Gå til innhold

Tips til super god focaccia


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Den blir liksom ikke så god som jeg har smakt andre sin. Og hva kan jeg bytte rosmarin med, er ikke så glad i det.

Anonymkode: 6373b...d71

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne her har jeg laget noen ganger: https://stineshverdag.blogspot.com/2009/01/verdens-beste-foccacia.html?m=1 Det er en eldre oppskrift, og jeg oppdaget den da den var ganske nylig publisert. &nbsp
Jeg tilpasser da. Mindre olje, og gjerne grovere mel. Er glad i Fibramel for sånne bakverk. 

Her ser du også at det brukes andre urter enn rosmarin, og du kan enkelt bare droppe rosmarin, og ta mer av noe av det andre. Jeg må være ærlig og si at det nok finnes bedre oppskrifter, men ville dele så du fikk tips om ulike urter her. Timian synes jeg personlig er godt, men også oregano er veldig godt i focaccia, eller en blanding som i denne oppskriften. Jeg er glad i denne oppskriften altså, men godt mulig det er bedre. Jeg liker ikke at det drypper av olje, så jeg unngår det, samme hvilken oppskrift jeg bruker. 
Godt med havsalt på toppen er essensielt 😋

AnonymBruker
Skrevet

Jeg gjør det enkelt; hvetemel, litt salt, en klype sukker, fersk gjær, og lunkent vann. Eltes lett. 

Trikset er at deigen skal være skikkelig bløt, det sikrer luftig og saftig bakst. Etter heving velter jeg ut på brett. Drisler olje over, og bruker fingrene for å trykke oljen ned i deigen. Etterhever 20 min. Så maldonsalt, og inn i ovnen. 

Anonymkode: 4a25d...d8e

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Mathea Bjørndalen har en fantastisk focaccia(søk henne opp)😍

500 gram hvetemel 

390 gram vann

4 gram gjær

1 ss honning

12 gram salt

20 gram olje 

 

Anonymkode: e671d...d68

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker gladkokken sin oppskrift fordi den har like mye vann som hvetemel, som gjør at foccaciaen blir skikkelig hydrert og god. 
 

Har tidligere prøvd andre opppskrifter med mindre vannmengde, og har da ofte opplevd at den har blitt litt tørr (mulig jeg har gjort noe feil, men gladkokken sin har alltid blitt bra).

Anonymkode: e86e4...0a6

Skrevet

Synes de fleste oppskrifter har altfor lite olje ifht de jeg er vant med. Er vokst opp med et par ulike oppskrifter som alle sier er den «aller» beste, og jeg er enig. Men disse har vesentlig mer olje enn nesten alt jeg finner på nettet. 
 

1 dl olje til en panne i den ene oppskriften. 

Skrevet
Butter skrev (18 minutter siden):

Synes de fleste oppskrifter har altfor lite olje ifht de jeg er vant med. Er vokst opp med et par ulike oppskrifter som alle sier er den «aller» beste, og jeg er enig. Men disse har vesentlig mer olje enn nesten alt jeg finner på nettet. 
 

1 dl olje til en panne i den ene oppskriften. 

Den jeg delte har 2 dl olje til 1kg mel, og det er veldig mye i forhold til mange oppskrifter. Her brukes ikke det, for jeg er ikke så glad i veldig fettete mat. Oppskriften ellers er fin da. 😊

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...