Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei. Eg har ein svær tint laks som skal inn i ovnen snart. Tok den ut 09.06.25 kl 16:00, så den har tint i mange timar nå. 
Filett er 2,7 kilo og lang, dvs svær fillet. 

Kor lenge skal eg steika den? 

Er 180 grader i 40.minutter greitt? 45.min? 

 

AnonymBruker
Skrevet

Nei, det er steketid for hel laks, men du skriver at du har filet.

Du halverer steketiden til maks 20 min, mange liker laks best når den ikke er helt gjennomstekt etter 15.min.

Anonymkode: d1988...2cf

  • Liker 2
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Nei, det er steketid for hel laks, men du skriver at du har filet.

Du halverer steketiden til maks 20 min, mange liker laks best når den ikke er helt gjennomstekt etter 15.min.

Anonymkode: d1988...2cf

Eg roter med semantikken trur eg. Det er vel ein heil laks når den er så svær? 
Tenkte å kryddre den først, men det liker ikkje barna 😆. Vi drysser over sitronpepper etterpå. Eg pensler den med olje med sitron.

matlaks.JPG

Endret av mammahjarte
AnonymBruker
Skrevet

Får den plass i en stekepanne hadde jeg heller stekt den der. Da steker diu den med skinnet ned til du ser varmen har trukket igjennom ca halvparten. Så snur du den og stekker den et minutt på andre siden for å få stekeskorpe. i Ovnen ville jeg hatt den med rømme og krydder. 

Anonymkode: c24f2...72a

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Du vet vel hvordan en fisk ser ut? Det der er den ene halvparten av fisken, altså en filet.

Anonymkode: d1988...2cf

AnonymBruker
Skrevet

laks skal gjennomstekes og en filetside som det TS har trenger ca 20 minutter ved 180 grader om man ikke har termometer

Anonymkode: 0fe00...6b8

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

laks skal gjennomstekes og en filetside som det TS har trenger ca 20 minutter ved 180 grader om man ikke har termometer

Anonymkode: 0fe00...6b8

men det er verdt å merke seg at HVIS man steker den med grønnsaker osv kan de trenge lengre steketid i ovnen avhengig av hvor store biter du kutter osv.. .. 
 

Anonymkode: 0fe00...6b8

AnonymBruker
Skrevet

Laksefilet i ovnen på 180 grader i ca. 15 min. Laksen blir tørr hvis man steker den for lenge.

Anonymkode: 983ef...dd5

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (54 minutter siden):

Får den plass i en stekepanne hadde jeg heller stekt den der. Da steker diu den med skinnet ned til du ser varmen har trukket igjennom ca halvparten. Så snur du den og stekker den et minutt på andre siden for å få stekeskorpe. i Ovnen ville jeg hatt den med rømme og krydder. 

Anonymkode: c24f2...72a

Då prøver eg rømme og krydder. Snart går den inn.

AnonymBruker skrev (48 minutter siden):

Du vet vel hvordan en fisk ser ut? Det der er den ene halvparten av fisken, altså en filet.

Anonymkode: d1988...2cf

Vel eg vart litt usikker når mindre filet og blir beskrevet som filet. Men det er uansett mat 😅

AnonymBruker skrev (47 minutter siden):

laks skal gjennomstekes og en filetside som det TS har trenger ca 20 minutter ved 180 grader om man ikke har termometer

Anonymkode: 0fe00...6b8

Eg har termometer faktisk (ikkje at eg vanligvis bruker det).

AnonymBruker skrev (45 minutter siden):

men det er verdt å merke seg at HVIS man steker den med grønnsaker osv kan de trenge lengre steketid i ovnen avhengig av hvor store biter du kutter osv.. .. 
 

Anonymkode: 0fe00...6b8

Det er ganske tjukk fisk (delar av den er feit)

AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

Laksefilet i ovnen på 180 grader i ca. 15 min. Laksen blir tørr hvis man steker den for lenge.

Anonymkode: 983ef...dd5

Oki eg skal skjekka den etter ca 12.min. Så ser eg.
Takk for tips.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...