AnonymBruker Skrevet 19. juni #4 Skrevet 19. juni AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det er champagneskåler. Anonymkode: aa0bd...dd1 Eller ikke de med grønn stett da. De derbyet som vinglass. Anonymkode: aa0bd...dd1 1
AnonymBruker Skrevet 19. juni #5 Skrevet 19. juni https://www.tilbords.no/borddekking/glass/champagneglass/frederik-bagger-crispy-gatsby-champagneskal-30-cl-2-stk-topaz/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20290008899&gad_source=1&gad_campaignid=20290010054&gbraid=0AAAAADAZko-DO_ag6s0vMwznEpjw4PauK&gclid=CjwKCAjw6s7CBhACEiwAuHQckhVUK8kEfSdEkZbtUsA5WdYd7zmOAYVJq-3OtyJwArv8t5fpRIMDQxoC03UQAvD_BwE Anonymkode: aa0bd...dd1 1
AnonymBruker Skrevet 19. juni #6 Skrevet 19. juni De foran til venstre er nok dessertskåler. De til høyre er hvitvinsglass. Anonymkode: 1be82...e92 1
AnonymBruker Skrevet 19. juni #7 Skrevet 19. juni Champagne og musserende skal serveres i høye smale glass, ikke lave og vide. Anonymkode: 548e9...519 1
Jdz Skrevet 19. juni #8 Skrevet 19. juni AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Champagne og musserende skal serveres i høye smale glass, ikke lave og vide. Anonymkode: 548e9...519 Det er ingenting som tilsier at du må servere musserende vin i fluteglass, snarere tvert i mot. Det er vanlig å gjøre det, men det er gode grunner til å bruke andre glass, litt avhengig av hva du serverer. Går du i en litt skikkelig vinbar er det ingen selvfølge at de serverer i fluteglass. 11 1 1
AnonymBruker Skrevet 19. juni #9 Skrevet 19. juni Jdz skrev (Akkurat nå): Det er ingenting som tilsier at du må servere musserende vin i fluteglass, snarere tvert i mot. Det er vanlig å gjøre det, men det er gode grunner til å bruke andre glass, litt avhengig av hva du serverer. Går du i en litt skikkelig vinbar er det ingen selvfølge at de serverer i fluteglass. 🥂Mange liker følelsen coupe-glass gir, meg inkludert. Jeg elsker Great Gatsby-viben. Noen er nærmest besatt av glass som skal få fram riktig aroma, at man skal se fargen osv, andre mener det er overvurdert. Forskning viser uansett at vinsmaken skjer mer i hjernen enn i glasset. Anonymkode: d93b0...fb1 4
skrue Skrevet 19. juni #10 Skrevet 19. juni AnonymBruker skrev (2 timer siden): Champagne og musserende skal serveres i høye smale glass, ikke lave og vide. Anonymkode: 548e9...519 Kan lese litt om coupe-glass her https://www.godt.no/aktuelt/i/y6yLyK/champagneglasset-droppes# 5
AnonymBruker Skrevet 19. juni #11 Skrevet 19. juni AnonymBruker skrev (3 timer siden): Champagne og musserende skal serveres i høye smale glass, ikke lave og vide. Anonymkode: 548e9...519 Dette er jo helt feil? Anonymkode: f55d6...0f5 5
AnonymBruker Skrevet 19. juni #12 Skrevet 19. juni Jdz skrev (2 timer siden): Det er ingenting som tilsier at du må servere musserende vin i fluteglass, snarere tvert i mot. Det er vanlig å gjøre det, men det er gode grunner til å bruke andre glass, litt avhengig av hva du serverer. Går du i en litt skikkelig vinbar er det ingen selvfølge at de serverer i fluteglass. Det er gode grunner til at champagne og hvitvin skal serveres i høye, smale glass. Det er for å holde dem kjølig så lenge som mulig. Anonymkode: 8b708...ebd 1
AnonymBruker Skrevet 19. juni #13 Skrevet 19. juni AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Dette er jo helt feil? Anonymkode: f55d6...0f5 Nei, det er helt riktig. Høye, smale glass holder dem kjølig lenger. Anonymkode: 8b708...ebd 1
Hansehan Skrevet 19. juni #14 Skrevet 19. juni Jo større overflate sammenlignet med mengden vin, desto raskere forsvinner boblene, og vinen blir dau. 1
AnonymBruker Skrevet 19. juni #15 Skrevet 19. juni Hansehan skrev (1 minutt siden): Jo større overflate sammenlignet med mengden vin, desto raskere forsvinner boblene, og vinen blir dau. Men fluteglass er dritkjedelig. Man skal drikke god champagne av coupe, så det bruser litt i nesene. Og helst med et champagnetårn! Anonymkode: d93b0...fb1 2
AnonymBruker Skrevet 19. juni #16 Skrevet 19. juni AnonymBruker skrev (3 timer siden): Champagne og musserende skal serveres i høye smale glass, ikke lave og vide. Anonymkode: 548e9...519 Du får informere Magnor om at de ikke aner hva de holder på med. Eller Riedel Lalique tror tydeligvis de forstår seg bedre på dette enn deg bare fordi de har laget glass i over hundre år. Trådstarter, kan du ta bilde rett fra siden? Det er litt vanskelig å se såpass ovenfra. De med grønn stett ser ikke ut som champagneglass. Anonymkode: bc361...fb7 2
AnonymBruker Skrevet 19. juni #17 Skrevet 19. juni Å hevde at champagne skal serveres i høye smale glass er ikke bare feil, det er også pinlig. Champagneglass er lave og store. Som en dessertskål med stett. Champagnen skal drikkes etter den er servert, ikke spares. Har du ikke drukket opp glasset før boblene er ute eller champagnen er blitt varm, har du drukket det for sakte. Anonymkode: f55d6...0f5 3 2
AnonymBruker Skrevet 19. juni #18 Skrevet 19. juni AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Å hevde at champagne skal serveres i høye smale glass er ikke bare feil, det er også pinlig. Champagneglass er lave og store. Som en dessertskål med stett. Champagnen skal drikkes etter den er servert, ikke spares. Har du ikke drukket opp glasset før boblene er ute eller champagnen er blitt varm, har du drukket det for sakte. Anonymkode: f55d6...0f5 🥂💯 Anonymkode: d93b0...fb1 2
aksase Skrevet 19. juni #19 Skrevet 19. juni (endret) AnonymBruker skrev (4 timer siden): Champagne og musserende skal serveres i høye smale glass, ikke lave og vide. Anonymkode: 548e9...519 Det kommer an på hva som er formålet. Coupe-glass ser fint ut, og høye flute-glass er også lekre og slanke og viser boblene veldig fint. Men hvis du du vil at gjestene skal kunne lukte og smake kvaliteten på det du serverer, skal du ha andre glass. Om du reiser på vinsmaking til en vingård som lager musserende vin, da blir den servert i store tulipanformede glass, ofte rødvinsglass. Dette fordi vide glass som smaler inn på toppen, frigjør mye aroma fra den store overflaten og fanger aromaene under den smalere toppen slik at når du drikker og stikker nesen ned i glasset, får du inn maks med dufter i nesen. Og som de fleste vet, er jo lukten ofte en veldig stor del av smaksopplevelsen. Altså, hvis du serverer noe billig prosecco hvor stil og eleganse er viktigere enn smak og lukt, da kan du bruke coupe-glass eller flute-glass. Serverer du derimot noe mer forseggjort og kostbart, bør du velge store tulipanformede glass slik at alle de pengene du har lagt i kvalitetsvinen, kommer til si rett gjennom maksimalt med lukt og smak. Her forklarer Ingvild Tennfjord dette. Hun er norges største vinblogger og har en av landets høyeste sertifiseringer innen vinkunnskap. https://www.facebook.com/reel/2506396916419469 Endret 19. juni av aksase 6
AnonymBruker Skrevet 19. juni #20 Skrevet 19. juni Til TS forsvar har hun faktisk ikke lurt på hvordan hun skal servere champagne - hun lurte på hva slags type glass hun har i skapet… beklager, vi har laget en ganske heftig avsporing. Anonymkode: f55d6...0f5 1 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå