AnonymBruker Skrevet 21. juni #1 Skrevet 21. juni Bruner de i stekepanne og deretter inn i ovnen på 180 grader i 20 min, men de blir alltid seige. Noen som vet hvordan jeg får de møre? Anonymkode: 28114...68b
AnonymBruker Skrevet 21. juni #3 Skrevet 21. juni Pakker du de inn i bakepapir? Anonymkode: e8515...d1e
VetAlt Skrevet 21. juni #4 Skrevet 21. juni Ikke bruk kylling fra Rema eller Coop. Kjøp prior på Kiwi.
AnonymBruker Skrevet 21. juni #5 Skrevet 21. juni AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Bruner de i stekepanne og deretter inn i ovnen på 180 grader i 20 min, men de blir alltid seige. Noen som vet hvordan jeg får de møre? Anonymkode: 28114...68b Hva slags kylling bruker du ? Hvordan og med hva steker du de i stekepanna? Har aldri noe problem med mine kyllingfileer, men pleier å ha bacon eller folie på de og stekestermometer og lengre tid enn 20 min, Anonymkode: b4df9...143
AnonymBruker Skrevet 21. juni #6 Skrevet 21. juni Har du gitt dem saltlake? Selv bruker jeg airfryer og fryst kylling som jeg tiner på et fat med krydder og salt (over og under) Alltid mør og saftig Salt binder vannet i kjøttet. Mange proffe kokker legger kylling i saltlake før steking. Anonymkode: 38c58...4a4 1
Eric_B Skrevet 21. juni #7 Skrevet 21. juni Kjøp utbenet lårstykker om du skal spise større hele biter. Eventuelt sous vide om må spise bryst, jeg syns det egnes seg best i gryter og wok.
AnonymBruker Skrevet 22. juni #9 Skrevet 22. juni Kjøp kvalitet. Homlagarden er min favoritt. Stek med skinnet ned, høy varme. Snu. Inn i stekeovn med steketermometer. Ønsker du det virkelig mørt kan du bruke en kjøtthammer først. Anonymkode: bc256...e51
AnonymBruker Skrevet 23. juni #10 Skrevet 23. juni VetAlt skrev (På 21.6.2025 den 19.53): Ikke bruk kylling fra Rema eller Coop. Kjøp prior på Kiwi. eller enda bedre. kjøp kylling av god kvalitet, ikke Prior. eks Stange på rema, Holte etc. Anonymkode: 6907e...f9c 1 2
AnonymBruker Skrevet 23. juni #11 Skrevet 23. juni Prøv med stekepose, feks Maggi juicy chicken. Anonymkode: e3aa2...3ba 2
AnonymBruker Skrevet 23. juni #12 Skrevet 23. juni Kjøp Stange kyllingfilet. Vend dem inn i en blanding av mel og krydder. De blir helt nydelige. 😋 Anonymkode: c57cb...55c
AnonymBruker Skrevet 23. juni #13 Skrevet 23. juni Bruk airfryer! Alltid perfekt kylling. Anonymkode: e6b34...7cc
AnonymBruker Skrevet 23. juni #14 Skrevet 23. juni Du steker dem i ovnen for lenge. Bruning steker det ytterste laget. Sjekk dem etter 15-17 min Anonymkode: ce961...d16 1
AnonymBruker Skrevet 23. juni #15 Skrevet 23. juni Kok dem! Blir saftig og godt. Anonymkode: e079d...987 1 1
AnonymBruker Skrevet 25. juni #16 Skrevet 25. juni Jeg bruker å skjære dem i to på langs dersom de er veldig tykke. Deretter steker jeg i ca 3 minutter på hver side. Litt over middels temperatur. Så lar jeg de hvile i ca 20 minutter. Da de de helt perfekte. Anonymkode: fb9a0...ab8 1
AnonymBruker Skrevet 25. juni #17 Skrevet 25. juni Bruk slow cooker, lav varme. Etter noen timer er det mørt å saftig, Stek de lett etterpå for stekeskorpe. Fungerer med alt kjøtt for perfekt resultat. Anonymkode: 6133a...348 1
Evot_i_skogen Skrevet 25. juni #19 Skrevet 25. juni Etter årevis med eksperimentering så følger vi alltid denne fremgangsmåten, den gir mør kylling 95% av tiden. Brun kyllingfiletene i enten stekepanne eller grill. Sett i ovnen (over og undervarme) på maks 150 grader. 180 er for mye og vil fort tørke de ut. Ikke sett på tid siden denne alltid vil variere utfra størrelsen osv. Legg kyllingene med den lille flappen (indrefileten) opp. Løft på flappen etter ca 10 minutter og se det ann da. Når kyllingen er ferdig så vil kjøttet under flappen ha blitt lyst og mindre blank. Tro meg, du lærer fort hva du skal se etter når du har gjort det noen ganger. Hvis du treffer helt riktig på fargen uner flappen så blir kyllingen alltid mør og skikkelig god. Har fulgt dette slavisk i 8 år, har fått mange spørsmål av familie og venner om hvordan i helsike vi klarer å få kyllingen så mør 😁 Har ikke kyllingfileten flapp så bare ser jeg det ann på utsiden av den eller skjærer i en av filetene når jeg tror de nærmer seg. Etter så mange år med å glane på kylling i stekeovnen så lærer man seg hvordan de endrer seg under steking (fasong, utseende, væskeutskillelse osv). Du kan også bruke steketermometer på tykkeste delen av kyllingen, men min erfaring er at hvis du lærer deg teknikken så er flappen/indrefileten bedre å bruke og gir bedre resultat. Lykke til med jakten på mør kylling 😀 3 1
AnonymBruker Skrevet 25. juni #20 Skrevet 25. juni Mitt beste tips er å dele den nesten i to. Opplever ofte at sen blir tørr på det tynnesteste og om mulig litt lite stekt midt i på det tykkeste. Min favoritt er å dele den nesten i to, brette den ut til ett stort stykke. Kryddre med aromat, pepper om du vil. Pensle på med hoisin saus på flaske fra blue dragon. Best er å hive den på varm grill, men kan også hive den i pannen. Da lar jeg den ligge til at du på siden ser den er stekt ca halveis igjennom, også snu den. Da blir det saftig og raskt stekt Anonymkode: 1949e...adc 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå