Gå til innhold

Dere som jobber i dagligvarebutikk, har noen spørsmål


Anbefalte innlegg

Skrevet

1. Hva består arbeidshverdagen din av? Hvilke arbeidsoppgaver har du? 
2. Hvor lenge har du jobbet med det og trives du? Hvilken kjede? 
3. Er det som oftest høyt tempo og mye å gjøre, eller kan tiden ende opp med å gå sakte? 
4. Hvor stor stilling har du og hvilke dager jobber du? Kan du for eksempel jobbe ettermiddag/kveld og så måtte jobbe på dagen etter? 
5. Hva er det beste og verste med jobben? 

Er ufaglært og ønsker å jobbe med noe annet enn det jeg gjør nå (eldreomsorg), så vurderer å jobbe i butikk frem til jeg skal begynne med utdanning. 

Anonymkode: dd94a...ab9

Skrevet

Jeg jobbet før studiene ca 60-80%.

1. arbeidsoppgaver er kassearbeid, varemottak, vare påfylling, rydding, intern rutiner, vasking og gjennomgang av varelager

2. jeg begynte i 2020, så 5 år. Valgte å ikke slutte når jeg begynte å studere fordi arbeidsmiljøet er så fint, og jeg koser meg på jobb. Skal si opp neste uke og jeg gruer meg faktisk litt. Dette er nok veldig forskjellig fra butikk til butikk. Jobber på Kiwi

3. Dette er veldig varierende, i hverdagene er alt etter jobbslutt mer hektisk enn formiddag/kveld. Og det er veldig travelt og hektisk før f.eks. jul, pinse, og påske. Vi har veldig mye sommerturister så sommeren er hektisk den også. Igjen varierende fra butikk til butikk.

4. Jeg startet med 30% men fikk alltid ekstra vakter pga av avspasering, ferie, sykemelding o.l. Hadde fast seks uker turnus med annen hver lørdag på jobb. Ja, noen overgangsvakter, men min sjef prøvde å unngå det mest mulig for oss. ( legger til at vi har 8-21 tider, så stengevaktene er ikke alt for sene til å skulle møte kl 8 dagen etter)

5. det beste for min del var det sosiale med kollegaer, og at når kl var 16.00 så skulle jeg bare dra, ingen overtid osv. det er en liten lokalbutikk så vi har hyggelige kunder og trivelig stemning på jobb.

det er verste er alle dumme spørsmål og lite forståelse for at ting kan være utsolgt eller ikke sjans til å få tak i. Vi har også mange frustrerte kunder med tanke på pakkeboksen til Posten, da de tror vi har oversikt og kontroll over denne

Anonymkode: ba11e...6d8

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (46 minutter siden):

Jeg jobbet før studiene ca 60-80%.

1. arbeidsoppgaver er kassearbeid, varemottak, vare påfylling, rydding, intern rutiner, vasking og gjennomgang av varelager

2. jeg begynte i 2020, så 5 år. Valgte å ikke slutte når jeg begynte å studere fordi arbeidsmiljøet er så fint, og jeg koser meg på jobb. Skal si opp neste uke og jeg gruer meg faktisk litt. Dette er nok veldig forskjellig fra butikk til butikk. Jobber på Kiwi

3. Dette er veldig varierende, i hverdagene er alt etter jobbslutt mer hektisk enn formiddag/kveld. Og det er veldig travelt og hektisk før f.eks. jul, pinse, og påske. Vi har veldig mye sommerturister så sommeren er hektisk den også. Igjen varierende fra butikk til butikk.

4. Jeg startet med 30% men fikk alltid ekstra vakter pga av avspasering, ferie, sykemelding o.l. Hadde fast seks uker turnus med annen hver lørdag på jobb. Ja, noen overgangsvakter, men min sjef prøvde å unngå det mest mulig for oss. ( legger til at vi har 8-21 tider, så stengevaktene er ikke alt for sene til å skulle møte kl 8 dagen etter)

5. det beste for min del var det sosiale med kollegaer, og at når kl var 16.00 så skulle jeg bare dra, ingen overtid osv. det er en liten lokalbutikk så vi har hyggelige kunder og trivelig stemning på jobb.

det er verste er alle dumme spørsmål og lite forståelse for at ting kan være utsolgt eller ikke sjans til å få tak i. Vi har også mange frustrerte kunder med tanke på pakkeboksen til Posten, da de tror vi har oversikt og kontroll over denne

Anonymkode: ba11e...6d8

Takk for svar! Kan virke som om arbeidsmiljø er spesielt viktig, det er jo det i alle yrker men i enkelte yrker viktigere enn andre. :) Butikken jeg tenker å søke på stenger kl. 22, vil egentlig unngå de som stenger 23 for å slippe unna dette med å legge seg sent og stå opp tidlig (jobbet turnus i flere år og er lei av det). Om jeg velger å jobbe som tilkallingsvikar med bare en liten prosent fast, kan jeg for eksempel si at jeg bare vil jobbe tidlig eller ettermiddag/kveld? Det kan jeg i jobben jeg har nå, jeg tar som oftest bare kveldsvakter ekstra og det er ikke noe problem. 

Når du skal åpne og stenge, hvor lang tid tar dette? For eksempel om du starter 8 om morgenen, når må du da møte opp? Igjen tusen takk for svar! 

Anonymkode: dd94a...ab9

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

1. Hva består arbeidshverdagen din av? Hvilke arbeidsoppgaver har du? 
2. Hvor lenge har du jobbet med det og trives du? Hvilken kjede? 
3. Er det som oftest høyt tempo og mye å gjøre, eller kan tiden ende opp med å gå sakte? 
4. Hvor stor stilling har du og hvilke dager jobber du? Kan du for eksempel jobbe ettermiddag/kveld og så måtte jobbe på dagen etter? 
5. Hva er det beste og verste med jobben? 

Er ufaglært og ønsker å jobbe med noe annet enn det jeg gjør nå (eldreomsorg), så vurderer å jobbe i butikk frem til jeg skal begynne med utdanning. 

Anonymkode: dd94a...ab9

Jeg har jobbet i dagligvaren siden jeg begynte i arbeidslivet som 17 åring. Skole har aldri vært noe for meg. 
Begynte som tilkalling og har jobbet meg opp til daglig leder.  Kunne ikke tenke meg en annen jobb så trives godt med både oppgaver, ansatte og kundene. Jobbet 10 år i joker før jeg gikk over til bunnpris som jeg er nå i dag.
Ofte travelt og mye å gjøre, det kan selvsagt være stille perioder mtp kundetrafikk, men oppgaver å gjøre i butikken blir aldri mindre, alltid noe som må fylles på, vaskes, telles, ryddes, ol..

Som regel begynner man med kveld/helg. Kanskje du får noen vakter på dagtid i ferier ol.

dem som søker deltids/heltids ønsker ofte en person med erfaring fra dagligvaren, men man kan jo være heldig.
vi åpner 8 og stenger 21. vi starter kl 7 pga vi har bakeri som skal klargjøres. Stenging går fort og er som regel ferdig 15 min etter vi har stengt døra. I joker jobbet vi ofte alene på kveld pga mindre omsetning. I bunnpris har vi større butikk og omsetning og er som alltid 2 på jobb, innimellom 3. 

det værste med å jobbe i dagligvaren for meg er varetellingen til nyttår, alltid kjipt å måtte telle butikken 1 nyttårsdag😅 men det er 1 dag i året og resten av året gjør veldig opp for den kjipe tingen som bare tar 3-4 t😅 så det er jammen ikke verst. 
 

anbefaler deg å prøve, men miljø er jo absolutt viktig som i alle yrker. Jobben kan være gøy, men hjelper lite vist det er dårlig miljø.

Anonymkode: 43ece...53b

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Takk for svar! Kan virke som om arbeidsmiljø er spesielt viktig, det er jo det i alle yrker men i enkelte yrker viktigere enn andre. :) Butikken jeg tenker å søke på stenger kl. 22, vil egentlig unngå de som stenger 23 for å slippe unna dette med å legge seg sent og stå opp tidlig (jobbet turnus i flere år og er lei av det). Om jeg velger å jobbe som tilkallingsvikar med bare en liten prosent fast, kan jeg for eksempel si at jeg bare vil jobbe tidlig eller ettermiddag/kveld? Det kan jeg i jobben jeg har nå, jeg tar som oftest bare kveldsvakter ekstra og det er ikke noe problem. 

Når du skal åpne og stenge, hvor lang tid tar dette? For eksempel om du starter 8 om morgenen, når må du da møte opp? Igjen tusen takk for svar! 

Anonymkode: dd94a...ab9

Hos oss måtte alle ha variert med dag/kveld, alle hadde f.eks. 1-2 fredagskvelder samt 1 lørdagskveld i måneden. Synes det var helt okey, og veldig rettferdig at absolutt alle hadde en og annen kveldsvakt…men er du ringevikar og de spør om kveldsvakt kan du bare si nei.

jeg har ikke åpnet, men de som åpner er på plass ca 1 time før butikken åpner.

Stenging tar ca 5-10 minutter, setter bare frukten som skal på kjøl på kjølen( noe vi gjerne gjør 5 minutter før stengetid) får folk ut og låser. 

Anonymkode: ba11e...6d8

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

1. Hva består arbeidshverdagen din av? Hvilke arbeidsoppgaver har du? 

Jeg jobber som kjølevareansvarlig. Arbeidsoppgavene mine består av datosjekking og nedprising av varer, varebestilling og påfylling, og kampanjegjennomføringJeg. Jeg har også ganske mye kontakt med konsulenter. Jeg sitter ikke i kassen og roper ikke rundt for å hjelpe til i selvbetjente kasser. Har mer enn nok å gjøre om dagen og tiden går fort.


2. Hvor lenge har du jobbet med det og trives du? Hvilken kjede? 

Jeg har jobbet i dagligvare i snart 8 år. Først jobbet jeg hos Coop i 5 år, og nå Meny fra 2023. Jeg trives godt med oppgavene og synes det er bra arbeidsmiljø på jobben nå. Jeg liker også arbeidstiden veldig. Jobber bare fra 7-15. Er småbarnsmor og er glad å kunne komme hjem tidlig til barnet. Liker ikke å sitte i kassa 😅 synes det er kjedelig. 


3. Er det som oftest høyt tempo og mye å gjøre, eller kan tiden ende opp med å gå sakte? 

Det er alltid travelt å jobbe i butikk. Tiden går fort. Men jeg har også opplevd det er stille og rolig når jeg jobber kveld. Bare finne noe å gjøre og det er alltid noe å gjøre.


4. Hvor stor stilling har du og hvilke dager jobber du? Kan du for eksempel jobbe ettermiddag/kveld og så måtte jobbe på dagen etter? 

Jeg har 80% stilling. Jeg måtte i den tidligere jobben jobbe til 23 og startet kl. 8 neste vakt. Syns det var kjipt av arbeidsgiveren. Det var en grunn jeg byttet jobb. Det skal være minimum 11 timer hviletid med mindre du lager avtale med arbeidsgiveren. Noen på jobben min nå må også jobbe til 21.30 og åpne butikken kl. 6.30, men han sa det er greit for ham å gjøre det annen hver uke.
5. Hva er det beste og verste med jobben?

Det verste er dårlig lønn 😅 jeg tjener nå 256 i timen. Det beste er jeg ikke må jobbe overtid og hvis jeg må det så skal jeg få betalt. 

 

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Er ufaglært og ønsker å jobbe med noe annet enn det jeg gjør nå (eldreomsorg), så vurderer å jobbe i butikk frem til jeg skal begynne med utdanning. 

Anonymkode: dd94a...ab9

 

Anonymkode: b074e...0a6

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Jeg har jobbet i dagligvaren siden jeg begynte i arbeidslivet som 17 åring. Skole har aldri vært noe for meg. 
Begynte som tilkalling og har jobbet meg opp til daglig leder.  Kunne ikke tenke meg en annen jobb så trives godt med både oppgaver, ansatte og kundene. Jobbet 10 år i joker før jeg gikk over til bunnpris som jeg er nå i dag.
Ofte travelt og mye å gjøre, det kan selvsagt være stille perioder mtp kundetrafikk, men oppgaver å gjøre i butikken blir aldri mindre, alltid noe som må fylles på, vaskes, telles, ryddes, ol..

Som regel begynner man med kveld/helg. Kanskje du får noen vakter på dagtid i ferier ol.

dem som søker deltids/heltids ønsker ofte en person med erfaring fra dagligvaren, men man kan jo være heldig.
vi åpner 8 og stenger 21. vi starter kl 7 pga vi har bakeri som skal klargjøres. Stenging går fort og er som regel ferdig 15 min etter vi har stengt døra. I joker jobbet vi ofte alene på kveld pga mindre omsetning. I bunnpris har vi større butikk og omsetning og er som alltid 2 på jobb, innimellom 3. 

det værste med å jobbe i dagligvaren for meg er varetellingen til nyttår, alltid kjipt å måtte telle butikken 1 nyttårsdag😅 men det er 1 dag i året og resten av året gjør veldig opp for den kjipe tingen som bare tar 3-4 t😅 så det er jammen ikke verst. 
 

anbefaler deg å prøve, men miljø er jo absolutt viktig som i alle yrker. Jobben kan være gøy, men hjelper lite vist det er dårlig miljø.

Anonymkode: 43ece...53b

Teller dere virkelig butikken 1. nyttårsdag? Hele? Trodde alle dagligvarebutikker med respekt for seg selv talte løpende?

Anonymkode: 71474...304

Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Teller dere virkelig butikken 1. nyttårsdag? Hele? Trodde alle dagligvarebutikker med respekt for seg selv talte løpende?

Anonymkode: 71474...304

Ikke hele, det meste telles jevnt utover året. Men noen få ting må telles/veies ( typisk smågodt og frukt) før nyttårskiftet, derfor tar det bare 3-4 t og 3-4 pers. Di ansatte rullerer på å være med, men jeg som leder må være med hver gang

Anonymkode: 43ece...53b

Skrevet

På varedager er det travelt. Når man får 25 paller med varer, så sier det seg selv at det er nok å gjøre. Vi hadde tre varedager i uken mener jeg. Altså minst 75 paller i uken. Melk fikk vi hver dag utenom onsdag og lørdag. Jobbet i samme matbutikk i 7 år. Nå er jeg konsulent i kommunen. Mer avslappende. 

Anonymkode: e77e8...e00

  • Liker 1
Skrevet

Er det noen her som jobber i dagligvare med kveldsvakt til kl 23 og starter på dagvakt kl 07 morgenen etter?
 

Får dere eventuelt begynne litt senere en kl 07?

Anonymkode: 70055...d99

Skrevet
AnonymBruker skrev (18 timer siden):

Er det noen her som jobber i dagligvare med kveldsvakt til kl 23 og starter på dagvakt kl 07 morgenen etter?
 

Får dere eventuelt begynne litt senere en kl 07?

Anonymkode: 70055...d99

Du må jo jobbe lenger enn stengetid og møte på jobb før åpningstid, så nei. 

Anonymkode: deab5...435

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...