Gå til innhold

Kan jeg bake med hvete og rug grovbakst som gikk ut for 4 år siden?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Eller bare å kaste?🤭

Anonymkode: 9a96f...b89

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Om du kan? Tja, kommer Ann på hvordan du har oppbevart det? 

AnonymBruker
Skrevet

Det går nok fint. Bare sjekke at det ikke er larver. 

Anonymkode: c8c22...1cb

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Du kan såklart gjøre det. Personlig ville jeg kastet det. Det smaker harskt etter 4 år. Larver og biller er det også stor sannsynlighet for.

Anonymkode: cc234...725

AnonymBruker
Skrevet

Ja, men lukt på den først. Lukter den «gammel kjeller» så må den kastes for da vil bakeverket også smake vondt. Min erfaring er at ca et år etter holdbarhet på mel går bra, men fire år tror jeg blir for gammelt og at det trolig lukter og dermed smaker vondt. Men ikke farlig å spise. 

Anonymkode: 7f394...0a5

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 16.6.2025 den 16.37):

Eller bare å kaste?🤭

Anonymkode: 9a96f...b89

Mel har ikke tilsatt holdbarhetstiden. Det kommer fra naturen, og får med seg sporer av mugg, som kan formere seg over tid, i melpose, og bør derfor ikke spises så lenge etter at holdbarhetsdatoen gikk ut. 
Melet er vel egentlig både fem og seks år gammelt, om du tenker tid før holdbarhetsdatoen? 

Anonymkode: fcb4a...ae4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...