og mager. Stek biff og ha i strimler på Anonymkode: 6687d...983 1
AnonymBruker Skrevet 28. juni #4 Skrevet 28. juni Hvis du vil ha gode proteiner så tilsetter du kjøtt eller egg. Du kan også lage pesto som er god som dressing. Anonymkode: 8ee18...35f 4 4
AnonymBruker Skrevet 28. juni #5 Skrevet 28. juni Se om du får laget en slags ostesaus basert på cottage cheese, egg og urter som du blender sammen og heller over varm pasta og stekt kyllingfilet. Fyll på med grønnsaker. Brokkoli for eksempel. Anonymkode: a41d1...b85 1
AnonymBruker Skrevet 28. juni #6 Skrevet 28. juni Fisk, egg, kjøtt, linser, kikerter, bønner, halloumi for protein. Tipset over her med ostesaus på cottage cheese er jo lurt, men du kan lage tomatsaus og med cottage cheese. Anonymkode: ce943...6d5
AnonymBruker Skrevet 28. juni #7 Skrevet 28. juni Linsepasta (i glutenfri hylla på rema 1000) inneholder like mye kcal som vanlig pasta, men ca dobbelt så mye protein. Lag pastasalat med en god proteinkilde, eller bruk den til hva som helst annet pasta relatert og modifiser innholdet til å være høyprotein. Anonymkode: 3c59f...c74
AnonymBruker Skrevet 28. juni #8 Skrevet 28. juni Linsepasta (i glutenfri hylla på rema 1000) inneholder like mye kcal som vanlig pasta, men ca dobbelt så mye protein. Lag pastasalat med en god proteinkilde, eller bruk den til hva som helst annet pasta relatert og modifiser innholdet til å være høyprotein. Anonymkode: 3c59f...c74
AnonymBruker Skrevet 29. juni #9 Skrevet 29. juni AnonymBruker skrev (10 timer siden): Linsepasta (i glutenfri hylla på rema 1000) inneholder like mye kcal som vanlig pasta, men ca dobbelt så mye protein. Lag pastasalat med en god proteinkilde, eller bruk den til hva som helst annet pasta relatert og modifiser innholdet til å være høyprotein. Anonymkode: 3c59f...c74 Linser er ikke fullverdig protein, og har fortsatt veldig lite protein sammenlignet med animalsk. 100 gram kokte linser har kun 9 gram protein per 100 gram, så du må spise 400 gram for å tilsvarende mengde protein som fra f.eks 100 gram kyllingbryst. Anonymkode: 8ee18...35f 7
AnonymBruker Skrevet 30. juni #10 Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (På 29.6.2025 den 12.06): Linser er ikke fullverdig protein, og har fortsatt veldig lite protein sammenlignet med animalsk. 100 gram kokte linser har kun 9 gram protein per 100 gram, så du må spise 400 gram for å tilsvarende mengde protein som fra f.eks 100 gram kyllingbryst. Anonymkode: 8ee18...35f Men en pastarett med linsepasta og kyllingfilet inneholder mer protein enn vanlig pasta og kyllingfilet. Anonymkode: a41d1...b85 4
AnonymBruker Skrevet 30. juni #11 Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (På 29.6.2025 den 12.06): Linser er ikke fullverdig protein, og har fortsatt veldig lite protein sammenlignet med animalsk. 100 gram kokte linser har kun 9 gram protein per 100 gram, så du må spise 400 gram for å tilsvarende mengde protein som fra f.eks 100 gram kyllingbryst. Anonymkode: 8ee18...35f Belgfrukter og korn gir tilsammen fullverdig protein. Så en linsegryte med ris er en fullverdig vegansk middag sammen med grønnsaker og litt fett! Anonymkode: 105c4...a4a 1
AnonymBruker Skrevet 30. juni #12 Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (1 time siden): Belgfrukter og korn gir tilsammen fullverdig protein. Så en linsegryte med ris er en fullverdig vegansk middag sammen med grønnsaker og litt fett! Anonymkode: 105c4...a4a Men du må fortsatt spise ca 4 x mer linser for å få i deg samme mengde protein som f.eks kyllingbryst. Anonymkode: 8ee18...35f 1 6
AnonymBruker Skrevet 30. juni #13 Skrevet 30. juni Gammelost inneholder mye protein av svært høy biologisk kvalitet. Gammelost inneholder 54% protein, bare 0,6% fett og ingenting karbohydrater. I tillegg til en del andre helsemessige sunne stoffer. Har en umamismak Husk at aminosyreprofilen på animalsk protein er mye bedre enn tilsvarende fra vegetabilske kilder. Gjerne ha råvarer fra både dyre- og planteriket da disse har ulike helsemessige kvaliteter. For eksempel inneholder lam, storfe, melkeprodukter, m.m. en del B12-vitaminer som noen får for lite av (blir da slapp). Gammelost inneholder også B12-vitaminer i tillegg til blant annet biotin, +++ Anonymkode: a1d9a...99f 1 6
AnonymBruker Skrevet 30. juni #14 Skrevet 30. juni Søk på "gamalost + pasta" for idèer Anonymkode: a1d9a...99f 1 4
AnonymBruker Skrevet 30. juni #15 Skrevet 30. juni AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Gammelost inneholder mye protein av svært høy biologisk kvalitet. Gammelost inneholder 54% protein, bare 0,6% fett og ingenting karbohydrater. I tillegg til en del andre helsemessige sunne stoffer. Har en umamismak Husk at aminosyreprofilen på animalsk protein er mye bedre enn tilsvarende fra vegetabilske kilder. Gjerne ha råvarer fra både dyre- og planteriket da disse har ulike helsemessige kvaliteter. For eksempel inneholder lam, storfe, melkeprodukter, m.m. en del B12-vitaminer som noen får for lite av (blir da slapp). Gammelost inneholder også B12-vitaminer i tillegg til blant annet biotin, +++ Anonymkode: a1d9a...99f Man blir langt mer enn "slapp" av for lite b12. Mangel kan gi permanente nerveskader, problemer med fordøyelse, angst, depresjon, kogntiv svikt, dårlig immunforsvar, pustevansker, hårtap, etc. Rødt kjøtt og fet fisk helt klart beste kilden til b12. Anonymkode: 8ee18...35f 7
AnonymBruker Skrevet 30. juni #16 Skrevet 30. juni Jeg lager ofte pastasalat med fullkornspasta og kikerter som base, også legger jeg til salat og grønnsaker som er på tilbud/i sesong. Og gjerne fetaost, mozzarella eller bare vanlig gulost i terninger. Billig og mettende! Bruker 1 ss olivenolje som dressing for 3-4 porsjoner, så får man i seg litt sunt fett uten å knuse kalorimålet. Perfekt som matpakke dagen etterpå er det også Anonymkode: becdf...ac0 1
AnonymBruker Skrevet 1. juli #17 Skrevet 1. juli AnonymBruker skrev (8 timer siden): Belgfrukter og korn gir tilsammen fullverdig protein. Så en linsegryte med ris er en fullverdig vegansk middag sammen med grønnsaker og litt fett! Anonymkode: 105c4...a4a En vegansk linsegryte er fullverdig middag? Inneholder det B12? Inneholder det nok jern? Inneholder det nok jod? Inneholder det retinol (vitamin A)? Inneholder det karnosin? Inneholder det kreatin? +++ Det er veldig mye næring som det måltidet mangler.. Dessuten inneholdt ikke dette måltidet, eller linsepastaen det som TS spurte etter... nemlig vanlig pasta. Linsepasta og vanlig pasta smaker veldig forskjellig hvis man har fungerende smaksløker. Men la oss si at TS likevel prøver forslaget om å endre pasta til linsepasta for å "øke proteininntaket". Jeg brukte google sine vanlig porsjoner som er 200g kylling, 100g pasta og 80g linser. 200g kylling og 100g pasta vil gi 463 kcal og 70 g opptakelig protein. 200g kylling og 80g linsepasta vil gi 596 kcal og 79g opptakelig protein. Stakkarslige 9g ekstra protein på 133 mer kcal. For samme kcal kunne man heller spist 100g pasta og spist mer kylling. 85g mer kylling, altså: 285g kylling og 100g pasta vil gi 596 kcal og 97g opptakelig protein. En økning på 18g protein i måltidet sammenlignet med linsepasta og kylling med samme kcal. Folk må slutte å gi slike dårlige råd som veganerne i denne tråden har gitt. Anonymkode: 0db78...e51 1 7
AnonymBruker Skrevet 1. juli #18 Skrevet 1. juli AnonymBruker skrev (55 minutter siden): En vegansk linsegryte er fullverdig middag? Inneholder det B12? Inneholder det nok jern? Inneholder det nok jod? Inneholder det retinol (vitamin A)? Inneholder det karnosin? Inneholder det kreatin? +++ Det er veldig mye næring som det måltidet mangler.. Dessuten inneholdt ikke dette måltidet, eller linsepastaen det som TS spurte etter... nemlig vanlig pasta. Linsepasta og vanlig pasta smaker veldig forskjellig hvis man har fungerende smaksløker. Men la oss si at TS likevel prøver forslaget om å endre pasta til linsepasta for å "øke proteininntaket". Jeg brukte google sine vanlig porsjoner som er 200g kylling, 100g pasta og 80g linser. 200g kylling og 100g pasta vil gi 463 kcal og 70 g opptakelig protein. 200g kylling og 80g linsepasta vil gi 596 kcal og 79g opptakelig protein. Stakkarslige 9g ekstra protein på 133 mer kcal. For samme kcal kunne man heller spist 100g pasta og spist mer kylling. 85g mer kylling, altså: 285g kylling og 100g pasta vil gi 596 kcal og 97g opptakelig protein. En økning på 18g protein i måltidet sammenlignet med linsepasta og kylling med samme kcal. Folk må slutte å gi slike dårlige råd som veganerne i denne tråden har gitt. Anonymkode: 0db78...e51 Alt du nevner, utenom B12 er det masse av i linser. b12 er i kjøtt, fordi dyrene får tilskudd. Da kan man like så godt ta tilskuddet selv. Anonymkode: dc21c...a7c 1
AnonymBruker Skrevet 1. juli #19 Skrevet 1. juli AnonymBruker skrev (2 timer siden): Alt du nevner, utenom B12 er det masse av i linser. b12 er i kjøtt, fordi dyrene får tilskudd. Da kan man like så godt ta tilskuddet selv. Anonymkode: dc21c...a7c Kilde på at det er masse vitamina A (retinol), karnosin og kreatin i linser? Det finnes nemlig ikke vitamin A (retinol), karnosin eller kreatin i planteriket. Hvis kildene dine sier noe annet enn det, så enten lyver de eller så er de kunnskapsløse. Og kilde på at det er masse tilgjengelig jern og sink i linser? Linser inneholder nemlig masse fytinsyre som hemmer opptak av mineraler som jern og sink kraftig... Igjen, hvis kildene dine sier noe annet så enten lyver de eller så er de kunnskapsløse. Anonymkode: 0db78...e51 6
AnonymBruker Skrevet 1. juli #20 Skrevet 1. juli AnonymBruker skrev (5 timer siden): Alt du nevner, utenom B12 er det masse av i linser. b12 er i kjøtt, fordi dyrene får tilskudd. Da kan man like så godt ta tilskuddet selv. Nå må du slutte å tulle. Storfe, sau, hjort, rådyr, elg, geit m.m. får IKKE tilskudd av B12- vitamin. Det er mikroorganismene i vomma som lager alle B-vitaminene dyrene trenger, inkludert vitamin B12. Det er ikke tilsatt vitamin B12 i kraftfôret til drøvtyggere om du trudde det. I så fall er du feilinformert. Så nå vet du det. Alltid fint å lære noe nytt, ikke sant? Generelt er det langt bedre å ta vitaminer og mineraler gjennom produkter fra dyr og planter i staden for tabletter. Biotilgjengeligheten er mye bedre. Poenget med å spise næringsstoff er at kroppen tar det opp. Ikke for å få en mer næringsrik avføring Kvaliteten på næringsstoff er i mange tilfeller bedre i animalske produkter. Slik som protein. Eller jern, da animalsk jern er i form av blant annet hem-jern Planteprodukter har andre egenskaper. Derfor må en spise begge deler om en ønsker god helse Anonymkode: a1d9a...99f 1 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå